X

Sağlıklı yemek tarifleri

Doğru Beslenme İçin Sağlıklı Yemek Tarifleri

Yemek deyip geçmemek lazım, çünkü yaşamak için yemeğe ihtiyacımız var. Ancak bu ne bulursak diyebiliriz anlamına gelmiyor. Düzenli ve sağlıklı beslenmek yaşam kalitemiz ve vücudumuz için oldukça önemli. Eğer sizde kendinize özen gösteriyor iseniz bir kaç sağlıklı yemek tarifleri edinmenizde fayda var. Aksi takdirde sağlıksız bir beslenme biçimi çeşitli hastalıklara yol açmaktadır. Bu hastalıkların en başında da obezite gelmektedir.

Hem fiziksel hem de ruhsal olarak rahatsız olmanıza neden olur. Bunun yani sıra aşırı kilo pek çok iç organ için de oldukça zararlıdır. Ve kişinin hareket alanını kısıtlar iken özgüveninin azalmasına sebep olmaktadır. Tüm bu sorunlardan kaçmak için kullanabileceğiniz en güzel yöntem ise sağlıklı yemek tarifleri ve düzenli beslenmedir.

Ayrıca sadece siz değil sevdiklerinizin sağlığını da sağlıklı yemek tarifleri ile koruyabilirsiniz. Besin değeri oldukça yüksek ve lezzetli olan bu yemek tarifleri hayat kalitenizi artırmakta bir hayli yardımcı olacaktır. Ayrıca beslenmenize ek olarak yapacağınız spor ya da egzersiz ile fazla kilolarınızdan kurtulabilir ya da ideal kilonuzu rahatlıkla koruyabilirsiniz.

Sağlıklı yemek tarifleri, sağlıklı beslenme, vejetaryen yemek tarifleri, vegan yemek tarifleri, glutensiz yemek tarifleri, etsiz yemek tarifleri ve sağlıklı et yemeği tarifleri sağlıklı beslenmeyi yaşam tarzı haline getirenlerin son yıllarda daha çok merak ettiği konular.

İşte Uplifers’ın sağlıklı yemek tarifleri, vegan yemek tarifleri, vejetaryen yemek tarifleri, pratik yemek tarifleri, etsiz yemek tarifleri, etli yemek tarifleri, çorba tarifleri ve balık yemeği tarifleri;

Çorba tarifleri

Şehriye çorbası tarifi: 

Bulgurlu yoğurt çorbası tarifi: 

Kış çorbası tarifi: 

Tavuk çorbası tarifi: 

 

Etsiz yemek tarifleri 

Taze fasulye yemeği tarifi: 

Patlıcan yemeği tarifi: 

 

Zeytinyağlı patlıcan yemeği tarifi: 

 

Bakla yemeği tarifi: 

 

Enginar yemeği tarifi: 

Mücver tarifi: 

Pırasa yemeği tarifi: 

 

Yaprak sarması tarifi:

Pırasa yemeği tarifi:

Etli yemek tarifleri 

Tavuk yemeği tarifi:

Kıymalı mercimek yemeği tarifi:

Ton balıklı makarna tarifi:

Somon balığı tarifi:

Çipura balığı tarifi:

Mezgit balığı tarifi:

 

Salata tarifleri 

Kinoalı salata tarifi:

Semizotlu salata tarifi:

Rokalı salata tarifi:

Avokadolu salata tarifi:

Etli salata tarifi:

Kerevizli salata tarifi:

 

Çocuklar için yemek tarifleri