Dekorasyon trendleri, Feng Shui uygulamaları, minimalizm: 2022 yılının en çok okunan Home Up yazıları

Ev temizliğinin püf noktalarından ilham verici bir dekorasyon yaratmaya, bitki bakımından minimalist dokunuşlara birbirinden ilgi çekici ve bilgi dolu farklı konuları ele aldığımız Home Up kategorimizin 2022 yılında en çok okunan yazılarını bir araya getirdik. İşte Home Up kategorimizde yıl boyunca sizlerin en çok severek okuduğu yazılar:

10. Kasım ayı ‘ertelenen işler’ challenge: Her gün 20 dakikanızı ayırarak ertelediğiniz tüm işleri bitirin

İşler dağ gibi biriktikçe başlamak çok zor görünebilir ama parça parça ufak adımlarla koca bir yığın iş bitebilir. Siz de yeni ayın başlamasını fırsat bilerek hem yaşamınızın farklı alanlarına çekin düzen vermek hem de uzun zamandır ertelediğiniz işleri tamamlayarak zihninizi rahatlatmak isterseniz her güne bir iş koyarak hazırladığımız takvimimizden faydalanabilirsiniz. Çoğu yaklaşık 20 dakika içerisinde tamamlanabilecek işler olsa da bir kısmını yapmak muhtemelen 20 dakikanızı bile almayacak, daha kısa sürecektir. Takvimi incelemek için yazımıza tıklayabilirsiniz.

Yazıyı inceleyin: Kasım ayı ‘ertelenen işler’ challenge: Her gün 20 dakikanızı ayırarak ertelediğiniz tüm işleri bitirin

9. Evinizde hygge ortamı yaratmanın yolları

Hygge, kendiniz ve sevdikleriniz için güvenli, huzurlu bir ortam yaratmak ile ilgili olduğundan iyi hissetmeye odaklı bir alan oluşturmak oldukça önemlidir. Verdiği hissi en kolay şu şekilde anlatabiliriz; elinizde sıcak çikolata, en sevdiğiniz battaniyenizle kanepede uzanırken arka fonda çalan hafif müzik eşliğinde dışarıda yağan karı izliyorsunuz ve bir yandan da şöminenin çıtırdayan sesini duyuyorsunuz… Harika değil mi? Kaygısız, stresten uzak ve rahat yaşam tarzını benimseyen sağlıklı ve mutlu bir zihin ile yola çıkarak dekorasyonunuzda yapacağınız birkaç ufak değişiklik, kendi hygge’nızı yaratmanızı kolayca sağlayabilir. Detaylar, yazımızda.

Yazıyı inceleyin: Evinizde hygge ortamı yaratmanın yolları

8. Evinizde keyifli bir kütüphane oluşturmak için ilham verici fikirler

Güzel ve keyifli bir kütüphane her evin havasını değiştirir. Serbest raflar, tasarım objeler, küp şeklindeki bölmeler, gömme kütüphaneler veya dev kitaplıklar… Kitaplarınızı yerleştireceğiniz alanlar, evinizin dekorasyonunun bir parçası olabilir. İşte evinizde keyifli bir kütüphane oluşturmak için ilham verici fikirler…

Yazıyı inceleyin: Evinizde keyifli bir kütüphane oluşturmak için ilham verici fikirler

7. Hangi burç nasıl bir ev ister: Burçlara göre dekorasyonun püf noktaları

Yaşam tarzınızla, zevklerinizle ya da tercihlerinizle ilgili birçok söyleyen burcunuz, dekorasyon konusunda da belirleyici ve yardımcı olabilir. Nasıl mı? Tabii ki burcunuzun dekorasyona yansıtabileceğiniz özellikleri ile. Bu konuda size yol gösterebilecek, burcunuza göre dekorasyon stilinizi keşfetmenizi sağlayacak ipuçlarını bu yazımızda bir araya getirdik.

Yazıyı inceleyin: Hangi burç nasıl bir ev ister: Burçlara göre dekorasyonun püf noktaları

6. Tükenmişlik sendromu ile başa çıkmanıza yardımcı olacak Feng Shui rutinleri

Zaman zaman hepimiz bitkin, yorgun, halsiz, kısaca tükenmiş hissedebiliriz. Stres, yoğunluk, bitmeyen işler, uykusuzluk ve benzeri birçok olumsuzluk enerjimizin çekilmesine neden olabilir. Egzersiz yapmaktan besleyici yiyecekler yemeye, meditasyon tekniklerinden nefes egzersizlerine kadar günlük olarak kendimizi şarj etmenin birçok yolu vardır. Bununla birlikte, evlerimiz hayatlarımızın bir aynası olduğu için, evlerimizin de enerji verici, bizi iyi hissettirici bir atmosfere sahip olması şart. Evlerimiz sevdiğimiz, içinde uyumaktan ve uyanmaktan, günün sonunda dönmekten keyif aldığımız yerler olmalı. Eğer siz de mutlu, sağlıklı ve davetkar bir ortam yaratarak yaşam alanınıza daha fazla enerji katmak istiyorsanız feng shui ilkeleriyle başlamaktan daha iyi bir çözüm olamaz.

Yazıyı inceleyin: Tükenmişlik sendromu ile başa çıkmanıza yardımcı olacak Feng Shui rutinleri

5. Karanlık kış günlerinde evinizin atmosferini ısıtacak dekorasyon önerileri

Günlerin daha kısa sürdüğü, havanın daha erken karardığı ve güneş ışığına çoğu zaman hasret kaldığımız kış mevsiminde kendimizi zaman zaman mutsuz hissedebiliyoruz. Erken kararan hava ve güneş ışığı eksikliği keyfimize engel olabiliyor. Hatta, bu durum kış depresyonu gibi duygu durum bozukluklarını da doğurabiliyor. Baharı erkenden getirmek elimizde olmasa da evimize bahar aydınlığını ve yaz sıcağını taşıyabiliriz. Nasıl mı? Tabii ki ufak dokunuşlarla. Keyifli, aydınlık, davetkar ve sıcacık bir yaşam alanı yaratmak, kışın evde geçirdiğiniz zamanları daha mutlu kılmamıza; sadece misafirleriniz için değil, kendimiz için de hoş bir ortam oluşturmamıza yardımcı olabilir. Detaylar, yazımızda.

Yazıyı inceleyin: Karanlık kış günlerinde evinizin atmosferini ısıtacak dekorasyon önerileri

4. Evde yetiştirebileceğiniz meyve ağaçları

Hem evinize yeşillik katacak hem de size mahsul verecek yenilebilir bir iç mekan bitkisi arıyorsanız meyve ağaçlarının dünyasına hoş geldiniz! Doğada muazzam bir şekilde büyüyen, açık hava şartlarına ayak uyduran, çoğunlukla güneşi seven ama olmadığında da hayatta kalmaya devam eden, kendine uygun alan açan, biraz suyla dünyaları önümüze seren meyve ağaçlarının bazıları evlerimize sığamayacak kadar heybetli olsa da bazıları biraz daha bodur; yani tam da evlerimizde bakmalık… İç mekanlardaki ılıman havadan beslenecek, tavanın sınırlarını zorlamayacak, biraz ışık biraz su ve uygun bir saksıyla büyüleyici bir şekilde büyüyecek meyve ağaçları için galerimizi gezebilirsiniz.

Yazıyı inceleyin: Evde yetiştirebileceğiniz meyve ağaçları

3. Hayatın her alanında minimalizm: Sadeleşmek için düzenlemeniz ve temizlemeniz gereken ilk 15 şey

Tıpkı düzensiz bir evin yaşamak için ideal ortamı oluşturmadığı gibi, düzensiz bir gardırop kıyafetlerinizi bulmanızı zorlaştırabilir ya da düzensiz bir çalışma masası verimliliğinizi düşürebilir. Ancak huzurlu ve keyifli yaşam alanları yaratmak için vakit ayırdığınızda, yalnızca estetik duygularınıza değil, mutluluğunuza da katkıda bulunabilirsiniz. Eğer siz de hayatınızı sadeleştirmek, daha huzurlu, tatmin ve mutlu hissetmek, fiziksel ve zihinsel olarak rahatlamak istiyorsanız; galerimizi ziyaret edebilirsiniz.

Yazıyı inceleyin: Hayatın her alanında minimalizm: Sadeleşmek için düzenlemeniz ve temizlemeniz gereken ilk 15 şey

2. Böcekleri evinizden uzak tutmaya yardımcı olabilecek 7 doğal çözüm

Böcekler, doğamızın bir parçası olarak onlara elbette saygı duysak da söz konusu evimiz olunca pek misafirperver davranmak istemiyoruz. Böcek sayısının artış gösterdiği zamanlarda Uplifers olarak zararlı kimyasallar kullanmadan ve doğanın dengesiyle oynamadan böcekleri evinizden uzak tutmanız için kullanabileceğiniz doğal yöntemleri sizin için listeledik.

Yazıyı inceleyin: Böcekleri evinizden uzak tutmaya yardımcı olabilecek 7 doğal çözüm

1. Evlerde enerji temizliği: Negatif enerjiden kurtulmak için öneriler

Tıpkı evimizi temiz tutmak için özen gösterdiğimiz, çaba harcadığımız gibi evimizin enerjisini de tazelemek, ferahlatmak için bir şeyler yapmamız gerekiyor. Peki, “Evde negatif enerji olduğunu nasıl anlayabilirim ve ondan nasıl kurtulabilirim? ” diye düşünüyorsanız cevapları yazımızda bulabilirsiniz. Enerjiye inanıp inanmadığınıza karar veremiyorsanız yazımızda yer alan önerileri evinizi daha düzenli ve temiz tutmak için işinize yarayacak ipuçları olarak da değerlendirebilirsiniz.

Yazıyı inceleyin: Evlerde enerji temizliği: Negatif enerjiden kurtulmak için öneriler

İlginizi çekebilir: Quiet quitting, wellness gayrimenkulları, enneagram kişilik tipleri: 2022 yılının en çok okunan Feel Up yazıları

Uplifers
Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!