Kedi ve köpek bakımına dair her şey: 2022 yılının en çok okunan Pet Up yazıları

Tüylü dostlarımızın sağlıklarını destekleyecek önerilerden evcil hayvan bakımında hayat kurtaran tüyolara birbirinden keyifli konuları ele aldığımız Pet Up kategorimizin 2022 yılında en çok okunan yazılarını bir araya getirdik. Minik patili dostlarınızın çok seveceği hediyelere de yer vermeyi unutmadık. İşte Pet Up kategorimizde yıl boyunca sizlerin en çok severek okuduğu yazılar: 

10. Evcil hayvan sahipleri için hem yaratıcı hem de işlevsel hediye önerileri

Hepimizin etrafında vardır; evcil hayvanlarına çocuğuymuş gibi davranan, onu her şeyden çok seven arkadaşlarımız. Evcil hayvanlarına bu kadar çok ilgi gösteren insanların, onlar için her şeyi zaten aldığını, hiçbir şeye ihtiyaçları olmadığını düşünebilirsiniz. Ama aslında durum pek de öyle değil. Evcil hayvan ihtiyaçları pazarı o kadar geniş ki bu alanda her zaman alınacak bir şey daha var. Üstelik bu hediyeler evcil hayvandan çok, arkadaşınızı sevindirebilir. Hem arkadaşınızı önemli bir masraftan kurtarmış oluyorsunuz, hem de onun hayatındaki en önemli şeyi düşünerek bir hediye seçimi yapmış oluyorsunuz. İşte evcil hayvan sahibi olan arkadaşlarınız için alabileceğiniz hem yaratıcı hem de işlevsel hediye önerileri…

Yazıyı inceleyin: Evcil hayvan sahipleri için hem yaratıcı hem de işlevsel hediye önerileri

9. Tüylü dostunuzun yeterince sağlıklı olup olmadığını nasıl anlarsınız?

Evcil hayvanlar aynı bebek gibidir; kendilerini konuşarak anlatamazlar. Bu yüzden her şeyin yolunda olup olmadığını anlamak için görev size düşer. Onların her türlü hareketini, durumunu gözlemlemeniz gerekir. Birçok evcil hayvan sahibi, özellikle ilk başlarda kedi veya köpeğinin en ufak davranış değişikliğinde bile telaşa kapılır, bir sorun olup olmadığını düşünür. Oysa bazı ipuçlarına dikkat ederek evcil hayvanınızla ilgili her şeyin yolunda olup olmadığını anlayabilirsiniz. İşte düzenli veteriner kontrollerinin yanı sıra kedi veya köpeğinizin sağlıklı olup olmadığını anlayabileceğiniz ipuçları…

Yazıyı inceleyin: Tüylü dostunuzun yeterince sağlıklı olup olmadığını nasıl anlarsınız?

8. Köpeğinizle açık havada koşmaya başlamadan önce bilmeniz gerekenler

Açık havada zaman geçirmenin; koşmanın, yürümenin ya da egzersiz yapmanın sağladığı fiziksel ve zihinsel faydaların birçoğumuz farkındayız. Peki ya açık havanın tadını köpeklerimizle çıkarsak nasıl olur? Köpeğinizle bağ kurmanın, yaz mevsiminin keyfini sürmenin ve doğada olmanın zevkini yaşamanın harika bir yolu olarak köpeğinizle açık havada koşmaya ne dersiniz? Hem sizin hem de onun için keyifli anlar yaratmanın yanı sıra birlikte çok daha iyi hissedebileceğiniz bir yaz aktivitesi arıyorsanız açık havada köpeğinizle koşu harika bir alternatif olabilir. Ancak, köpeğinizin koşmaya hazır olup olmadığını, doğru ekipmanların neler olduğunu ve açık havada köpeğinizle koşarken nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilmeniz şart. Köpeğinizle açık havada koşmaya başlamadan önce bilmeniz gerekenleri yazımızda bulabilirsiniz.

Yazıyı inceleyin: Köpeğinizle açık havada koşmaya başlamadan önce bilmeniz gerekenler

7. Kedi insanı mısınız köpek mi: Kedi ve köpek sahiplerinin farklı kişilik özellikleri

Arkadaş sohbetlerinin en vazgeçilmez konularından biridir: Kedi insanı mısınız, köpek insanı mısınız? Herkes bu konuda fikrini söylemeyi çok sever. Peki bu durum kişiliğiniz hakkında ipuçları veriyor olabilir mi? Minik patililerin hepsi çok tatlı olsalar da kediler ve köpekler birbirlerinden çok farklı özelliklere sahipler. Bu yüzden bazen kedi veya köpek sahibi olmak isteyen kişiler, bu farklı özelliklere bakarak bir tercih yapabiliyor ya da kedi ve köpekler zamanla sahibini değiştirebiliyor. Peki bilimsel çalışmalar bu anlamda ne diyor? Cevaplar, yazımızda.

Yazıyı inceleyin: Kedi insanı mısınız köpek mi: Kedi ve köpek sahiplerinin farklı kişilik özellikleri

6. Evcil hayvan sahiplerine alabileceğiniz en güzel yılbaşı hediyeleri

Evlerini minik dostlarla paylaşmayı seven, kedilere, köpeklere, kuşlara ebeveynlik yapan, minik patililerin en yakın arkadaşı olan sevdiklerinizi yeni yıla girerken mutlu etmeye ne dersiniz? Günlerinin büyük bir bölümünü minik dostlarının bakımıyla ilgilenerek geçiren sevdiklerinizin işlerini kolaylaştıracak ve erkenden sahip oldukları için çok mutlu olacakları ürünleri yazımızda inceleyebilirsiniz.

Yazıyı inceleyin: Evcil hayvan sahiplerine alabileceğiniz en güzel yılbaşı hediyeleri

5. Kedinizin isminizi öğrenebildiğini biliyor muydunuz?

Evinizde bir köpek dostunuz varsa, çoğu zaman ismiyle seslendiğinizde koşa koşa heyecanla size doğru geldiğini fark ediyorsunuzdur. Hatta, son zamanlarda sosyal medyada sıkça paylaşılan köpeklerin butonlara basarak insanlarla iletişim kurduğu videolara da şahit olmuşsunuzdur. Peki, tatlı pisi pisiler için de durum böyle mi dersiniz? Çoğumuzun cevabı, muhtemelen hayır olacaktır; ama araştırmalar bizi yine şaşırtmayı başarıyor. Detaylı bir okuma için yazımıza tıklayabilirsiniz.

Yazıyı inceleyin: Kedinizin isminizi öğrenebildiğini biliyor muydunuz?

4. Köpekler de affeder: Köpeklerin dünyasında özür dilemek ve affetmek

Eğer evinizi paylaştığınız minik patili sevimli bir köpek dostunuz varsa onun davranışlarını çözdüğünüzü, aranızda özel bir bağ olduğunu mutlaka hissetmişsinizdir… Sizi tanıdığını, sizin de onu tanıdığınızı, ne zaman ne tür davranışlar sergilediğini ve neden öyle davrandığını bildiğinizi düşünüyor olabilirsiniz. Peki ya minik dostunuzun duygularını ne kadar iyi anlıyorsunuz? Köpeğiniz kızacağınızı düşündüğü bir şey yaptıktan sonra koşarak yanınıza geliyor, pati uzatıyor ya da yüzünüzü yalamaya, arkanızdan koşturmaya başlıyor mu? Cevabınız evetse, sizden özür dilemeye çalışıyor olabileceğini hiç düşündünüz mü? Araştırmalar, şaşırtıcı gerçekleri ortaya çıkarıyor. Daha fazlası için yazımıza göz atmayı unutmayın.

Yazıyı inceleyin: Köpekler de affeder: Köpeklerin dünyasında özür dilemek ve affetmek

3. Hayvanlardan ilham veren ebeveynlik dersleri

Çocuk yetiştirmenin kolay bir süreç olmadığı aşikar. Başarılı ebeveynlik çaba ister, sabır ister, zaman ister, zorluklara karşı direnme gücü ister, ister de ister… Şüphesiz ki her ebeveynin kendi kuralları, çocuk yetiştirme stilleri var ve hiçbiri tartışmaya açık değil. Hiçbir ebeveyn bir diğeriyle kıyaslanamaz, karşılaştırılamaz. Çünkü hepimiz biliyoruz ki her anne-baba çocuğu için en iyisini ister ve en iyisini yapmaya çabalar. Tüm bunlara diyecek tek bir söz yok ama biz Uplifers olarak ebeveynlik konusuna farklı bir açıdan yaklaşıyoruz ve hayvanlardan ilham veren ebeveynlik derslerini sizlerle buluşturuyoruz.

Yazıyı inceleyin: Hayvanlardan ilham veren ebeveynlik dersleri

2. Köpeğiniz size ne anlatmak istiyor: Köpeklerin en sık görülen davranışları ve anlamları

Hepimiz vücut dilimizle çevremizdekilere pek çok mesaj veriyoruz ve bu mesajları aynı anda okuyabiliyoruz. Kültürel farklılıklar olsa bile tüm insanlığın evrensel olarak geliştirdiği bir beden dili var. Gergin insanlar keskin hareketler sergiliyor, sinirli insanlar hızlı hızlı hareket ediyor, sakin insanların ise hareketlerinde rahatlatıcı bir akışkanlık göze çarpıyor. Köpeklerin de benzer şekilde beden dilleri var. Üstelik bu beden dili sayesinde, konuşmamalarına rağmen insanlara çok şey anlatmayı başarabiliyorlar. Daha fazlası için yazımıza göz atabilirsiniz.

Yazıyı inceleyin: Köpeğiniz size ne anlatmak istiyor: Köpeklerin en sık görülen davranışları ve anlamları

1. Müjde! Kediler sağlığa iyi geliyor

İnsan ve hayvanlar arasındaki bağı araştıran bilim insanları, kedi sahibi olmanın sağlık için bazı faydaları olduğunu keşfettiler. Bağışıklık sistemini güçlendirmekten kalp sağlığını desteklemeye, kasları iyileştirmekten endişe ve stresi azaltmaya işte kedilerin sağlığımıza olan faydaları…

Yazıyı inceleyin: Müjde! Kediler sağlığa iyi geliyor

İlginizi çekebilir: İzlenmesi gereken diziler, en iyi kitaplar, seyahat rotaları: 2022 yılının en çok okunan Explore Up yazıları

Uplifers
Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!