Çocuklarla manifesting hakkında nasıl konuşulur?

Söz konusu hayal gücü, yaratıcılık ve bol pozitiflik olduğunda, aklımıza çocuklardan daha iyi bir özne geliyor mu? Her anın tadını çıkarmayı bilen, hayal kurmaktan asla vazgeçmeyen, coşkusunu gizlemeyen ve çoğunlukla hayatın güzel yanlarına odaklanmayı başaran çocukların dünyası son derece renkli… Ve bu renkli dünyayı ve sınırsız hayal gücünü istediklerini hayatlarına çekmek için kullanmayı öğrenebilirler. Peki, nasıl? Elbette ki manifesting ile. Daha önce pek çok yazımızda manifesting nedir, nasıl yapılır konularını ele almıştık, bu yazımızda ise çocuklarla manifesting nasıl konuşulur, onlara bu konuda nasıl rehberlik edilir bunları konuşacağız.

Manifesting ya da manifestation; isteklerimizi yaşamımıza çekmek için kullandığımız bir yöntem ve çocukların da bu yöntemden faydalanmasını sağlayabiliriz. Üstelik, onların sınırsız hayal gücü ve olumlu bakış açısı sayesinde, manifesting yaparak isteklerini elde etmeleri, biz yetişkinlerden çok daha kolay olabilir.

Manifesting, çocuklar için neden önemlidir?

Manifesting, bir şey üzerine olumlu düşünerek, onun gerçekleşeceğine bilinçli olarak inanmak anlamına gelir ve kendini gerçekleştiren kehanet, çekim yasası ya da düşünce gücü gibi yaygın olarak kullanılan kavramlarla da yakın ilişkilidir. Temelinde, inançların davranışları etkileyerek o inancın gerçekleşmesini sağlaması yatar ve yalnızca hayatına olmasını istediği şeyleri çekmek için uğraşan yetişkinler açısından değil, çocuklar açısından da önemlidir. Bunun nedeni manifesting ile çocukların;

  • Daha geniş hayal gücü,
  • Daha yüksek öz güven,
  • Daha olumlu bakış açısına sahip olabilmeleri ve
  • Daha fazla şükretmeyi,
  • Kendi değerlerini bilmeyi,
  • Başarabileceklerine inanmayı ve
  • Zor zamanlarda güçlü kalmayı öğrenebilmeleridir.

Manifest for Kids kitabının yazarı ve kişisel gelişim koçu Roxie Nafousi, “Büyüdüklerinde ne yapmak istediklerine karar vermeleri ve öz güven geliştirmeleri konusunda çocukların üzerinde çok fazla baskı var. Manifesting bu konuda çocuklara yardımcı olabilir.” diyor ve manifestingin çocukların hayatta başarılı olmaları konusunda önemli bir yaşam becerisi olduğunu söylüyor. Peki, her ne kadar aktif bir katılım, çaba gerektiriyor olsa da soyut bir kavram olan manifestingi çocuklara nasıl en doğru şekilde aktarabiliriz? Özellikle de kafalarını çok fazla karıştırmadan… İşte bu konuda yol gösterecek ipuçları:

Sihir değil, eylemler bütünü olduğunu anlatın

İlk adım, çocuklara manifestingin ne olduğunu anlayabilecekleri şekilde, yaş ve gelişim düzeylerine uygun olarak, kısa, öz ve kolay anlaşılabilir kelimelerle anlatmak. Ve manifestingin bir sihir olmadığını, kendi kendine gerçekleşmediğini, bunun için bilinçli çaba gerektiğini vurgulamak. Çocuklarınıza hayatlarında olmasını istedikleri şeyler hakkında olumlu düşünerek yani olacağına inanarak ama bir yandan da bunun için çaba harcayarak, yani eyleme geçerek o şeyi gerçekleştirebileceklerini anlatabilirsiniz. Ne kadar güçlü inanırlarsa ve bunun için çalışırlarsa, istedikleri şeyi elde etme fırsatlarının o kadar artacağını söyleyebilirsiniz.

Hayal gücünü destekleyin

“Hayal gücü her şeyin başladığı yerdir.” Orada mümkün olmayan, gerçekleş-e-meyecek hiçbir şey yok. Ve bu, harika bir güç. Ancak, biz yetişkinler ne yazık ki büyüdükçe bu yeteneğimizi kaybediyoruz, o yüzden çocuklar bu konuda çok şanslı. Sonsuz, rengarenk hayal dünyaları var ve bundan daha iyi bir manifesting tekniği olamaz. O yüzden hayal güçlerini beslemeye özen gösterin ve onları daha fazla hayal kurmaları için yüreklendirin. Sorular sorun, meraklarını taze tutacak ortamlar yaratın, isteklerinin gerçekleştiği anları hayal etmelerini isteyin, mümkün olduğunca detaylı hayal kurmaları için onlara rehberlik edin.

Görselleştirmenin (visualization) gücünü öğretin

Çocuklarınızı manifesting konusunda desteklerken hayal güçlerini geliştirebilmeleri için onlara görselleştirmenin gücünü öğretin. Hayal güçlerini geliştirebilmek için hedeflerini, elde etmek istediklerini zihinlerinde nasıl canlandırabileceklerini anlatın. İstedikleri hedefe ulaştıklarında nasıl hissedeceklerini, nasıl görüneceklerini sorun ve bunları gözlerini kapatıp canlandırmalarını isteyin. Görselleştirme konusunda ne kadar ustalaşırlarsa, uyguladıkları manifesting de o kadar iyi olur ve yıllar içinde çok çok daha başarılı sonuçlar elde edebilirler.

Olumlamaları kullanın

Eğer, manifestingin sihirsel bir tarafı varsa o da sihirli cümleler, yani ‘olumlamalar’ olabilir. Çocuklara, olumlu düşüncelerle daha olumlu olayları çekebileceklerini öğretmek, hayatlarını daha olumlu bir yönde şekillendirmelerine yardımcı olabilir ve manifestingin ne olduğunu, nasıl uygulandığını daha net bir şekilde anlamalarını sağlayabilir. Örnek durum ve olaylar üzerinden, örnek olumlu cümlelerle, olumlamaları nasıl kullanabileceklerini öğretebilirsiniz. Günlük hayatlarında kullanabilecekleri pratik olumlamaları tekrarlamalarını sağlayabilirsiniz. Örneğin, ‘Her gün daha fazla şey öğreniyorum. Kendime güveniyorum. İyi notlar alıyorum. Sınavlarımdan başarıyla geçiyor…’ gibi. Ayrıca, manifestingi uygularken, olumlamaların yalnızca sözcüklerden ibaret olmadığını, duygularla desteklenmesi gerektiğini de çocuklarınızla paylaşın. Onların, pozitif duyguları da bu sırada içselleştirmelerini sağlayın. Ve sürekli, birlikte pratik yapın. Siz bu konuda çocuklarınıza ne kadar iyi rol model olabilirseniz, onlar da o kadar iyi öğrenebilir ve uygulayabilirler.

İlginizi çekebilir: Çocukların olumlu bir iç ses geliştirmelerine yardımcı olacak öneriler

Birlikte vizyon panosu hazırlayın

Vizyon panosu, en etkili ve yaygın kullanılan manifesting yöntemlerinden biri, üstelik çocuklarla birlikte hazırlamak ve somut adımlar ortaya çıkarmak için de çok uygun. Çocuklarınızla birlikte onların elde etmek istedikleri şeyleri hedef alan, hayallerini görselleştiren bir vizyon panosu yapabilirsiniz.

Sonuç olarak ağaç yaşken eğilir söyleminden yola çıkarak çocuklarınıza sizi anlayabilecekleri küçük yaşlarından itibaren manifesting hakkında bilgi verebilir, birlikte pratikleri gerçekleştirebilirsiniz. Bu, hem onların hayal güçlerini geliştirmelerine ve hedeflerini görselleştirebilmelerine yardımcı olacak hem de kendilerine daha fazla güvenmelerine, geleceğe dair olumlu bir bakış açısı geliştirmelerine destek olacaktır.

İlginizi çekebilir: Dünyanın en eski kültürlerinden özgüvenli çocuklar yetiştirmek için 3 ipucu

Uplifers
Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!