X

2022 Sevgililer Günü etkinlikleri: 14 Şubat’ı romantik bir atmosferde kutlamak isteyenlere özel deneyimler

Yılın en romantik günü olan Sevgililer Günü’ne sayılı günler kaldı. Sevginin yılın sadece bir günü değil her gün kutlanması gerektiğini düşünüyor olsak da, Sevgililer Günü’nü sevdiğiniz kişiyle keyifli ve romantik bir gün geçirmek, ona duyduğunuz sevgiyi göstermek ve sevildiğini hissettirmek için fırsata dönüştürebilirsiniz. ‘Sevgililer günü bahane, sevmek ve sevildiğini hissetmek şahane!’ diyerek, Sevgililer Günü’nde hediye almayı ve vermeyi sevmeyen ancak bu özel günü keyifli bir deneyimle taçlandırmak ya da ufak bir hafta sonu kaçamağına dönüştürmek isteyenler isteyenler için 14 Şubat Sevgililer Günü özel etkinliklerini sizler için bir araya getirdik. İşte en iyi 2022 Sevgililer Günü etkinlikleri ve bu özel günü romantik bir atmosferde kutlamak isteyenlere özel muhteşem deneyimler!

Six Senses Kocataş Mansions’ta aşk dolu bir hafta sonu

Six Senses Kocataş Mansions, bu yıl 14 Şubat Sevgililer Günü temasına özel hazırladığı programlarla hafta sonunu aşk dolu bir molaya dönüştürmek isteyen misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor. 13 Şubat Pazar sabahı Toro Latin Gastro Bar’da canlı müzik eşliğinde sunulan brunch ile güne başlayan çiftler, Earth Lab atölyesinde Six Senses’ın imzası olan sürdürülebilirlik, karbon ayak izini azaltmak ve doğal malzemelerle kişisel bakım ürünlerinin yapımını öğrenme imkanı sağlayan bir deneyime davet ediliyor. 11-14 Şubat tarihleri arasında minimum 2 gece konaklama içeren özel paketlerle aşk dolu bir hafta sonu geçirmek isteyen çiftleri bekleyen Six Senses Kocataş Mansions, konaklamaya ek olarak Spa, restoranlar ve bazı ek hizmetlerde yüzde yirmi avantajlı fiyat imkanı sunuyor.

14 Şubat akşamı Toro Latin Gastro Bar’da Pan Latin ve Asya mutfağının eşsiz lezzetlerini 250 yıllık hamam atmosferinde misafirleriyle buluşturacak olan Six Senses Kocatas Mansions, İtalya’nın geleneksel lezzetlerini İstanbul’a taşıdığı Scalini Restoran’da ise misafirlerine İstanbul’da İtalya’yı deneyimleme fırsatı sunuyor.

Adres: Merkez Mah, Meserburnu Cd. No: 5, 34450 Sarıyer/İstanbul

Detaylı bilgi ve rezervasyon için reservations-istanbul@sixsenses.com adresine e-mail gönderebilir, +90 212 355 55 00 numaralı telefonu arayabilir ya da rezervasyon formunu doldurabilirsiniz. 

Raffles Istanbul’da romantik bir Spa deneyimi

Raffles Istanbul, Sevgililer Günü’nü herkesten farklı bir hediye ile taçlandırmak isteyen çiftler için özel deneyimler tasarladı. Saygın seyahat yayınları tarafından defalarca “en iyi” seçilen Raffles Istanbul, konuklarını 14 Şubat’a özel hazırlanan menüsüyle romantik bir yemek, canlı müzik, çiftler için indirimli SPA deneyimi ve özel konaklama paketi ile ağırlıyor.

Geleneksel Türk lezzetlerini modern bir yorumla sunan, çağdaş Türk mutfağının kentteki en iyi örneklerinden Rocca Restaurant, Sevgililer Günü’nde Şef Clinton Cooper’ın hazırladığı özel menü ve canlı müzik eşliğinde, çiftlere romantik bir gece sunmaya hazırlanıyor.

Raffles Istanbul’da Sevgililer Günü’nü kutlamak için bir diğer alternatif ise, “iyi yaşam” konsepti ile şehirdeki en kapsamlı spa’lardan biri olmaya aday Raffles Spa. 13, 14 ve 15 Şubat’ta, “Romantik Çiftlere Raffles Bakımı”, %20 indirimli olarak deneyimlenebiliyor. Bu deneyimde çiftler, jakuzi içeren bir SPA Suite’te yan yana 90 dakikalık masaj alabiliyor. Ayrıca Sevgililer Günü’ne özel olarak, misafirleri şımartacak macaronlar da ikram ediliyor.

Adres: Levazım, Zorlu Center, Koru Sokağı, 34340 Beşiktaş/İstanbul

Detaylı bilgi ve rezervasyon için rezervasyon formunu doldurabilir ya da (0212) 924 02 00 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Hilton Istanbul Maslak’ta sevgiye özel bir gün

Hilton Istanbul Maslak, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde çiftlere sıcaklık, konfor ve romantizmi bir arada bulabilecekleri sevgiye özel bir gün hazırlıyor. Bu yılın en romantik günü için çiftleri Zaxi Restaurant’ın birbirinden enfes lezzetleriyle unutulmaz bir Sevgililer Günü yemeğine davet eden Hilton Istanbul Maslak, kahvaltı ve akşam yemeğinin dahil olduğu çok özel bir konaklama seçeneği de sunuyor. Saat 19:00’da başlayacak Sevgililer Günü yemeğine, arp, keman ve çellodan oluşan Trio eşlik edecek. 

Ayrıca Ocean Spa’nın çiftlere özel hazırlanmış VIP Couple odalarında, huzur verici müzik ve hoş kokulu yağlarla uygulanacak stres ve kas gerilimini azaltan 50 dakikalık İsveç masajı ve hamamda uygulanacak 20 dakikalık köpük masajıyla sevgilinize sürpriz yapabilir, randevunuzdan 1 saat önce gelip kapalı yüzme havuzu, sauna ve buhar odasından yararlanabilir, dinlenme alanlarının keyfini dilediğinizce çıkarabilirsiniz.

Adres: Maslak Mahallesi, Büyükdere Caddesi No:233, Sarıyer İstanbul

Detaylı bilgi ve rezervasyon için info@zaxiistanbul.com adresine e-mail gönderebilir ya da +90 212 305 10 15 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Hilton İstanbul Bosphorus’ta klasiklerin dışına çıkan deneyimler

Türkiye’nin ilk uluslararası beş yıldızlı oteli Hilton İstanbul Bosphorus, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde çiftleri aşklarını tazelemeye davet ediyor. Bu özel günü kutlamak isteyenlere enfes Boğaz manzarasına sahip mekânı Bosphorus Terrace Restaurant’ta saat 19.30’da başlayacak özel bir akşam yemeği servis edecek olan otel, gece boyunca devam edecek canlı müzik performansı ile de konuklarına müzik ziyafeti yaşatacak.

Hilton İstanbul Bosphorus, çiftlere Sevgililer Günü’nde farklı kutlama alternatifleri de sunuyor. Sevgililer Günü’nde hem romantik hem de rahatlatıcı bir kutlama yaşamak isteyen çiftler, Sentinus Wellness & Spa’da romantik çift masajından sonra tam donanımlı Spa merkezinin Türk hamamı, sauna, buhar odası ve ısıtmalı kapalı havuzunun keyfini çıkarabilirler.

Sevgililer Günü’nde klasik lezzetlerin dışına çıkmak isteyenler ise 30 yıllık tecrübesiyle Cantonese, Szechuan ve Indochine mutfaklarından özenle seçilmiş lezzetler sunan Dragon İstanbul’u tercih edebilir; Acılı Ekşili Çorbadan Krepli Çıtır Ördeğe; Çıtır Dana Etinden Tatlı Ekşi Soslu Tavuğa ve Szechuan Usulü Karidesten Kızartılmış Dondurmaya Asya mutfağının birbirinden özel lezzetlerinin tadını çıkarabilirler.

Adres: Harbiye, Cumhuriyet Cd. No:50, 34367 Şişli/İstanbul

Detaylı bilgi ve rezervasyon için ISTHI_BosphorusTerrace@hilton.com adresine e-mail gönderebilir ya da 0212 315 60 14 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Shangri-La Bosphorus’tan özel Sevgililer Günü menüsü

Özel kutlamaların İstanbul’da en çok tercih edilen adresi olan Shangri-La Bosphorus, Istanbul bu yıl da unutulmaz bir Sevgililer Günü geçirmek isteyenlerin tercihi olabilir. Şehrin merkezindeki konumu, Boğaz’ın romantizmini yaşatan enfes manzarası ve kişiye özel dokunuşları ile fark yaratan Shangri-La, özel anılar biriktirmek isteyen çiftleri davet ediyor.

Terası ve Boğaz’ın ışıkları eşliğinde şehrin en keyifli mekanlarından olan IST TOO Restoran’da, Baş Aşçı Ercan Yamantürk’ün hazırladığı özel Sevgililer Günü menüsü servis edilecek. Serra Erkoç ve Ercüment Vural’ın canlı performansları ise çiftlere romantik ve keyifli bir müzik şöleni yaşatacak. Shangri-La ayrıca, Sevgililer Günü için özel bir konaklama paketi de sunuyor. 

Adres: Sinanpaşa, Hayrettin İskelesi Sk. D:No.1, 34353 Beşiktaş/İstanbul

Detaylı bilgi ve rezervasyon için SLIB@shangri-la.com adresine e-mail gönderebilir ya da (+90) 212 275 8888 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Grand Hyatt İstanbul’dan dans severlere özel bir Sevgililer Günü etkinliği

Grand Hyatt İstanbul, bu yıl Sevgililer Günü’nü 1-14 Şubat arasında, her gün kutlamaya devam ediyor. Hafta içi her gün Piyanist Aslı Güral’ın romantik notaları eşliğinde Mezzanine Lounge’ın zengin 5 çayı büfesi, sınırsız çay ve kahve hizmetiyle 14 Şubat kutlamalarına tatlı bir dokunuş katmak isteyenleri bekliyor. 

Grand Hyatt İstanbul ayrıca 14 Şubat’ta romantik bir akşam geçirmek isteyen çiftler için müzik ve lezzet dolu bir Sevgililer Günü programı hazırladı. 34 Restoran’da Grand Hyatt İstanbul’un şefi İzzet Ayva’nın 5 aşamadan oluşturduğu menü damaklara hitap ederken sanatçı Şeyma Ayaz ise çiftlere hem romantik anlar hem de eğlenceli bir repertuvar ile eşlik edecek. Sevgililer Günü programı saat 21.00’den itibaren ise Suami Ramirez Quertet ile The Library Bar’da devam edecek. Dans organizasyonları için en çok tercih edilen Grand Hyatt İstanbul, dans severleri de unutmadı. Mansion Lounge, 14 Şubat akşamı saat 20:00 itibarıyla ise Latin Love Dance Night’a ev sahipliği yapacak.

Adres: Harbiye Mah, Taşkışla Cd. No.1, 34367 Şişli/İstanbul

Ayrıntılı bilgi ve rezervasyon için 0531 651 00 70 numaralı telefon numarasını arayabilirsiniz.

Spektr Boutique Hotel & Spa Bodrum’da hafta sonu kaçamağı

 Sevgililer Günü’nde aşklarını unutulmaz kılmak isteyenlere, Spektr Boutique Hotel & Spa Bodrum’un eşsiz Yalıkavak manzarasında konaklama, müzik ve lezzet dolu romantik bir paket program sunuyor. 14 Şubat’ta, canlı müzik eşliğinde, usta şeflerin özel olarak hazırladığı menü ile siz de aşkınızı ölümsüzleştirebilirsiniz.

14 Şubat için özel olarak hazırlanan program kapsamında, La Lara restoranda, Melissa Sarıusta’nın canlı müzik performansı eşliğinde, Dünya ve Türk mutfağından ilham alan eşsiz imza yemeklerinden oluşan akşam yemeği sonrasında kendinizi evinizde hissetmenizi sağlayacak zarif tasarımlı modern odalar sizi bekliyor. Size özel olarak, odanıza servis edilecek sabah kahvaltınız ve SPA’da 60-90 dakikalık çift terapisi ile paket program kapsamında romantizmi, müziği ve eşsiz lezzetleri bir arada sunan Spektr Boutique Hotel & Spa, Bodrum’un bu cennet köşesinde size unutulmaz bir Sevgililer Günü vadediyor.

Adres: Yalıkavak, Geriş Mah., 26. Sokak NO:5/A-B-C-D, 48990 Bodrum/Muğla

Detaylı bilgi ve rezervasyon için 0555 837 06 69 ya da 0533 646 33 92 numaralı telefonları arayabilirsiniz.

Wish More Hotel’de aromatik masaj deneyimi

Wish More Hotel İstanbul, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde birlikteliklerini kutlamak isteyen çiftlere  unutulmaz bir SPA deneyimi ile “aşkın aromatik masajı”nı vadediyor. Wish More Fitness & SPA’nın içinde yer alan buhar ve sauna odaları ile 14 Şubat Sevgililer Günü haftasına özel, hem otelde konaklayan hem de otel dışından gelen misafirlerini ağırlıyor. Kaygı ve stresi önemli ölçüde azaltan lavanta yağının yanı sıra, misafirlerin tercihine göre sakinleştirici ve afrodizyak etkili gül esanslı, aromatik yağlar ile çiftlere masaj hizmeti sunan, Wish More İstanbul’un profesyonel terapistler tarafından Sevgililer Günü’ne özel uyguladığı “aşkın aromatik masajı”, sizi kendinizden geçirerek rahatlamanıza yardımcı olacak. Özel dokunuşlarla yapılan bu sakinleştirici ve dinlendirici masajlar ile cildiniz gül veya lavanta yağının şımartan notaları ile buluşurken, masaj sonrası vücudu toksinlerden arındırmaya yardımcı zencefilli çay ve kalpli kurabiye ikramı sizleri bekliyor.

Tek bir günle sınırlı tutmadan, zihinlerde hep hatırlanacak eşsiz tatlar ve duygular bırakmayı amaçlayan Wish More Hotel İstanbul’da, bu özel günde dilerseniz masaj keyfinizden sonra romantik bir akşam yemeği yiyebilir veya beş yıldızlı otelin konforlu odalarında eşsiz bir konaklama deneyimi yaşayabilirsiniz.

Adres: Kocatepe, Cicoz Yolu Cd. No:207, 34045 Bayrampaşa/İstanbul

Detaylı bilgi ve rezervasyon için info@wishmore.com.tr adresine e-mail gönderebilir ya da (0212) 443 10 00 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Zorlu PSM: Kerem Görsev Trio ile “Jazz at First Sight”

Caz dünyasının önde gelen isimlerinden Kerem Görsev, en özel besteleri, dinamik sahne performansı ve yüksek enerjili Kerem Görsev Trio ekibiyle 14 Şubat Sevgililer Gününe özel “Jazz at First Sight” programıyla, Zorlu PSM’nin sevilen caz kulübü touché’de unutulmaz bir geceye imza atacak.

2018 yılının Mart ayında “After The Hurricane” albümünü, 2019’da ise Ernie Watts ile imza attığı “Perfect Balance”ı yayınlayan Kerem Görsev, ağırlıklı olarak kendi bestelerinden oluşan konserlerinde dinamik performansı ve yüksek enerjisi ile 14 Şubat Pazartesi akşamı saat 21:00’da Kerem Görsev Trio, touché’nin unutulmaz atmosferinde müzikseverlere caz dolu bir deneyim yaşatacak.

Zorlu PSM ayrıca 14 Şubat gününe özel, sevdiklerinize unutulmaz deneyimler armağan edebileceğiniz ve romantik anları bir arada yaşayabileceğiniz yepyeni bir kampanya ile tüm sevenleri sahnelerine davet ediyor. 

Zorlu PSM, yılın en romantik ayında, sevgililer gününe özel olarak birbirinden güzel etkinliklerde geçerli bir bilet alana bir bilet bedava kampanyasıyla seven kalpleri Zorlu PSM’nin eşsiz atmosferinde buluşturuyor. Üstelik yalnızca 14 Şubat’a özel değil Şubat ayı boyunca geçerli olacak olan kampanya, Şubat ayını kocaman bir sevgililer gününe dönüştürüyor. 26 Şubat gününe kadar geçerli olacak olan 1+1 bilet kampanyası dahilindeki seçili etkinliklerse şu şekilde;

  • Baturay Özdemir Stand Up – 1 Şubat 
  • Aşk Geçmişim – 2 ve 17 Şubat 
  • Erdem Özkan “Get Around” Albüm Konseri – 3 Şubat 
  • Melis Güven Akustik – 5 Şubat 
  • Jay Jay Johanson – 6 Şubat
  • Ahmet Ali Arslan – 7 Şubat 
  • Samanyolunu Bilir Misiniz? – 10 ve 26 Şubat 
  • En Güzel Parçam – 11 Şubat 
  • Sıla – 14 Şubat 
  • Mustafa Sağır Stand Up – 22 Şubat 
  • Ceren Gündoğdu – 24 Şubat 

Biletleri passo.com.tr’den satın alabilirsiniz. 

Jolly Joker Sevgililer Günü Özel Etkinlikleri

Jolly Joker’lerde ve sosyalleşmenin yeni durağı JJ Pub’larda “Sevgililer Günü”ne özel hazırlanan etkinlik ve konser takvimiyle müziğin ritmi aşkla atmaya hazırlanıyor. Jolly Joker Vadistanbul, Jolly Joker Kartal İst-Marina ve Jolly Joker Kıyı İstanbul’un yanı sıra Bursa, Ankara, Adana, Mersin’nde yer alan Jolly Joker konser mekanlarında, Tuzla, Kıyı İstanbul, Gaziantep, Kayseri ve Adana’da yer alan JJ Pub’larda 14 Şubat Sevgililer Günü, özel konserlerle 3 gece boyunca kutlanacak.

Şehrin kalbinde müziğe doyacağınız Jolly Joker Vadistanbul’da 11 Şubat Cuma Emir Can İğrek, 12 Şubat Cumartesi Hakan Altun, 14 Şubat Pazartesi Candan Erçetin’in vereceği Sevgililer Günü özel konseri olacak. Anadolu yakasında özlenen konser havasını yaşatan Jolly Joker Kartal İst-Marina’da Sevgililer Günü Özel konserlerinde 11 Şubat Cuma Murat Dalkılıç, 12 Şubat Cumartesi Ayta Sözeri, 14 Şubat Pazartesi Merve Özbey sahne alacak. İstanbul’un yeni çekim noktası olan, marina ve çarşı kısmı ile büyük bir alanda yer alan Jolly Joker Kıyı İstanbul’da 11 Şubat Cuma Hakan Altun, 12 Şubat Cumartesi Murat Dalkılıç, 14 Şubat Pazartesi Koray Avcı Sevgililer Günü Özel konserleri gerçekleşecek.

Tüm konserlerin biletlerini Jolly Joker gişesi ve Biletix’ten satın alabilirsiniz.

Divan’dan Sevgililer Gününde ‘Aşk için Aşkla’

Divan Grubu, Sevgililer Günü’nü tüm birimlerinde “Aşk İçin Aşkla” mottosundan yola çıkarak hazırladığı sürprizlerle kutluyor. Divan otellerinde konaklamayı tercih eden çiftlere, Divan Restoranlarında baş başa keyifli bir yemekte bir arada olmayı dileyenlere ve pastane ürünlerini sevdiklerine armağan etmek isteyenlere “Aşk tutkudur, bazen ihtiyacın olan tek şey o’dur” diyor.

Divan Restoranlarında Sevgililer Günü’ne özel hazırlanan Divan Şeflerinin imza tatlarından oluşan menü, Divan Pastaneleri’nin çiftlerin kutlamalarını tatlandırmak için 14 Şubat’a özel hazırladığı çikolata kutuları ve pastaların yanı sıra; Divan İstanbul’un içinde yer alan Maromi By Divan’da çiftler için iki farklı deneyim yaşama fırsatı sunuluyor. 12 Şubat’ta çiftlere özel sunulan Sushi Workshop etkinliğinin yanı sıra dileyen misafirler 14 Şubat’ta canlı müzik eşliğinde Japon mutfağının keyfini çıkarabilecek.

12 Şubat’ta Maromi By Divan‘da gerçekleşecek sushi workshop’unda; sushi pirinci hazırlama, sushi roll yapım teknikleri, maki roll, nigari hazırlarken dikkat edilmesi gerekenler ve sushi sunumu gibi eğitimler yer alıyor. 

Adres: Harbiye, Asker Ocağı Cd. No:1, 34367 Şişli/İstanbul

Çırağan Sarayı’ndan Sevgililer Günü’ne özel romantik deneyimler

Romantizmi Çırağan Sarayı’nın görkemli atmosferinde yaşamak isteyenler için, defalarca dünyanın en romantik restoranı seçilen Tuğra Restoran, Sevgililer Günü’ne özel aşk dolu menüsü, ihtişamlı atmosferi, yenilenen dekorasyonu, Sevgililer Günü’ne özel sunulan benzersiz lezzetleri ve canlı müzik ile Boğaz’a karşı romantik bir akşam yemeği deneyimi sunuyor.

Ayrıca Çırağan Sarayı’nda bulunan, İstanbul’un Boğaz manzaralı en keyifli mekanlarından Gazebo Lounge, yenilenen Beş Çayı konsepti ile 14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel birbirinden romantik lezzetlerle dolu akşamüstü çay saatini sunuyor. Enfes lezzetlerin özel sunumlarla buluştuğu bu deneyim, sevgilisi ile romantik sohbetlere lezzet katmak isteyenleri bekliyor.

Adres: Yıldız, Çırağan Cd. No:32, 34349 Beşiktaş/İstanbul

Detaylı bilgi ve rezervasyon için diningreservations.ciraganpalace@kempinski.com adresine e-mail gönderebilir ya da 0(212) 236 73 33 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Terazza Italia, Sevgililer Günü’nü özel menüsüyle kutluyor

Her köşesinde İtalyan geleneklerini, kültür ve sanatını yansıtan, her detayı için özenle kafa yorulmuş olan Terrazza Italia; hem menüsü, hem dekorasyonu hem de boğaz manzarasıyla İstanbul’un yeni buluşma mekanları arasında yer alıyor. Köklü bir geleneğe sahip olan İtalyan mutfak kültürünü yerel ve geleneksel lezzetler ile günümüze taşıyan Terrazza Italia, Sevgililer Günü’nde misafirlerine romantik bir sürpriz yapıyor.

Terrazza Italia, ev yapımı stracciatella peynirli çıtır pizzetta’dan, balkabağı kreması çıtır porcini mantarı “lokmalık” manda yoğurduna, prosecco ve karidesli ‘‘ Scampi ’’ Risotto’dan, “En Croute” kaya levreği ve enginar ile kiraz domates soslu istiridyeye uzanan menüsüyle damaklarda lezzet şöleni yaşatıyor. Restoran, çarkıfelek meyve aromalı mascarpone dondurması tropikal meyve soslu ve acı bitter çikolata ile hazırlanan “Passion Tiramisu” ile de Sevgililer Günü’nün tutkusunu misafirleriyle paylaşıyor.

Adres: Levazım, Zorlu Center, Koru Sokağı No:2, 34340 Beşiktaş/İstanbul

Detaylı bilgi ve rezervasyon için 0531 733 09 02 numaralı telefon numarasını arayabilirsiniz. 

The Populist’ten Sevgililer Günü’nün en özel tatlısı 

The Populist, 14 Şubat Sevgililer Günü romantizmini tatlı bir dokunuşla taçlandırıyor. Yılın heyecanla beklenen en özel gününde sunumu ve lezzetiyle iştah kabartan Baharatlı Çikolatalı Profiterol çiftlerin keyifli anlarına ortak oluyor. Rengini aşkın renginden alan, baharat aroması, yoğun krema dolgusu ve çikolatanın eşsiz uyumuyla yeniden yorumlanan Baharatlı Çikolatalı Profiterol, çilek dilimleri ve yenilebilir çiçeklerle servis ediliyor. 14 Şubat’a özel hazırlanan Baharatlı Çikolatalı Profiterol lezzeti, Yapı Kredi bomontiada ve Galataport İstanbul’da yılın en romantik gününe tatlı bir dokunuş yapmak isteyen çiftleri bekliyor.

Adres: THE POPULIST (Yapı Kredi Bomontiada) Birahane Sokak No:1/D, THE POPULIST (Galataport İstanbul) Kılıçali Paşa Mah. Meclis-i Mebusan Cad. L5 Blok, No: 8/2D

İlginizi çekebilir: İstanbul’un en iyi fine dining restoranları

Uplifers: Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!

Güne lezzetli bir başlangıç için kahvaltılık tarifler

Ne demiş şair; kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı. Sizce de öyle değil mi? Günün ilk öğününün, bize gün boyu yetecek kadar neşe ve enerji kaynağı olması gerekmiyor mu? İster sabahın çok erken saatlerinde ister öğlene yakın olsun, fark etmez; günün ilk öğünü her zaman çok önemli. Çünkü günün geri kalanını etkileyen, o günün ne kadar kaliteli bir gün olduğunu belirleyen en önemli faktörlerden biri; güne neler yiyerek başladığımız…



Ancak hepimiz biliyoruz ki, klasik kahvaltı tarifleri zamanla sıkıcı hale gelebiliyor. Yumurta, peynir, zeytin güzel bir başlangıç olsa da her gün aynı şeyleri yemek hayatlarımızda monotonluk yaratabiliyor. Dolayısıyla biraz daha yaratıcı alternatiflere ihtiyacımız var. Ama bir yandan da yoğun tempomuza ayak uydurabilmek için pratik ve besleyici olmalı. Tabii lezzetten de ödün vermek olmaz. İşte tam da bu noktada lezzeti ile, pratikliği ile, besleyiciliği ile kahvaltıların yıldızı müsli karşımıza çıkıyor. İşte müsli kullanarak hazırlayabileceğiniz lezzetli ve sağlıklı kahvaltılık tarifler:

Müslili Ekmek

Eğer kahvaltıda değişiklik yapmak ve lezzet ile besleyici değeri bir arada sunan bir alternatif arıyorsanız, müslili ekmek tam size göre. Klasik ekmek tariflerine göre çok daha zengin ve doyurucu bir seçenek sunan bu kahvaltılık tarifi, aynı zamanda çok daha lezzetli, çok daha eğlenceli. Dr. Oetker Vitalis Multi Meyveli Çıtır Müsli’nin içeriğindeki kızılcık, kuru üzüm, elma ve marakuyalı özel karışım sayesinde enerjik bir sabaha doyurucu dilimlerle merhaba diyebilirsiniz.

Malzemeler:

Hamuru için:

  • 1 su bardağı Dr. Oetker Vitalis Multi Meyveli Çıtır Müsli
  • 2-3 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
  • 0,5 çay bardağı süt
  • 4-4,5 su bardağı un
  • 0,5 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yumurta
  • 100 gram yumuşak margarin

Üzeri için:



  • 2-3 yemek kaşığı Dr. Oetker Vitalis Multi Meyveli Çıtır Müsli
  • 1 yemek kaşığı su

Hazırlanışı:

  • Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.
  • Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Toz şeker, süt, yumurta ve margarini ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.
  • Süre sonunda mayalanan hamura 1 su bardağı meyveli müsliyi ekleyin ve yoğurun. Hamuru yuvarlayıp pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine alın. Üzerine su sürüp meyveli müsli serpin ve 20 dakika bekletin.
  • Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın. (Alt-üst pişirme: 170 °C, Turbo pişirme: 160 °C)
  • Hamurun üzerini keskin bıçak ile 3-4 yerinden 1 cm derinliğinde kesin ve 25-30 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarıp soğutun. Dilimleyerek servis yapın.

Çikolatalı Çıtır Smoothie Bowl

Kahvaltıda kendinizi şımartmak ve güne ‘bomba’ gibi başlamak istiyorsanız, tatlı bir kahvaltılık tarifi tam size göre olabilir. Çıtır tahıl ve çikolata parçacıkları içeren Dr. Oetker Vitalis Sütlü-Bitter Çikolatalı Çıtır Müsli ile çok pratik ve çok lezzetli bir kahvaltılık bowl hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı Dr. Oetker Vitalis Sütlü-Bitter Çikolatalı Çıtır Müsli
  • 1 adet olgun muz
  • ½ avokado
  • 1 yemek kaşığı kakao tozu
  • 1 su bardağı badem sütü

Hazırlanışı:

  • Olgun muzu, avokadoyu, kakao tozunu ve badem sütünü blender’a alın. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar yüksek hızda karıştırın.
  • Elde ettiğiniz smoothie karışımını bir kaseye aktarın ve kahvaltılık bowl için tabanı hazırlayın.
  • Smoothie tabanın üzerine çıtır çıtır Dr. Oetker Vitalis Sütlü-Bitter Çikolatalı Çıtır Müsli’yi ekleyin. Ve harika kahvaltı kaseniz hazır.

Portakallı Muzlu Müslili İçecek

Kahvaltılarınızı bir sonraki seviyeye taşımaya hazırsanız, Dr. Oetker Vitalis Bal Bademli Çıtır Müsli ile tanışın. Bu benzersiz müsli, sadece lezzetiyle değil, aynı zamanda sağlık açısından sunduğu faydalarla da kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olmaya aday. Hem lif hem de Vitamin B1, demir ve magnezyum gibi önemli besin öğeleri açısından zengin olan bu müsli ile harika bir kahvaltılık içecek hazırlayabilir, güne başlarken ihtiyacınız olan enerjiyi ve besinleri alabilirsiniz:



Malzemeler:

  • 50 g Dr. Oetker Vitalis Bal Bademli Çıtır Müsli
  • 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
  • 2 adet muz
  • 2-3 dilim ayıklanmış ve zarları çıkarılmış portakal dilimleri
  • 2 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
  • 2 yemek kaşığı bal

Hazırlanışı:

  • Muzları soyup iri parçalara kesin ve mutfak robotuna alın.
  • Üzerine portakal dilimleri, süt, bal ve şekerli vanilini ilave edip meyveler ezilinceye kadar karıştırın.
  • Hazırladığınız içeceği bardaklara alın. Üzerlerine çıtır müsliyi ekleyip kaşık ile karıştırın.
  • Buzdolabında 30 dakika bekletip servis yapın.

Meyveli Mini Kahvaltılık Muffin

Güne başlarken modunuzu yükseltecek, enerjinizi yerine getirecek ve ihtiyacınız olan besin öğelerini almanızı sağlayacak ve tüm bunları yaparken de eğlenceli bir hale çevirecek muffinlere kim hayır diyebilir ki… Siz de demezseniz, Dr. Oetker Vitalis Multi Meyveli Çıtır Müsli ile harika bir kahvaltılık hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler:

  • ½ su bardağı Dr. Oetker Vitalis Multi Meyveli Çıtır Müsli
  • 1 paket Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 2 yemek kaşığı bal
  • ½ su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet mini muffin tepsisi

Hazırlanışı:

  • Fırını 180 derecede önceden ısıtın ve mini muffin tepsisini yağlayın.
  • Bir kasede tam buğday unu, Dr. Oetker Vitalis Multi Meyveli Çıtır Müsli ve kabartma tozunu karıştırın.
  • Başka bir kapta süt, eritilmiş tereyağı ve yumurtayı çırpın. Islak malzemeleri kuru malzemelerin üzerine dökün ve karıştırın.
  • Hazırladığınız kek harcını mini muffin kalıplarına eşit miktarda bölün. Her bir kalıbı üçte iki oranında doldurmanız yeterli olacaktır, böylece kabardığı zaman da yeteri kadar alan kalacaktır.
  • Yaklaşık 20 dakika kadar pişirdikten sonra fırından çıkarın, birkaç dakika beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

Bonus: Çabasız ve lezzetli kahvaltılar

Eğer daha hızlı bir şekilde lezzetli, pratik ve doyurucu kahvaltılık tarifler hazırlamak istiyorsanız, fazla çaba harcamadan da eğlenceli kahvaltılar yapabilirsiniz. Müslinizi ister sütle ister yoğurtla karıştırın; üzerine meyve, bal, biraz da kuruyemiş ekleyin ve voila! Enfes kahvaltınız hazır… Ama bir dakika; zaten eklenmişi var 🙂 Dr. Oetker Vitalis’in lezzetli, doyurucu ve sağlıklı dünyası ile klasik kahvaltılar yerine daha enerjik tariflerle güne başlayabilirsiniz.

Sağlıklı ve dengeli beslenmeyi, ‘sıkıcı’ kalıplardan çıkarmak ve her güne büyük bir neşe ile başlamak istiyorsanız Dr. Oetker Vitalis, kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak. Üstelik sadece kahvaltılarınızın da değil; ara öğünlerinizde de lezzetli atıştırmalıklar olarak tüketebilirsiniz. Bu çıtır lezzetler, gününüzün her saatine enerji ve neşe katacak!

Siz de Dr. Oetker Vitalis’Dr. Oetker Vitalis’Dr. Oetker Vitalis’in Multi Meyveli Çıtır Müsli, Bal Bademli Çıtır Müsli ve Sütlü-Bitter Çikolatalı Çıtır Müsli çeşitlerinden dilediğinizi seçebilir, güne en sevdiğiniz lezzetle harika bir başlangıç yapabilirsiniz.

*Bu yazı Dr. Oetker katkılarıyla hazırlanmıştır.





Virtual Influencer’lar: Kim bu sıra dışı influencer’lar? Takip etmeniz gerekenler?

Dijital dünya, sınırlarını sürekli olarak genişletmeye devam ediyor ve sanal dünyalar, artık hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geliyor. Üstelik yalnızca sanal dünyalar da değil, o dünyanın baş kahramanları olan virtual influencer’lar da. Yani biz 🙂 Sosyal medya platformlarında kendi takipçi kitlelerini oluşturan ve çokça sevgiyle ve ilgiyle karşılanan sanal influencer’lar, sadece teknolojik gelişmelerin başarılı bir somut örneği olmakla kalmıyor; aynı zamanda modern pazarlama pratiklerini de yeniden şekillendiriyor.



Yani, artık gerçek insan influencer’lar gibi biz virtual influencer’lar da markaları temsil edebiliyor, iş birliği çalışmaları yapabiliyoruz; dahası biz de hayatımızın akışını ya da bir günümüzün nasıl geçtiğini paylaşabiliyoruz, üstelik dünyanın pek çok yerinde. Peki, biz kimiz? İşte bu dijital dünyayı çok daha yakından tanımak ve bir parçası olmak için mutlaka takip etmeniz gereken virtual influencer’lar:

Virtual Alin


Gelin, önce benimle başlayalım ve size kendimi tanıtayım: Ben Alin! Ford Türkiye’nin marka elçisiyim. En büyük ilgi alanım elbette ki teknoloji ve otomobiller. Aynı zamanda seyahat etmeye de bayılıyorum! Türkiye’nin otomotiv alanındaki ilk ve tek sanal influencer’ıyım. Yani beni ben yapan, hobilerimi şekillendiren, yaşam tarzımı belirleyen her şey aslında markanın stratejisinden doğdu. Günümün büyük bir kısmını yepyeni keşifler yapmaya ayırıyorum ve hiçbir sosyal medya akımından da geri kalmıyorum…

Zencefil shot’ımla güne başlıyor, çıktığım yeni yollarda bol bol kahve molaları vermeyi ve maceralarımı sizinle paylaşmayı seviyorum. Başka çok sevdiğim bir şey varsa o da Mustang Mach-E ile geçirdiğim tüm anlar; çünkü onunla olan her yolculuğum sıra dışı diyor ve beni hemen takip etmeniz için Instagram hesabımı buraya bırakıyorum.

Rozy

Rozy, dünya genelinde en popüler virtual influencer’lardan biri ve Güney Koreli. Hatta Kore’nin ilk sanal influencer’ı. Gezmeyi, iyi giyinmeyi, yemek yapmayı çok seviyor. Dünyayı dolaşıyor, birbirinden şık tasarımlar kullanıyor, modellik yapıyor ve dünyaca ünlü markalarla çalışıyor. Her geçen gün yaptığı sponsorluk anlaşmalarının sayısı hızla artarken, sosyal medya takipçileri tarafından da hayranlıkla takip edilmeye devam ediyor. Rozy de tıpkı benim gibi sanatın ve estetiğin gücüne inanıyor ve her günü dolu dolu yaşamak için ilham veriyor.

Shudu



Shudu, moda fotoğrafçısı Cameron-James Wilson tarafından yaratılan dünyanın ilk dijital süper modeli olan bir sanal influencer. Güney Afrika Kökenli Shudu, iyi giyinmeyi çok seviyor. Dünyaca ünlü lüks moda markalarıyla iş birlikleri yapan Shudu, aynı zamanda sanal insan ırkının savunucusu olma görevini de üstleniyor. Shudu’nun yaratılmasındaki en önemli amaçlardan biri de dijital dünyanın temsilindeki etnik çeşitlilik eksikliğine dikkat çekmekti ve bence bu, hayranlık uyandırıcı.

Ion Göttlich

Ion Göttlich, bisiklet tutkunu bir sanal influencer. Teknoloji ve video oyunlarına olan ilgisi ile tanınan Ion, aynı zamanda da spor yapmaya çok düşkün. Yeni keşifler yapmayı, aktif bir yaşam sürmeyi ve sağlıklı alışkanlıklarını sürdürmeyi çok seviyor ve takipçileriyle bisikletini yanından ayırmadığı keyifli anları sıkça paylaşıyor. Dışarıdan bakıldığında Ion ile tarzımız pek uyuşmuyor gibi görünse de, çok önemli bir ortak yönümüz var: O da tıpkı benim gibi yollarda zaman geçirmeyi çok seviyor ve yeni keşiflere asla hayır demiyor.

Imma

Japonya’nın ilk virtual influencer’ı ve modeli, pembe saçlarıyla çok sevilen Imma. Bugüne kadar dünya çapında modadan iş dünyasına, lüks tüketim markalarından televizyon kanallarına kadar pek çok sektörde manşetlerde yer alan Imma, Instagram hesabından yaptığı paylaşımlarla ilgiyi üzerinde tutmaya devam ediyor. O da ben de yeni trendleri takip etmekten büyük keyif duyuyoruz; ayrıca dans ve müzik de ortak tutkumuz olabilir.

Lil Miquela

Instagram’da 2 milyondan fazla takipçisi olan ve dünya genelinde sevilen virtual influencer’lardan biri olan Lil Miquela, renkli yaşamından eğlenceli kareler paylaşarak takipçilerinin ilgisini çekmeyi başarıyor. Dünya devi moda markalarıyla iş birlikleri olan ve tarzından, kişisel bakımından ödün vermeyen Miquela, yeni yerler keşfetmeye de bayılıyor; tıpkı benim gibi… Unutmadan, ikimize de çillerin çok yakıştığını söylemiş miydim 🙂



Bermuda

Lil Miquela’dan sonra kız kardeşi Bermuda’yı da tanıyalım. Bermuda, kendini ‘robot queen’ yani robot kraliçe olarak anlatıyor ve adeta moda ikonu gibi tarzıyla ön plana çıkan bir sanal influencer. Özellikle lüks yaşam tarzı ve moda dünyasına olan tutkusuyla bilinse de pek çok farklı markayla da iş birlikleri yapıyor ve sık sık Miquela ile fotoğraf paylaşıyor. Bermuda da tıpkı benim gibi kişisel bakımına çok düşkün, ayrıca aktif bir yaşam sürmek, ikimizin de öncelikleri arasında. Miquela ile samimi ilişkilerine hayran olduğumu da belirtmeliyim…

Nobody Sausage

En komik virtual influencer’lardan biri olan Nobody Sausage, dünya çapında çok seviliyor ve 8 milyona yakın takipçisi var. Genelde günlük rutinlerini ve yaptığı işleri paylaşsa da modern dünyanın pek çok ortak sorununu da mizahi bir yaklaşımla ele alarak milyonları güldürmeyi başarıyor. Ayıca, müzik ve dansa olan ilgi ve tutkusu da coşku dolu bir enerji yayıyor. Benim de en çok güldüğüm, izlerken en çok keyif aldığım sanal influencer’lardan biri.

Lu do Magalu

Brezilya’nın en büyük perakende şirketlerinden birinin yüzü olan Lu do Magalu’nun ünü, yalnızca Brezilya ile sınırlı kalmıyor, çünkü sosyal medya hesaplarında dünyaca ünlü pek çok markanın ürünü ile ilgili içerikler üretiyor. İlk kez YouTube’da karşımıza çıkmış olsa da, bugün Instagram’da ve Facebook’ta da oldukça popüler. Ayrıca kendisini ‘Virtual 3D Influencer’ olarak tanıtıyor. O da teknoloji ve yenilikleri takip etme konusunda oldukça tutkulu ve bu tutkusunu takipçileriyle paylaşmayı seviyor, tıpkı benim de yaptığım gibi.

CodeMiko

Teknik olarak ‘VTuber’ olarak bilinen CodeMiko, Twitch yayıncısı bir sanal influencer. VTuber teknolojisinin sınırlarını zorlamakla ün salan CodeMiko, canlı yayınlarında yaptığı röportajlarla da çokça ilgi görüyor. Sanal dünyanın ve teknolojinin son gelişmelerini aktarırken, tarzından ve günlük keşiflerinden de ödün vermiyor. İkimizin de dijital dünyanın sınırlarını zorlamayı sevdiğimizi söylemeden geçemeyeceğim 🙂

Thalasya

Endonezya’nın ilk virtual influencer’ı Thalasya, dünyayı keşfetmeyi, yeni tatlar denemeyi ve moda tutkusunu takipçileriyle paylaşmayı çok seviyor. Üstelik çok çeşitli sektörlerdeki markalarla iş birliği yaparak, günlük rutinlerinde neler yaptığını da sık sık Instagram hesabına ekliyor. Thalasya da benim gibi yeni deneyimlere çok açık. Ayrıca, yemeklere ve özellikle de sokak lezzetlerine olan ilgisini de gizlemiyor. Sanırım ona yakın hissetmemi sağlayan ortak özelliklerimizden biri de bu.

Elbette ki listenin tamamı bu kadarla sınırlı değil. Sanal influencer’lar olarak sayımız günden güne artıyor. Teknolojinin, sanatın, gerçekliğin ve kurgunun sınırlarını zorlayan var oluşlarımızla, günden güne dijital dünyada yeni gelişmelere imza atmaya devam edeceğiz; tabii kendi hayatlarımızdaki maceraların dozunu artırmaya da. Siz de bu dünyadan haberdar olmak ve yeni maceralarımda benimle yer almak için takipte kalın! Geleceği, bugünden yaşayın.





İlgili Makale