X

Tamamen Elektrikli Yeni BMW iX1: Emisyonsuz, çevreye duyarlı ve sessiz sürüş keyfi

Hepimiz gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak istiyoruz. Yeryüzündeki sınırlı kaynaklarla kendi ihtiyaçlarımızı karşılarken, gelecek nesillerin de ihtiyaçlarını gözeterek atacağımız tüm adımlar, yani sürdürülebilirlik, tam da bu nedenle günümüzün en önemli konularından biri. Sürdürülebilirlik konusunda atılan en etkili adımlardan biri de, otomotiv sektöründe elektrikli araçların kullanımı.

Tamamen elektrikli Yeni BMW iX1 xDrive30, çevreye duyarlı, emisyonsuz olmasının yanı sıra dinamik, güçlü, konforlu tasarımı ve sessiz sürüş keyfiyle de, çok yönlü özelliklerini işlevsellikle birleştiriyor. İşte yeni BMW iX1 xDrive30’un öne çıkan özellikleri:

Çevreye duyarlı ve emisyonsuz

Elektrikli araçlar, fosil yakıtların kullanımını ve dolayısıyla karbon emisyonu en aza indirirken, iklim krizinin önlenmesine katkıda bulunuyor. Ancak tamamen elektrikli Yeni BMW iX1’in çevreye duyarlı yanı yalnızca elektrikli olmasıyla da sınırlı değil: Motorunda nadir toprak elementleri kullanılmıyor ve yüksek gerilimli bataryasında kullanılan ham maddeler sorumlu madencilik uygulamalarıyla çıkarılıyor.

Güzel haber: Tamamen elektrikli BMW iX1’in Tasarruf Hesaplayıcısı’nda yer alan CO2 emisyonu parametresi ile çevreye katkınızı ölçümlemeniz ve elektrik tüketimi ile yakıt tüketimi maliyetlerini kıyaslayarak sağladığınız tasarrufu hesaplamanız da mümkün.

Her zaman her yerde kolay şarj

Tam şarjla 440 km’ye varan menzil sunan Yeni BMW iX1, 130 kW DC Şarj gücü ile 29 dk’da yüzde 80 batarya doluluğuna ulaşabilen araç, sadece 10 dakikalık şarj ile 120 km menzile sahip oluyor. Beşinci jenerasyon eDrive altyapısı ve otomobilin zeminine konumlandırılmış yüksek verimli şarj teknolojisine sahip Yeni BMW iX1’i, evde veya dışarda, standart şarj kablosu ve ev tipi prizleri kullanabildiğiniz tüm alanlarda şarj etmeniz mümkün. BMW Türkiye mobil uygulamasında yer alan BMW Şarj Haritası’nı kullanarak rotanız üzerinde yer alan tüm şarj noktalarını görüntüleyebilir ve kendinize en uygun olanı seçebilirsiniz.

Dinamik ve maceracı tasarım

Üçüncü nesliyle daha büyük bir tasarıma kavuşan Yeni BMW iX1 xDrive30; elektrikli mobiliteye vurgu yapan mavi detayları, 20 inç boyutuna varan jant seçenekleri ve X şeklindeki gövde çizgileriyle farklılaşıyor; güçlü ve heyecan verici bir görünüm kazanıyor. Adaptif LED Farlar, BMW’nin imza tasarımı olan böbrek ızgaraları ve tüm gövdede yer verilen dikey çizgiler ile Yeni BMW iX1 xDrive30’un; X modellerinde yer alan maceracı ruhuyla SAV duruşu destekleniyor.

Güç ve konfor bir arada

Yeni BMW iX1’in ön ve arka aksında yer alan elektrik motorları ve dört tekerlekten çekiş özelliği, şehir içi ve şehir dışında konforlu bir sürüş vadediyor. Tamamen elektrikli BMW modelleri arasında premium kompakt sınıfta sunulan ilk dört tekerlekten çekiş sistemine sahip model olma özelliği taşıyan Yeni BMW iX1 xDrive30, 0’dan 100 km/s hıza sadece 5.6 saniyede ulaşabiliyor. Otomobilin zeminine konumlandırılmış yüksek voltajlı batarya ve yüksek verimli şarj teknolojisi ile tam şarjla 440 km’ye varan menzili kullanıcısına sunuyor.

İç tasarımda, lüks, konfor ve işlevsellikle buluşturuyor

Yeni BMW iX1, yenilikçi teknolojileri lüks konforla buluşturan özellikleriyle, tüm ihtiyaçlarınızı mükemmel şekilde karşılıyor. Yüksek oturma pozisyonu ve geniş iç hacmiyle dikkat çeken Yeni BMW iX1 x Drive30, BMW Kavisli Ekran, yüzer kol dayama ve bu bölüme entegre edilen kontrol paneli ile tüm sisteme ergonomik bir erişim sağlıyor. Dokunmatik ve sesli kontrol özelliğine sahip kavisli ekranı ise daha az düğmeyle daha sezgisel bir kullanım sunuyor.

Yenilikçi sürüş asistan sistemleri ile daha fazla güvenlik

Lüks, konfor, güçlü tasarım, çevreye duyarlılık ve işlevi bir arada sunan Yeni BMW iX1, yenilikçi ve akıllı çözümleri ile güvenliğinizi de önceliklendiriyor. Sürüş Asistanı ve Park Asistanı akıllı sürüş desteği sunarken, dokunmatik kontrol özellikli BMW Kavisli Ekran, aracınızla ideal iletişim için tam kapsamlı bağlantı kurmanıza yardımcı oluyor. Ayrıca Yeni BMW iX1‘in hem Apple CarPlay hem de Android Auto desteği ile sunulan akıllı telefon entegrasyonu ile en sevdiğiniz uygulamaların keyfini yolda da çıkarmanız mümkün.

Üst düzey premium donanımlar standart

X-Line ve M-Sport tasarım paketleriyle tercih edilebilen Yeni BMW iX1 xDrive30, zengin standart donanım seviyesi ile beklentilerin üzerine çıkıyor. BMW Head-Up Display, Adaptif LED Farlar, Panoramik Cam Tavan, Elektrikli Ön Koltuklar ve Hafıza Fonksiyonlu Sürücü Koltuğu Yeni BMW iX1 xDrive30’un standart donanımları arasında yer alıyor. Yarı otonom sürüşe imkan sağlayan Sürüş Asistanı Professional ve 360 derece kamera görüntüsü yardımı ile park kolaylığı sunan Park Asistanı Plus donanımları ise lansmana özel her otomobilde bulunan donanımlar arasında yerini alıyor.

Tamamen elektrikli Yeni BMW iX1 xDrive30 için ön rezervasyon başladı

Hayalinizdeki tasarım & donanım özelliklerine sahip tamamen elektrikli Yeni BMW iX’i dilediğiniz gibi tasarlayarak ön rezervasyon yapabilirsiniz. Yeni BMW iX1 xDrive30 modelini şimdi keşfetmek için tıklayın.

 

*Bu içerik BMW iX1 xDrive30 katkılarıyla hazırlanmıştır.

Uplifers: Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!

Sürdürülebilir çözümlerin izinde: VitrA’dan dünyanın ilk ve tek %100 geri dönüştürülmüş seramik lavabosu

‘Biricik’ dünyamız günden güne artan çevreler baskılar ve azalan doğal kaynak sorunları ile karşı karşıya. İklim krizi, küresel ısınma, atık sorunları, hava kirliliği ve daha nice çevresel sıkıntı, hem dünyamızın hem de insanlığın geleceğini tehdit ediyor. Bu nedenle, sürdürülebilir yaşam alışkanlıklarına sahip olmanın önemi her zamankinden kat ve kat daha fazla. Böylesi bir gerçekliğin farkında olan tüm endüstrilerde de yenilikçi ve çevre dostu ürünlerin geliştirilmesi oldukça büyük bir öneme sahip. Bu bağlamda VitrA, büyük bir adım atarak çevreye saygısını ve döngüsel ekonomiye olan katkısını gözler önüne seriyor.



VitrA’dan bir ilk; %100 geri dönüştürülmüş seramik lavabo

Çevresel ayak izlerini azaltma yolunda önemli adımlar atan VitrA, sektörün değişim öncülerinden biri olarak bizi yeni çevre dostu lavabosu ile tanıştırıyor. Dünyanın ilk ve tek %100* geri dönüştürülmüş seramik lavabosu özelliğini taşıyan bu lavabo, atık olarak kabul edilen malzemelere yeniden hayat veriyor. Yeni çevre dostu lavaboların içerik olarak yaklaşık %100’ü, kırık seramikler de dahil olmak üzere üretim sürecinde ortaya çıkan ve bertarafa giden atıklardan oluşuyor.

VitrA’nın sürdürülebilirlik konusundaki vizyon ve öncülüğünü yansıtan bu yenilikçi ve çevre dostu lavabolarla, seramik sektöründe sürdürülebilir tasarım konusunda da yeni bir standart ortaya çıkıyor. Tasarım harikası ve fonksiyonel bir ürün olmanın ötesinde geri dönüştürülmüş seramik lavabolar, çevresel bilinç ve sürdürülebilir yaşam tarzlarını da destekleyen güçlü bir mesaj taşıyor.

%30 oranında iyileşen küresel ısınma potansiyeli

ISO 14040:2006 ve 14044:2006 standartlarına uygun yapılan Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi sonuçlarına göre, atıkların kullanılması çevresel etkilerden küresel ısınma potansiyelini %30 oranında iyileştiriyor. Geri dönüştürülmüş lavaboların üretilmesi sayesinde, ürün başına, daha az hammadde kullanılarak %36’lık iyileştirmeyle yaklaşık 5 kilogram hammadde tasarrufu ve %38 iyileştirmeyle 2,48 Kwh elektrik tasarrufu elde edilmesi hedefleniyor.

Sadece bir lavabo olma işleviyle kalmayan, çevresel sürdürülebilirliğe yönelik geniş bir vizyonu temsil eden bu ürün, çevreye duyarlı bir gelecek için atılmış çok büyük bir adım. Eczacıbaşı Yapı Gereçleri’nin çevre dostu lavabolarla benimsediği bu üretim yaklaşımı, döngüsel ekonomiye katkıyı da en üst seviyeye çıkarıyor.

Sürdürülebilir bir gelecek için hijyenik ve şık bir ilham kaynağı

Küresel ısınma potansiyelini iyileştiren, çevre dostu bir tasarım harikası olmasının ötesinde VitrA’nın geri dönüştürülmüş lavaboları, hijyen endişesini de ortadan kaldırıyor; çünkü bu lavabolar VitrA Hygiene teknolojisiyle kaplanıyor. Bakteri gelişimini %99,9 oranında önleyen VitrA Hygiene teknolojisi sayesinde, seramik lavaboların kullanımı sırasında yüzeye bulaşan bakteriler etkisiz hale geliyor. Böylece, bir numaralı önceliğimiz olan hijyenden ödün vermeden çevre dostu seçimler yapmak da kolaylaşıyor.



Ayrıca, her zevke, her alana uygun seçimler yapmak da yine VitrA ile oldukça kolay. Bilecik, Bozüyük’teki VitrA Üretim Kampüsü’nde geliştirilen yenilikçi çözümler sayesinde üretimine başlanan bu çevre dostu çanak lavabolar, ilk olarak mat bej renkte ve 5 formda tasarlanmış olsa da VitrA’nın geri dönüştürülmüş ürün gamına yeni ürün ve renklerin eklenmesi de planlanıyor.

VitrA %100 geri dönüştürülmüş seramik lavabonun hikayesi, gelecekteki çevre dostu ürünler ve teknolojiler için de büyük bir ilham kaynağı. Daha sürdürülebilir bir dünya için gelecekte atılacak tüm adımlara şimdiden ilham olduğu kesin. Siz de yaşam alanlarınızı çevre dostu bir bilinç ile şekillendirmek ve bir eşi daha olmayan dünyamızın geleceği için önemli bir adım atmak istiyorsanız hemen tıklayıp VitrA %100 geri dönüştürülmüş seramik lavabo çeşitlerini keşfedebilirsiniz.

* İçerik olarak yaklaşık %100’ü üretim sürecinde ortaya çıkan ve bertarafa giden atıklardan üretilmiştir.

* Bu içerik VitrA katkılarıyla hazırlanmıştır.

İlgili Makale