Sağlıklı yaşamanın incelikleri: Beden, zihin ve ruh arasındaki iletişimin farkında mısınız?

Sağlık ne demek? Sağlıklı olmak bize neyi çağrıştırıyor?

Sözlük anlamı olarak sağlık, sadece hastalık ve sakatlık durumunun olmayışı değil, kişinin bedenen, ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik halidir. Türk Dil Kurumu, bireyin fiziksel, sosyal ve ruhsal yönden tam bir iyilik durumunda olmasını vücut esenliği olarak tanımlıyor.

Peki tam sağlıklı olmanın şartları nedir?

Bedenimiz ruhumuzla uyum halinde olmalıdır ve de sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Aralarındaki irtibatın kopması, rahatsızlıklara neden olur.

Tam sağlıklı olmanın şartları oldukça farklıdır.

Bedenimizin ruhumuzu taşıyan bir makine olduğunu kavramakla, bu makine ne kadar sağlıklı olursa eşlik ettiği ruhun da o derece esende olduğunun farkına varmakla, sağlık ve egzersizler gibi bedenle ilgili her ayrıntıya dikkat etmekle bedenin dengelenmesi ancak mümkün olur.

Bedenimiz çok muhteşem bir organizasyona sahip ve fiziksel sıhhatimiz, bu organizasyonun sıhhatine bağlı. Her organın bir organizatör olduğunu söyleyebiliriz. Organizatörler arası irtibat, hem bir üst seviyedeki büyük organizatör vasıtasıyla hem de aynı seviyedeki diğer organizatörlerle birebir kuruluyor. Önemli olan, bu ikinci seviyedeki organizatörler arasındaki irtibatın en iyi şekilde yürümesidir.

Göğüs boşluğumuzda, karın boşluğumuzda, başımızda ve vücudumuzun her tarafında çok çeşitli işler gören organizasyonlar var.

İç organlarımız arasındaki gerçek iletişim sayesinde organizatör sistemler, genel içsel plâna göre bedenin düzenini sağlıyorlar.

Hastalıklarımızın çoğu bir organizasyon bozukluğudur. Büyük organizatörden gelen ve ona giden bilgilerin doğru şekilde iletilememesiyle, bedendeki elektriksel faaliyetin normal bir seyir takip etmemesiyle, beyin mekanizmasının tüm bölgeleriyle gerekli şekilde faaliyette bulunamamasından dolayı fiziki rahatsızlıklar meydana geliyor.

Özetle sağlıklı yaşamak önemli konu!

Sorumluluklarımızın en büyüğü, hafife almamalı…

Hayatın farkındalıkla yaşanması ve değerlendirilmesi gerekiyor. Her şeyi mümkün olduğunca açık bir zihinle, özenle ele almak gerekiyor. Örgü bilenler bilir, biraz karışık motifli bir örgü örüyorsak her ilmeği düşünerek atarız. “Şimdi iki tane düz örmem lazım, şimdi üçünü birden almam gerek” gibi her ilmekte bilinçli hareket ederiz. Örgü bittiğindeyse, şöyle bir elimize aldığımızda gayet güzel desenleri olan, hoş bir eserle karşılaşırız. İşte hayat da böyle.

Yaşarken ne olduğunu pek anlamayız ancak geriye dönüp baktığımızda kendi eserimizle karşılaşırız. Bu ya çok güzel motiflerden oluşmuş bir model ya da karmakarışık bir örgüdür. Ama ne yaşadıysak sonuç da odur. Ya sevgilerle, anlayışlarla doludur ya da kuşkularla, huzursuzluklarla, endişelerle…

Seçim her zaman olduğu gibi bize ait…

Sonuçta sağlık, biz var olduğumuz andan bu ana kadar hep bizimle, hep vardır ve var olacaktır.

Peki sen kendi sağlığın hakkında ne düşünüyorsun? Bireysel seanslar için [email protected] adresine mail atabilirsin ya da sağlıkla ilgili daha fazla bilgi için Instagram‘dan da bakabilirsin.

İlginizi çekebilir: Hemen şimdi sağlıklı yaşamaya başlamak için yapmanız gereken 6 şey

Fatma Nur Bilgin
Fatma Nur Bilgin, beden rehabilitasyonunu kişisel dönüşümün adımı olarak görüyor ve bir bütün olarak beden-zihin-ruh dengesini hedefliyor. Beden rehabilitasyonunda Pilates, Dorn-Breuss terapisi ve KranyoSakral ... Devam