Bilimin ölümden sonraki hayatı açıklamakta yetersiz kaldığı 5 nokta

Ölümden sonraki hayatı anlamak, var olup olmadığını sorgulamak tarih öncesi zamanlardan bu yana insanlığın zihnini kurcalayan konulardan biri. Çok eskilerden bu yana dek sayısız insan, ölümden sonraki hayatı tadıp hikâyelerini anlatmak üzere dünyaya geri geldiğini dile getirdi. Kimilerine göreyse, ölümden sonraki hayat bir halüsinasyondan ya da insanın hayal dünyasından başka bir şey değildi. New York Times’ın en çok satan kitabı Proof of Heaven’ın (Cennetin Kanıtı) yazarı Dr. Eden Alexender’a göre, buradaki hayatımız ruhumuzun evrilip olgunlaşmasına yardımcı olan bir test ve bu sınavdan geçmenin yoluysa sevgi ve şefkatten geçiyor.

Sizce ölümden sonra yaşam var mı?

Peki, Eden Alexander’ın deneyimini çok daha önemli kılan neydi? Bakteriyel menenjitten dolayı komada yatarken neokorteksi tamamen fonksiyon dışıydı, bu nedenle yaşadıklarına hiçbir bilimsel açıklama getirilemiyor. Alexander, kitabında da yaşadıkları konusundaki olası bilimsel açıklamaları çürütüyor.

Biz de Uplifers olarak Eden Alexander’ın kitabında değindiği ve bilimin ölümden sonraki hayatı ve yaşananları açıklamakta yetersiz kaldığı 5 maddeyi sizler için sıraladık:

1. Ölümcül ağrıyı dindirecek ilkel bir beyin sapı programı (Evrimsel argüman – muhtemelen alt sınıf memelilerden kalma sahte ölüm stratejileri)

Bu madde, belleğin dinç ve oldukça interaktif doğasını açıklayamıyor.

2. Limbik sistemin daha derindeki bölgelerinden (yanal amigdala gibi), karman çorman anıların hatırlanması

Bu madde de, yukarıdaki gibi belleğin dinç ve interaktif doğasına bir açıklama getiremiyor.

3. DMT yığını

DMT; canlı halüsinasyonlara ve rüya benzeri durumlara yol açan, doğal olarak meydana çıkan bir serotonin agonisttir. Son derece üstün gerçeklik, komadayken böylesine zengin bir görsel-işitsel bir deneyim yaratmak için hedef bölge olarak oldukça bütüncül bir görsel ve işitsel neokorteksin varlığını gerektirir. Beyin sapındaki rafe çekirdeklerinden (yani DMT, serotonin agonist) gelen bütün serotonin kaynağı olan neokorteksler zarar gördüğünde meydana gelen sürekli koma hali; görsel/ işitsel deneyimler üzerinde etkilidir. Ancak korteksin zarar görmesi durumunda DMT’nin beyinde fonksiyon gösterecek hiçbir alanı kalmıyor.

4. Ön yükleme olayı – hasar gören neokorteksteki anılardan dolayı birbirinden kopuk garip hatıraların bir yığını

Bu durum bütün sistemdeki uzun süreli hasardan sonra korteksin bilincinin tekrar yerine gelmesiyle meydana gelebilir. Ancak, oldukça ayrıntılı anımsamaların karmaşıklığını yaşayan biri için, bu bilimsel açıklamalar yetersiz.

Koma esnasında karışık bir biçimde akılda canlanan anılara, bilimin açıklaması yetmiyor.
Koma esnasında karışık bir biçimde akılda canlanan anılara, bilimin açıklaması yetmiyor.

5. Orta beyinden geçen eski bir görsel yol aracılığıyla anormal bir bellek oluşumu

Kuşlarda bilinen bir durum olmasına karşın insanlarda nadiren teşhis edilebilir; oksipital korteksten ötürü, kortikal olarak kör insanlarda gözlemlenebilir. Ancak, tüm bu ifadeler, aşırı gerçekliğe tanıklık eden birinin görsel-işitsel binişimini açıklayamıyor.

Kaynak

spiritscienceandmetaphysics

Uplifers
Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!