2018 yılının en çok okunan Live Up yazıları: Sağlıklı beslenme ve pratik egzersiz önerileri ile dolu dolu

Uplifers olarak Live Up kategorimizde, geride bıraktığımız 2018 yılında da hem kendimiz hem de sevdiklerimiz için, sağlıklı beslenme ve sağlıklı yemek tarifleri yanı sıra koşu, fitness, yoga ve pilatesle ilgili son gelişmeleri yakından takip ettik. İşte 2018 yılının en çok okunan Uplifers “Live Up” yazıları!

Başlıklara ve görsellere tıklayarak yazılara ulaşabilirsiniz.

1. Orta yaşlı kavramını yerle bir eden nesil: Perennialler

Bundan elli yıl önce, 50’li yaşlarında şehirli bir kadınla ilgili stereotip belliydi. Oysa şimdi, global haber ve trendleri takip eden, hobilerine zaman ayıran, modern giyinmeye ve görünmeye özen gösteren, akıllı telefonunu elinden düşürmeyen bir nesille karşı karşıyayız: Perennial, yani yaşsız ve ilgili nesil.

2. Yogadan vegan beslenmeye: WellFest Bodrum Body sahnesinden neler öğrendik?

Bodrum’un ilk wellness festivali WellFest; 22 Eylül 2018’de iyi hissedip iyi yaşamak isteyen herkesi Casa dell’Arte ve Casa Hermanas’ta bir araya getirerek dopdolu içeriğiyle 400’ü aşkın konuğa ev sahipliği yaptı. Meditasyonla açılışı yapan Body sahnesinde sonrasında yogadan pilatese, zumbadan vegan beslenme seminerine kadar pek çok etkinik düzenlendi. Peki dolu dolu geçen festival boyunca hangi sahnede hangi ismi izledik?

3. Kendinizi sürekli yorgun hissetmenizin nedenleri ve çözüm önerileri

Yorgunluk kendini birçok şekilde gösterebilir; bitkinlik, konsantrasyon problemleri, öfke, sinirlilik hali, davranış bozuklukları, hafıza problemleri, performans düşüklüğü ve daha yavaş tepki gösterme bunların birkaçı. İşte kendinizi sürekli yorgun hissetmenizin nedenleri ve çözüm önerileri:

4. Sabahları yataktan kalkmadan yapabileceğiniz 15 pratik, basit ve etkili egzersiz

Plank, The Bridge, Leg Lift, Side Plank… Her biri yalnızca 30’ar saniyenizi alacak bu pratik 15 egzersiz hareketiyle, siz ne olduğunu anlamadan bedeniniz fit bir görünüme kavuşacak. Ayrıca bu hareketler için yatak odanızı, hatta yatağınızı bile terk etmenize gerek yok. 

5. 52 yaşına giren Halle Berry’den 25 yaşında görünmenin sırları

İyi bir sağlık ve wellness’in gerçek güzellik olduğuna inanıyorum” diyen oyuncu, “güçlü güzeldir” mantrasını da hayatının merkezine yerleştirmiş. İşte 52 yaşındaki Halle Berry’den 25 yaşında görünmenin birbirinden sağlıklı ve hiç de gizli olmayan sırları…

6. Kantaron yağı faydaları nedir? Kantaron yağı nasıl kullanılır?

Bitkilerin şifalı gücü, günümüzde hala sağlığımıza destek olmaya devam ediyor. Sarı kantaron bitkisinden elde edilen ve sağlık faydalarıyla dikkat çeken bir yağ olan kantaron yağı da iyileştirici yağlar arasında önemli bir yere sahip. Sarı kantaron yağı hakkında bilmeniz gereken her şey yazımızda.

7. Aralıklı oruç tutma yöntemiyle bedeninize daha fazla yağ yakmayı öğretin

Kendinizi aralıklı olarak aç bırakmak, açlıktan kıvranmak anlamına gelmiyor elbette. Bedeninize ihtiyacı kadar olanı, ihtiyaç duyduğu zaman verme prensibine dayanıyor. Günde doyurucu iki öğünden keyif almaya çalışmanız yeterli. 

8. Basen eritme yöntemleri: Nasıl beslenmeli, hangi egzersizleri yapmalı?

Basende biriken yağlardan kurtulmak çoğu kişi için çok zor olsa da basen eritme hareketleri ve doğru beslenmeyle bu işin üstesinden gelmek mümkün. Basenlerinizi eritmek için beslenme ve egzersiz önerilerini yazımızda bulabilirsiniz. 

9. Bir tabak mı bir kaşık mı: Yiyeceklerin 200 kalorisi kaç grama denk geliyor?

Kimi yiyeceğin 200 gramı kocaman bir tabağı doldurmayı başarsa da kimi sadece bir kaşığı doldurabiliyor. Peki siz 200 kaloriyi nasıl değerlendirmek istiyorsunuz? 1 kilodan fazla kereviz ile mi yoksa 75 gramlık bir burger yiyerek mi?

10. Bu dünyaya oturmaya gelmedik: Sizi oturmaktan soğutacak 13 bilimsel bilgi

Devamlı oturmak, uzun süreli oturmak, sürekli oturmak… Sağlığımız için uzun vadede zararlı, hatta öldürücü! Sizi oturmaktan soğutacak 13 bilimsel bilgiyi yazımızda bulabilirsiniz.

 

Live Up kategorisinde yer alan tüm yazıları incelemek için tıklayın.

Uplifers
Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!