X

Siz farkında olmasanız da bu yiyecekler yaşlanmanıza neden oluyor

“Ne yersen o olursun,” cümlesinin bir klişe olması, tamamen doğruluğundan kaynaklanıyor. Bedeninize kötü yiyecekler aldığınızda kendinizi de kötü hissedersiniz. Sağlıksız yiyecekler her ne kadar kilo alımıyla özdeşleştirilse de bunların ciltte yarattığı zarar kilo almaktan çok daha önce gerçekleşiyor.

Diyabet eğitmeni ve diyetisyen Deborah Malkoff-Cohen, bunu şu sözlerle ifade ediyor: “Bir önceki gece yatmadan evvel sodyum ve trans yağ oranı yüksek işlenmiş ürünlerden yemişseniz, sabah cildiniz kötü görünecektir.” Bunda rol oynayan başka faktörler de var tabi ki, ancak hiçbiri vücudunuza giren yiyecekler kadar etkili değil.

Öte yandan sağlıklı ve parlayan bir cilt için ilk kural vücudun susuz kalmasını engellemektir. Cildinizden suyu çeken her türlü yiyecekten kaçınmalı, bunların yerine sağlıklı seçenekleri kullanmalısınız. Bunun için özellikle rafine şeker, kompleks karbonhidratlar ve işlenmiş yiyeceklerden uzak durmalısınız.

Şeker bağımlılığınızın olup olmadığından ya da sağlıklı beslenip beslenmediğinizden emin değilseniz bir beslenme günlüğü tutmayı deneyin. Malkoff birçok insanın sakız çiğnemek ya da bir kurabiye yemek gibi küçük şeyleri unuttuğunu, ancak birçok şeyden bunların sorumlu olabileceğini belirtiyor.

Sağlıksız beslenmek iltihaba neden oluyor. Vücuttaki iltihapsa serbest radikallerin üretimiyle vücudun bunların zararlı etkilerinden arınabilmesi arasındaki dengeyi bozan oksidatif stresi tetikliyor, ki bu da olduğunuzdan daha yaşlı görünmenize sebep oluyor. Yazının devamında siz farkında olmasanız da cildinizi yaşlandıran yiyecekleri bulabilirsiniz:

Sağlıksız yiyecekler her ne kadar kilo alımıyla özdeşleştirilse de bunların ciltte yarattığı zarar kilo almaktan çok daha önce gerçekleşiyor.

İlginizi çekebilir: C vitamininin canlandırıcı etkisini yüzünüzde hissedin

Alkol

Özellikle tatlı kokteyller fazladan şeker içerdiği için cildinizin yaşlanmasına neden oluyor. Bunun nedeni proteinle birleşen şekerin cildin büyük bir kısmını oluşturan kolajenlere zarar vermesi. Ayrıca genç yaşlarda vücut alkole daha fazla dayanıklıyken, yaşlandıkça aldığınız alkolün bedeninize olan zararlı etkisi artıyor. Tüm bunları ve bunların yanı sıra alkolün vücuttaki suyu çektiğini de düşünürsek alkol tüketiminizi sınırlandırmanız ve şekerli kokteyllerden uzak durmanız gerektiğini söyleyebiliriz.

Margarin

Margarinin bir kimyasaldan ibaret olduğunu belirten Malkoff, bu yiyeceğin içinde sağlığa faydalı hiçbir şey olmadığını ifade ediyor. Kırışıklıklara ve vücudun susuz kalmasına neden olan sağlıksız yağları içeren margarin, hücrelerde mutasyona yol açan çoklu doymamış yağlardan oluştuğu için kesinlikle tercih edilmemesi gereken bir ürün.

Enerji içecekleri

Enerji içeceklerinde hem çok fazla kafein, hem de çok fazla şeker bulunur. Özellikle çocuklara zararlı olan bu içecekler, aynı zamanda asitli oldukları için dişlere de zarar veriyor.

Yanmış et

Diyabet, kalp ve akciğer rahatsızlıklarına neden olan yanmış et, vücutta iltihaba yol açıyor ve bu şekilde kolajenlere zarar veriyor. Etinizi tam olarak pişirmenizde bir sorun yok, ancak yanmamasına dikkat etmelisiniz.

Rafine şeker

Rafine şeker birçok açıdan vücut için toksik özelliği taşıyor. Kolajenlere yapışarak cildin sert ve esnek olmayan bir yapıya bürünmesine neden olan bu şeker türü, aynı zamanda dişlerde çürümeye de yol açıyor.

Tuzlu yiyecekler

Malkoff’a göre sodyum cildinizdeki suyu çekiyor. Bünyenizse buna vücudunuzdaki suyu alıkoyarak karşılık veriyor. Ödeme yol açarak olduğunuzdan daha kilolu görünmenize yol açan bu durum, kimi zaman tartıdaki sonucun 1,5 kilo kadar fazla çıkmanıza neden olabiliyor. Nitekim vücudunuzdaki ödem, sizi olduğunuzdan daha yaşlı gösterir. Bu yüzden yiyeceklerinize fazladan tuz atmamanın yanı sıra, çok tuzlu olan atıştırmalıklardan ve diğer seçeneklerden de uzak durmalısınız.

Kompleks karbonhidratlar

Kompleks karbonhidratların zararlı olmasının nedeni vücudunuzdaki şeker seviyesini çok hızlı şekilde yükseltip birden indirmesidir. Makarna ve ekmek gibi yiyeceklerden alınan karbonhidratlar kolajenlere zarar verip, akne ve kızarıklıklara yol açabilir.

İlginizi çekebilir: Cildi yaşlandıran göz makyajı hataları

Kızarmış yiyecekler

Sıvı yağ yüksek ısıya maruz kaldığında serbest radikallerin oluşmasına neden oluyor. Bunlarsa ciltteki kolajene zarar vererek kırışıklıklara yol açıyor. Buna ek olarak trans yağlar da vücutta iltihaba neden oluyor, kolesterolü yükseltiyor, kanda pıhtılaşmaya yol açıyor ve cildinizin UV ışınlarına karşı hassasiyetini arttırıyor.

Asitli içecekler

Asitli içecekler çok fazla şeker içeriyor ve vücutta dehidrasyona neden oluyor. Şekerin vücuda fazla miktarlarda alınması ise cildin parlamasını engelleyip sarkık ve solgun bir görünüme neden oluyor.

Unlu mamüller

Buradaki sorun pastane ürünlerinin genellikle tereyağı yerine bir tür trans yağ olan hidrojene yağlarla hazırlanması. Bu yağların oldukça zararlı olduğunu belirten Malkoff, pastaneden bir kurabiye alıp yemek yerine beş malzemeli bir dondurma yemeyi tercih edeceğini söylüyor.

İşlenmiş et

Sosis, salam gibi et ürünlerine renk vermesi için kullanılan nitrat, kanserojen bir madde. Ayrıca işlenmiş et ürünleri çok fazla sodyum içerdiği için vücuttan suyun çekilmesine, cildin kuru ve yaşlı görünmesine neden oluyor.

Tatlandırıcılar

Şeker tüketimini sınırlandırmak, bunlar yerine tatlandırıcı kullanmak anlamına gelmemeli. Özellikle ‘şekersiz’ olarak pazarlanan ürünlerde bulunan bu tatlandırıcıları vücudumuz nasıl parçalaması gerektiğini bilmiyor. Dolayısıyla yan etkilere yol açan bu ürünler, vücutta toksin etkisi yaratıyor.

İlginizi çekebilir: Saçınıza fark etmeden zarar vermenize yol açan 11 alışkanlık

Kaynak:

theactivetimes.com

huffingtonpost.com

Uplifers: Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!

7 adımda telefonunuzla profesyonel moda çekimi yapmanın yolları

Bir an için kendinizi New York Moda Haftası’nı izlerken, Helsinki ya da Tokyo sokaklarında yürürken, en sevdiğiniz moda dergisinin sayfaları arasında dolaşırken hayal edin: Trendlerin sergilendiği bir sahne, göz alıcı kıyafetler, özgün stilini özgürce yansıtmanın verdiği öz güvenle kameralara gülümseyen renkli karakterler… Ve tabii ki tüm bu anları ölümsüz kılan hayranlık uyandırıcı kareler! Peki o karelerin içinde yer almak, şahane bir deneyim olmaz mıydı? Muhtemelen pek çoğumuz için evet.

Yıllar içerisinde türlü özelliklerle donatılırken küçülüp daha kompakt bir hale gelerek stüdyolara hapsolmaktan kurtulan kameralar; günümüzde akıllı telefonlarımızın en çok kullandığımız özelliklerinden biri. Ve güzel haber; artık yalnızca telefonunuzun kamerasını kullanarak bahsettiğimiz o göz alıcı ve ilham verici fotoğrafları çekmek mümkün. HUAWEI Pura 70 Ultra, tasarımı ve teknolojisiyle size ilham verirken, gelişmiş kamera özellikleriyle profesyonel seviyede moda fotoğrafları çekmenize yardımcı olacak.

Hazırsanız akıllı telefonunuzu kullanarak etkileyici moda fotoğrafları çekmenin sırlarını açıklıyoruz. Yazı boyunca size, kareleri planlarken ‘kamera’ arkasında, model olarak ‘kamera’ önünde yer aldığım ve yalnızca HUAWEI Pura 70 Ultra kullanılarak çekilen fotoğraflar eşlik edecek.

Neden HUWEI Pura 70 Ultra derseniz: Ne fotoğrafı çekiyor olursanız olun; fotoğrafınızda yaratmak istediğiniz kompozisyonu, ortamı, dünyayı ve hatta fotoğrafın arkasındaki fikri doğru şekilde yansıtmak için en önemli araç renkler ve anı yakalamak. DXOMARK tarafından ‘dünyanın en iyi akıllı telefon kamerası’ olarak seçilen HUAWEI Pura 70 Ultra’nın, Ultra Aydınlık Pop-Out Kamerası ile renkli fotoğraflar gerçekten ‘renkli’; Otomatik Odaklanma ve Ultra Hızlı Anlık Çekim Özelliği ile ‘an’ları yakalamak çok kolay, benzersiz kamera modülü sayesinde de görüşünüzden hiçbir şey kaçmıyor.

1. Temanızı belirleyin ve ‘moodboard’unuzu hazırlayın

İlk adım; yaratıcılık ve bolca hayal gücü. Nasıl bir ortam hayal ediyorsunuz, hangi renkler ön planda olmalı, hangi tema daha uygun, kafanızda ne tür bir konsept var, hepsini düşünün. Tema belirlemek yalnızca çekeceğiniz fotoğrafları önceden zihninizde görselleştirmenizi sağlamakla kalmaz, aynı zamanda fikirlerinizi daha kolay aktarmanıza ve gerçekleştirmenize de yardımcı olur. Moodboard ise çekimde kullanılacak renk paletini, stil ve konsepti görselleştirerek çekim sırasında ilham kaynağı ve yönlendirici bir rehber görevi görür; ister zihninizde hazırlayın, isterseniz somut bir şekilde kolaj olarak…  Temanızın öyle çok özel ya da özellikli bir şey olmasına da gerek yok; örneğin bu çekim için ben çalışma masamda duran bu çiçeklerin renklerinden ve enerjisinden ilham aldım. Moodboardumu oluştururken de işe çiçeklerin tüm renklerini görebileceğim, aynı zamanda doğanın “gerçek” çiçeklerinin de yer aldığı bu fotoğrafla başladım.

2. En ideal konumu seçin

Konseptinizi belirledikten sonra, zihninizde canlandırdığınız o ortamı en iyi şekilde aktarabileceğiniz konumu seçin. İster bir dergiye, ister Instagram’a, isterseniz de sadece kendiniz için çekim yapıyor olun, doğru konum, fotoğraflarınızın kalitesini ve etkisini artıracaktır. İdeal yerleri bulmak için, doğanın en büyük ilham kaynağı olduğunu da unutmayın. Parklar, bahçeler, sahiller, doğal ışıktan en verimli şekilde faydalanmanızı sağlayacak, ayrıca bu tür ortamların sunduğu doğallık da çekimlerinize canlılık ve dinamizm katacaktır. Eğer böyle bir ortamınız yoksa da üzülmeyin; biraz yaratıcılık, keskin bir göz ve ışık oyunları her ortamı ideale yaklaştırabilir. Tıpkı sabah saatlerinde bu fotoğrafı çekerken duvara vuran mandalina ağaçlarının gölgesi gibi…

Renklerin bu kadar ön planda olduğu bir kompozisyonun fotoğrafını gölgede çekerken endişelenmiş olsam da; sonuçlar beni oldukça mutlu etti! Eğer fotoğraflar farklı bir kamera ile çekilseydi; muhtemelen bu görüntüleri bu kadar net yakalamak zor olacaktı. Ancak HUAWEI Pura 70 Ultra’nın çekim esnasında otomatik olarak uzayarak dahili kamera yapısı içinde daha fazla alan yaratan Ultra Lighting Pop-Out Kamerası ve Geri Çekilebilir Kamera yapısı;  az ışıkta bile keskin görüntüler yakalamamızı sağladı.

3. ‘Gerekiyorsa’ ekipman desteği alın

Eğer tek başınıza çekim yapıyorsanız ya da uzun pozlamalı fotoğraflar çekecekseniz, telefon tutucu ya da tripod gibi araçlardan yardım alabilirsiniz. Bu tür destek ekipmanları, çekimlerinizi daha stabil, net ve profesyonel hale getirmenize imkan sunabilir. Ancak üstün özelliklerle donatılmış HUAWEI Pura 70 Ultra gibi bir akıllı yardımcınız varsa, bu ekipmanların hiçbirine ihtiyacınız da olmayabilir. Çünkü HUAWEI Pura 70 Ultra’nın son teknolojilerle donatılmış güçlü kamerası, çekimleriniz esnasında her adımınızı kolaylaştıracak gelişmiş özelliklere sahip.

Eğer fotoğraflarda biraz dinamizm görmek istiyorsanız, yeni nesil Ultra Aydınlık Kamera Sistemi ile donatılan HUAWEI Pura 70 Ultra’nızla fotoğraf çekerken Ultra Hızlı Anlık Görüntü özelliğini etkinleştirebilir ve hızlı anları kolayca yakalayabilirsiniz. HUAWEI Pura 70 Serisi kameranın en önemli özelliklerinden biri olan bu yenilikle, geniş f2.1 diyafram açıklığı, daha fazla ışık alımına izin vererek konuları doğru odakla ve yüksek netlikle fotoğraflamanıza yardımcı oluyor. Kamera sensöründe aynı görüntünün uzun ve kısa pozlamada yakalanıp birleştirilmesiyle, görüntü HUAWEI XD Hareket Motoru tarafından akıllıca ince ayarlanarak tam görkemiyle net ve keskin bir görüntü ortaya çıkıyor.

Örneğin aşağıda gördüğünüz ‘havada durdum, şahitlerim var’ anları, HUAWEI Pura 70 Ultra’nın Ultra Hızlı Anlık Görüntü özelliği ile çekildi. Bu özellik sayesinde, zıplıyor olmama ve havada yalnızca 2-3 saniye kadar durabilmeme rağmen farklı anlarda yakalanan fotoğraflarda elbisemin desenlerinden hareketle havalanan kıvrımlarına kadar tüm detayları net, keskin ve kusursuz bir şekilde görmek mümkün! Bu özellik kullanılarak, evcil hayvanların neşeli koşturmalarından hızla giden otomobillerin anlık görüntülerine kadar çekilen etkileyici görüntüler içinse Huawei web sitesi ve Instagram hesabına bakmanız yeterli.

4. Işığı doğru ayarlayın

Profesyonel görünümlü moda fotoğrafları çekmenin en önemli unsurlarından biri de doğru ışığı bulmak. Çünkü gerçekten “moda çekimlerinden fırlamış” gibi kareler elde etmek istiyorsanız, ışık en büyük dostunuz -veya dikkat etmezseniz düşmanınız da olabilir.- Genellikle en iyi fotoğrafları yakalayabileceğiniz zamanlar, sabahın erken saatleri veya akşamüstü saatleridir, yani ‘golden hour’. Doğal ışığın en güzel hallerini bu zaman dilimlerinde yakalayabilirsiniz.

Eğer golden-hour gibi doğal ışığın en keyifli görüntüleri verdiği zamanları yakalayamıyorsanız da üzülmeyin: DXOMARK sıralama tarihinde en yüksek puanı alarak ‘Dünyanın en iyi kameralı akıllı telefonu’ olan HUAWEI Pura 70 Ultra; yeni nesil Ultra Aydınlık Kamera Sistemiyle ve en geniş ışık girişine sahip gelişmiş pop-out kamerasıyla, hem sizin hem de fotoğraflarınızın ışığını en iyi şekilde yansıtıyor.

5. Farklı açılar deneyin ve kompozisyonu doğru ayarlayın

Profesyonel fotoğraflar çekerken perspektif ve kompozisyonu doğru bir şekilde ayarlamak, fotoğrafın etkileyiciliğini belirleyen önemli unsurlar arasında. Hatırlamakta fayda var; yanlış açıdan çekilmiş pek çok fotoğraf, bugün hala magazin dünyasının gündeminde. Bu nedenle, farklı açılar denemekten ve perspektifle oynamaktan çekinmeyin.

Örneğin, 1/3 kuralı olarak bilinen yaklaşımla, vurgulamak istediğiniz objenin, modelin ya da kendinizin ekranın yalnızca bir üçlükte yer aldığı şekilde altın oranlı kareler yakalayabilir, etkileyici alanlarda tüm objeleri fotoğrafınıza dahil etmek için geniş açıdan faydalanabilir ya da çekim açılarını değiştirerek fotoğrafınızın bambaşka bir anlatıma sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Örneğin aşağıdaki iki fotoğraftan ilki için, HUAWEI Pura 70 Ultra’nın Photo sekmesinde yer alan Wide modunu; ikincisi içinse Normal kamera modunu kullandık.

6. Portre modunu kullanın

Akıllı telefon kameralarındaki en güzel gelişmelerden biri de DSLR kalitesinde fotoğraflar çekebilmeyi sağlayan portre modu. Portre modu, odağı değiştirerek arka planı bulanıklaştırmaya ve daha fazla vurgu yapmaya yardımcı oluyor. Dahası yüz hatları, kıyafet detayları gibi çizgilerin daha belirgin hale gelmesini sağlıyor, üstelik çok daha profesyonel bir görünüm katıyor. HUAWEI Pura 70 Ultra Serisinin ışığı, gölgeyi, bulanıklığı ve cilt tonlarını akıllıca algılayarak geliştirdiği portre fotoğrafçılığı işleviyle, gerçekçi portreler çekmeniz de mümkün.

Ben her zaman doğallıktan yana olduğum için, bu portre çekiminde yüzümü ‘olduğu gibi’ göstermeyi tercih ettim; ancak Pura 70’le Portre çekerken Güzellik (Beauty) modunu seçerek yumuşatma, kontur ve cilt tonu ayarlama özelliklerinden de faydalanabilirsiniz. 

7. Gerekiyorsa çektiklerinizi editleyin

Profesyonel görünümlü moda fotoğrafları çekmek ve podyumdan fırlamış gibi kareler yakalamak, her zaman kolay olmayabilir. Çünkü çekim esnasında tüm koşullar istediğiniz gibi ortaya çıkmayabilir. Neyse ki gelişen teknoloji sayesinde bu durumun canınızı sıkmanıza hiç gerek yok; Pura 70’le, çektiğiniz fotoğrafları ideal boyuta çekmek için kırpabilir, farkı filtreler atabilir, parlaklık, kontrast, doygunluk gibi özelliklerini ayarlayabilir ve hatta çektiğiniz fotoğrafları sonradan ‘Güzellik’ moduyla düzenleyebilirsiniz.

Bonus: Pozunuzu ayarlarken ‘modunuzu’ unutmayın!

Eğer farklı surat ifadeleri gerektiren bir konseptiniz yoksa, gülümsemeyi ihmal etmeyin. Moda çekimlerinden fırlamış gibi duran enerjik, renkli ve ilham verici fotoğraflar için HUWEI Pura 70 dışında ihtiyacınız olan tek şey bu! İçinde kendinizi iyi hissettiğiniz kıyafetler, sevdiğiniz bir şarkı ya da sizi gülümsetecek insanlar da çekim sürecini kolaylaştırabilir. Aradığınız ilham ise üstün fotoğrafçılık, estetik tasarım ve benzersiz tarzın mükemmel füzyonu HUAWEI Pura 70 Ultra’nın modern, minimalist ve zarif bir şekilde tasarlanmış geometrik çizgilerinde ve üçgen formlu kamera modülü ‘Super Sembol’ünde saklı.

İlhamını Seine Nehri’nin yüzeyinde geceleri parıldayan ve yıldızlı bir desen oluşturan ışıklardan alan HUAWEI Pura 70 Ultra; zarif kabartmalı dokusu, yıldız desenli arka paneli ve teknolojik işçiliğin sınırlarını zorlayan vegan deri arka yüzeyi ile modaya uygun bir estetik sunuyor. XMAGE Etiketi, ürüne benzersiz bir zarafet katan yüksek moda lüks bir etiketi andırırken, kırmızı halkalarla süslenen özel lens de fotoğrafçılık deneyimine yenilik duygusu katıyor. Pura 70 Ultra’nın etkileyici renklerinden de bahsedeyim: Siyah ve beyaza ek olarak canlı kiraz gülü Pembe, öğleden sonra bir sokak köşesinde oturup bir fincan kahve yudumlama hissini uyandıran Kahverengi, klasik ve zamansız siyah ve son olarak -benim de favorim olan- Paris’teki Grand Palais’nin yeşil patinalı kubbesinden esinlenilen yeşil.

 

HUAWEI Pura 70 Ultra ile hemen tanışmak için tıklayın.

Kärcher Buharlı Temizlik Makineleri ile tüm yaşam alanlarında kusursuz hijyen

Hiç şüphesiz, evlerimiz sevdiklerimizle keyifli zaman geçirdiğimiz, rahatladığımız, kendimizi güvende hissettiğimiz en özel alanlar. Bu nedenle evimizin temizliği, pek çoğumuz için en önemli konulardan biri. Ancak, her ne kadar titizlikle temizlik yapsak da içimizde çoğu zaman bir şüphe kaldığı da aşikar. ‘Acaba kullandığım temizlik malzemeleri çocuklarıma zarar verir mi, gözümden kaçan bir yer oldu mu, ya derinlemesine temizleyemediysem, bu kadar kimyasal kullanmama gerek var mıydı, gerçekten evim hijyenik oldu mu’ gibi sorular, içimizi yer bitirir. Neyse ki evimizin her köşesinde aradığımız hijyeni, kimyasal kullanmadan, güvenilir ve çok pratik bir şekilde sağlamanın inovatif bir yolu var; Kärcher Buharlı Temizlik Makineleri.

Banyodan salona, mutfaktan çocuk odasına evinizin her köşesini mükemmel hijyen ve kusursuz temizlikle buluşturmak istiyorsanız, üstelik bunu yaparken hiçbir kimyasalın sevdiklerinize zarar vermeyeceğinden emin olmayı arzuluyorsanız, üstün Alman teknolojisine sahip Kärcher Buharlı Temizlik Makineleri ile tanışmalısınız.

Etkili, güvenilir ve derinlemesine temizlik

Gözlerinizi kapatın ve zihninizde bir an için şunu canlandırın; evinizin her bir köşesi temizlenmiş, her yer pırıl pırıl, elinizi attığınız tüm zeminler adeta pürüzsüz bir dokuya sahip, ne yağ ne kir ne bir kalıntı, hiçbirinden eser yok, eviniz tam anlamıyla ‘parıldıyor’. Mükemmel bir his olduğu konusunda eminiz ki çoğumuz hemfikiriz. İşte bu mükemmel hissi yaratacak mükemmel temizliğin sırrı, buharlı temizlikte öncü olan Kärcher’Kärcher’Kärcher’de saklı. Etkili, güvenilir, derinlemesine ve pırıl pırıl bir temizlik; üstelik sadece su buharı ile!

Kärcher Buharlı Temizlik Makineleri, buharın gücüyle virüs ve bakterilerin %99,99’unu öldürerek hijyenik yaşam alanlarına kavuşmanızı sağlıyor. Bu sayede en zorlu lekeler bile tek bir kimyasal dahi kullanmadan zahmetsizce temizleniyor. Size de evinizde, çocuklarınızın oyun alanlarında veya evcil hayvanlarınızın gezdiği yerlerde kimyasallardan endişe etmeden temizliğin keyfini sürmek kalıyor. Sevdiklerinizin sağlığını da en az yaşam alanlarınızın temizliği kadar düşünüyorsanız, sadece buhar ile en etkili hijyene kavuşmanızı sağlayacak Kärcher Buharlı Temizlik Makineleri evinizin en büyük ihtiyacı.

Geniş kullanım alanıyla her köşede aynı hijyen

Hayalini kurduğunuz kusursuz temizlik ve hijyenin, evinizin tüm alanlarına yayılmış olmasını istediğinize eminiz. Güzel haber; Kärcher Buharlı Temizlik Makineleri ile tüm zeminlerde aradığınız kusursuzluğa erişebilirsiniz. Farklı aksesuarları ve başlıkları sayesinde Kärcher Buharlı Temizlik Makineleri, farklı alanlarda temizlik imkanı sunuyor, üstelik farklı zemin tipleri için farklı bez çeşitleri de mevcut. Lavabolar, pencereler, aynalar, camlar, aspiratörler, ocaklar veya fayans araları gibi zor alanlarda bile inatçı kirleri zahmetsizce temizleyebilirsiniz. Alman güvencesine sahip Kärcher Buharlı Temizlik Makineleri, buhar yoğunluğunu kire ve yüzeye göre ayarlayarak en iyi performansa erişmenize yardımcı.

Dahası, evinizin tüm alanlarını temizlemek için ihtiyacınız olan Kärcher Buharlı Temizlik Makinesi, 30 saniye gibi kısa bir sürede kullanıma hazır. Yani hayalinizdeki temizliğe erişmek için fazla beklemenize gerek yok. Sürekli doldurulabilen ve çıkarılabilen su deposu da temizlik sürecinizi kesintisiz ve daha hızlı hale getirmek için göreve hazır. Ayrıca, pratik cırt cırt sistemi sayesinde, zemin başlığındaki bezi kirle temas etmeden kolayca değiştirebilirsiniz. Evinizin her köşesinde aynı hijyeni sağlamak, artık hiç olmadığı kadar kolay.

Farklı ihtiyaçlara yanıt veren şık tasarım

Mutfakta yemek yaparken tezgah aralarına dökülen yağları temizlemek ya da banyoda çocukların banyosundan sonra fayans köşelerinde biriken su lekelerini silmek gibi günlük rutininizde pek çok farklı temizlik ihtiyacı ile karşılaşıyor olabilirsiniz. Merak etmeyin; Alman güvencesi ile üretilmiş Kärcher Buharlı Temizlik Makineleri karşılaştığınız tüm zorlu lekeleri aşmanıza yardımcı olacak şekilde tasarlanmış. Farklı ihtiyaçlara yönelik farklı modeller bulabilir, geniş aksesuar yelpazesinden size en uygun olanları seçebilirsiniz. Şık tasarımı ile evinizin her köşesine uyum sağlarken, aksesuar saklama alanları sayesinde yerden de tasarruf etmenizi sağlayacak Kärcher Buharlı Temizlik Makineleri’ni incelemek için hemen tıklayın, buharın gücünü keşfedin.

*Bu yazı Kärcher katkılarıyla hazırlanmıştır.

Suyun gücünü hijyene dönüştüren teknoloji: VitrA QuantumFlush

Hijyen, yaşamımızın en kritik unsurlarından biri; çünkü sağlığımızı ve yaşam alanlarımızı korumanın, hem fiziksel hem de zihinsel olarak çok daha iyi hissetmemizin ilk adımı, temizlik. Hayatımızın her köşesinde aradığımız bu temizlik, özellikle tuvalet ve banyolarımızda çok daha hayati bir yere sahip, çünkü bu yerler kişisel bakımımızın merkezi. İşte tam bu noktada temizlik anlayışımızı tamamen değiştiren, devrim niteliğinde bir teknoloji harikası karşımıza çıkıyor: VitrA QuantumFlush.

Yüzlerce saat süren mühendislik analizlerinin sonucunda geliştirilen bu ileri düzey klozet temizleme sistemi, sıçrama ve gürültü problemlerini tamamen ortadan kaldırarak hijyen standartlarını yeniden tanımlıyor.

Bilimsel makale ile desteklenen teknoloji

VitrA’nın 3 yıl süren mühendislik çalışmasının bir sonucu olarak ortaya çıkardığı bu yenilikçi yıkama teknolojisi, bugüne kadar bir klozetteki su akışının temizlik performansına etkisiyle ilgili yapılmış en ayrıntılı mühendislik hesaplamalarıyla birlikte, Avestia’nın hakemli dergisi JFFHMT’de (Journal of Fluid Flow, Heat and Mass Transfer) yayımlandı.

İlk kez UNICERA 2023’te piyasaya sunulan QuantumFlush’ın geliştirilme süreci, güvenilir veritabanı Scopus’ta listelenen ve her makalenin uzmanlar tarafından hakemli olarak değerlendirildiği JFFHMT makalesinde anlatıldı. Yayın hakkında daha fazlasını merak edenler için bu büyük öneme sahip makalenin başlığı: Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği Kullanımıyla İki Klozetin Karşılaştırılması”. Teorideki öneminin yanı sıra pratikte de kritik bir rol üstlenen bu teknoloji, temizlikte mükemmelliği ve en ‘sessiz’ hijyeni sunuyor.

Güçlü ama sıçratmayan temizlik

Yüzlerce saat süren mühendislik analizlerinin sonucunda, sıçrama ve gürültünün önüne geçen VitrA QuantumFlush, suyun klozet haznesindeki her noktaya en güçlü şekilde temas etmesini sağlamak amacıyla laminer akış prensibinden faydalanıyor. Suyun düzenli bir şekilde akması anlamına gelen laminer akış, ileri seviyede mühendislikle suyun klozeti temizleme performansının en üst seviyeye çıkarılmasını sağlıyor. Suyun gücünü temizliğe dönüştüren bu teknoloji, ayrıca suyun sıçramasını da engelleyerek bioaerosollerin yayılımının önüne geçiyor.

Sessiz, hijyenik ve verimli performans

QuantumFlush, mevcut klozetlere göre daha üstün bir temizlik sağlıyor. VitrA’nın Nest serisindeki asma klozetlerde kullanılan QuantumFlush, temassız klozet kapağı ve taharet musluğu alternatifiyle hijyen seviyesini artırıyor. Üstelik, QuantumFlush teknolojisine sahip olan klozetler, standart kanalsız klozetlere göre %31 daha fazla su verimliliği sağlıyor. Hazne içerisinde suyun yaptığı işin %120 daha etkili performansa ulaşmasını mümkün kılan QuantumFlush yıkama teknolojisi, standart kanalsız klozetlere kıyasla çok daha sessiz çalışıyor. Birleşik Krallık merkezli bağımsız bir küresel sertifika programı olan Quiet Mark tarafından yapılan testlere göre, VitrA QuantumFlush normal bir klozete kıyasla 8.45 dBA daha az ses enerjisi üretiyor; yani yaklaşık 7 kat daha az ses çıkartıyor.

İleri mühendislik ve yenilikçi tasarımın bir araya gelmesiyle ortaya çıkan bu teknoloji, banyo ve tuvalet hijyeninde yepyeni bir dönemin kapısını aralıyor. Daha sessiz, daha hijyenik ve daha verimli çalışma sistemiyle, güçlü ve su sıçratmayan teknolojisiyle VitrA, temizlik standartlarına meydan okuyor.

Bu yenilikçi klozet temizleme teknolojisi ile tanışmak ve QuantumFlush ile suyun gücünü keşfetmek için hemen tıklayın.

*Bu yazı VitrA katkılarıyla hazırlanmıştır.

İlgili Makale