X

Henüz karar veremeyenler için: Aileniz ve sevdiklerinize özel yılbaşı hediye rehberi

Yeni yıla girmeye sayılı günler kaldı. Sokaklar, kafeler, alışveriş merkezleri ışıl ışıl yılbaşı renklerine çoktan büründü. Heyecanlı bekleyiş devam ederken henüz hediye konusunda karar veremediyseniz; size farklı önerilerimiz var. Yeni yıl demek, yeni kararlar, hayaller, taze umutlar demek. Ve tabii ki tüm bunların yanında yılbaşı ağacının etrafına toplanmış hediyeler demek. İnsanın ailesi ve sevdikleriyle olmasından daha güzel bir hediye olmadığını biliyoruz ancak içleri ısıtan küçük sürprizler ve hediyeler de hayatımıza renk katıyor. Aynı zamanda hem hediye almak hem de vermek insanı mutlu ediyor. Gelin bu yıl ailenizle paylaşabileceğiniz, hayatınıza anlam ve renk katacak farklı hediyelere göz atalım:

1. Anılarınız canlansın: Hayat bulan fotoğraflar

Bu yıl duvarları ailenizin ve sevdiklerinizin fotoğraflarının yer aldığı kanvas tablolarla süslemeye ne dersiniz? Anılarınızı canlandırmak, sevdiklerinize sizin için ne kadar değerli olduklarını hissettirmek ve fotoğraflarınıza yeni bir soluk getirmek için yaratıcı fikirlerden yararlanabilirsiniz. Sosyopix‘in yılbaşına özel hediye kutularından ilham alarak sevdiklerinizi mutlu edecek ve beraber olduğunuz anları her an hatırlanabilir kılacak hediyelere dönüştürebilirsiniz.

İster anılarınızı magnetlere bastırıp buzdolabını süsleyin ister özel çerçevelerde sergileyin, seçim sizin. Çok daha fazlası için Sosyopix’i ziyaret etmeyi unutmayın.

2. Yeni planlar için: Kumbara

Kumbara fikri ilk bakışta hediye olarak biraz ilginç gelebilir ancak bunu yeni yıl planlarınızın bir parçası gibi düşünün. Mesela yeni yılda bir yakınınızın tatil için para biriktirme planı varsa hediye edeceğiniz kumbara harika bir motivasyon kaynağı olabilir. Bir yılın sonunda para biriktirerek kendisi için çok daha anlamlı bir şey yapmasına olanak sağlayabilirsiniz.

3. Sıcak çikolata keyfi: İsim yazılı kupalar

Her bir aile bireyinin isminin yazılı olduğu kupalar yaptırabilir ve sevdiklerinize hediye edebilirsiniz. Hatta aile içinde birbirinize koyduğunuz takma isimler varsa bunları da yazdırabilir ve daha eğlenceli hale getirebilirsiniz. Yılbaşı sabahında da sevdiklerinize güzel birer sıcak çikolata yaparak içlerini ısıtabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Soğuk havalarda içinizi ısıtacak sıcak içecek tarifleri

4. Eğlence zamanı: Kutu oyunları

Yıl boyu ailenizle eğlenceli vakit geçirmek, birlikte oyunlar oynamak ne güzel olur değil mi? Birbirinden eğlenceli kutu oyunlarını yılbaşı gecesi oynamak için de tercih edebilirsiniz. Kutu oyunu seçerken ailece neler yapmaktan keyif aldığınızı düşünerek daha kolay karar verebilirsiniz. Örneğin; bilgi yarışmalarına mı düşkünsünüz, yoksa kelime oyunlarına mı? Çocuklarınız varsa onların da ilgisini çekebilecek bir oyun seçebilirsiniz.

5. Film başlıyor: Mısır patlatma makinesi

Patlamış mısır tüm aile bireylerini bir araya getirmek için harika bir seçenek. Mutfakta patlayan mısırları izlemek bile eğlenceli bir aktivite olabilir. Kış akşamında, evde ailece izleyeceğiniz bir filmin yanına patlamış mısırlarınızı alıp keyfini sürebilirsiniz. “Yılbaşı filmleri: Yeni yıl temalı en iyi filmler listesi” yazımıza da göz atmayı unutmayın.

6. Damaklarınız şenlensin: Lezzetli tarifler

Lezzetli yemeklere kim hayır diyebilir ki! Hele bir de ev yapımıysa… İster kendiniz hazırlayın ister ailecek. Çikolata dolu brownieler, özel yılbaşı süslerinde dekore edilmiş cookieler ya da birbirinden çekici tatlılar. Tüm sevdiklerinize ev yapımı lezzetlerden hediye edebilir, birlikte mutlu anlarınıza daha fazla tat katabilirsiniz. “Kendinizi çikolatalarla sarıp sarmalayabileceğiniz harika çikolatalı tarifler” yazımızdan enfes tarifler keşfedebilirsiniz.

7. Öğrenmenin sonu yok: Kitap, kitap, kitap

Kitap her zaman en değerli hediyelerden bir tanesi. Yeni yıla girerken ailece kitap okuma saatlerinizi arttıracağınıza dair yeni bir karar alabilir ve buna teşvik etmek için her bir aile bireyinin hoşlanacağı tarzda kitaplar seçerek hediye edebilirsiniz.

8. Gezelim, görelim: Daha çok aktivite, daha çok seyahat

Yıl boyu koşturduk, çok çalıştık. Bazen o çok sevdiğimiz insanlara vakit ayırmakta zorlandık. Yılbaşı vesilesiyle sırf hediye almak için almaktansa birlikte yeni deneyimler elde etmek, keşifler yapmak çok daha iyi bir seçenek olabilir. Ailenizle birlikte yapabileceğiniz, hem nitelikli hem eğlenceli zaman geçireceğiniz bir aktivite bulun. Bu, eşinizin çok uzun zamandır gitmek istediği bir yere uçak bilet almak olabilir ya da çocuğunuzun o çok gitmek istediği oyun parkına giriş bileti de olabilir. Seçenekler sonsuz, size özel olması yeterli.

Tüm yılbaşı hediye önerileri için, Hediye Önerileri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Uplifers: Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!

Sürdürülebilir çözümlerin izinde: VitrA’dan dünyanın ilk ve tek %100 geri dönüştürülmüş seramik lavabosu

‘Biricik’ dünyamız günden güne artan çevreler baskılar ve azalan doğal kaynak sorunları ile karşı karşıya. İklim krizi, küresel ısınma, atık sorunları, hava kirliliği ve daha nice çevresel sıkıntı, hem dünyamızın hem de insanlığın geleceğini tehdit ediyor. Bu nedenle, sürdürülebilir yaşam alışkanlıklarına sahip olmanın önemi her zamankinden kat ve kat daha fazla. Böylesi bir gerçekliğin farkında olan tüm endüstrilerde de yenilikçi ve çevre dostu ürünlerin geliştirilmesi oldukça büyük bir öneme sahip. Bu bağlamda VitrA, büyük bir adım atarak çevreye saygısını ve döngüsel ekonomiye olan katkısını gözler önüne seriyor.



VitrA’dan bir ilk; %100 geri dönüştürülmüş seramik lavabo

Çevresel ayak izlerini azaltma yolunda önemli adımlar atan VitrA, sektörün değişim öncülerinden biri olarak bizi yeni çevre dostu lavabosu ile tanıştırıyor. Dünyanın ilk ve tek %100* geri dönüştürülmüş seramik lavabosu özelliğini taşıyan bu lavabo, atık olarak kabul edilen malzemelere yeniden hayat veriyor. Yeni çevre dostu lavaboların içerik olarak yaklaşık %100’ü, kırık seramikler de dahil olmak üzere üretim sürecinde ortaya çıkan ve bertarafa giden atıklardan oluşuyor.

VitrA’nın sürdürülebilirlik konusundaki vizyon ve öncülüğünü yansıtan bu yenilikçi ve çevre dostu lavabolarla, seramik sektöründe sürdürülebilir tasarım konusunda da yeni bir standart ortaya çıkıyor. Tasarım harikası ve fonksiyonel bir ürün olmanın ötesinde geri dönüştürülmüş seramik lavabolar, çevresel bilinç ve sürdürülebilir yaşam tarzlarını da destekleyen güçlü bir mesaj taşıyor.

%30 oranında iyileşen küresel ısınma potansiyeli

ISO 14040:2006 ve 14044:2006 standartlarına uygun yapılan Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi sonuçlarına göre, atıkların kullanılması çevresel etkilerden küresel ısınma potansiyelini %30 oranında iyileştiriyor. Geri dönüştürülmüş lavaboların üretilmesi sayesinde, ürün başına, daha az hammadde kullanılarak %36’lık iyileştirmeyle yaklaşık 5 kilogram hammadde tasarrufu ve %38 iyileştirmeyle 2,48 Kwh elektrik tasarrufu elde edilmesi hedefleniyor.

Sadece bir lavabo olma işleviyle kalmayan, çevresel sürdürülebilirliğe yönelik geniş bir vizyonu temsil eden bu ürün, çevreye duyarlı bir gelecek için atılmış çok büyük bir adım. Eczacıbaşı Yapı Gereçleri’nin çevre dostu lavabolarla benimsediği bu üretim yaklaşımı, döngüsel ekonomiye katkıyı da en üst seviyeye çıkarıyor.

Sürdürülebilir bir gelecek için hijyenik ve şık bir ilham kaynağı

Küresel ısınma potansiyelini iyileştiren, çevre dostu bir tasarım harikası olmasının ötesinde VitrA’nın geri dönüştürülmüş lavaboları, hijyen endişesini de ortadan kaldırıyor; çünkü bu lavabolar VitrA Hygiene teknolojisiyle kaplanıyor. Bakteri gelişimini %99,9 oranında önleyen VitrA Hygiene teknolojisi sayesinde, seramik lavaboların kullanımı sırasında yüzeye bulaşan bakteriler etkisiz hale geliyor. Böylece, bir numaralı önceliğimiz olan hijyenden ödün vermeden çevre dostu seçimler yapmak da kolaylaşıyor.



Ayrıca, her zevke, her alana uygun seçimler yapmak da yine VitrA ile oldukça kolay. Bilecik, Bozüyük’teki VitrA Üretim Kampüsü’nde geliştirilen yenilikçi çözümler sayesinde üretimine başlanan bu çevre dostu çanak lavabolar, ilk olarak mat bej renkte ve 5 formda tasarlanmış olsa da VitrA’nın geri dönüştürülmüş ürün gamına yeni ürün ve renklerin eklenmesi de planlanıyor.

VitrA %100 geri dönüştürülmüş seramik lavabonun hikayesi, gelecekteki çevre dostu ürünler ve teknolojiler için de büyük bir ilham kaynağı. Daha sürdürülebilir bir dünya için gelecekte atılacak tüm adımlara şimdiden ilham olduğu kesin. Siz de yaşam alanlarınızı çevre dostu bir bilinç ile şekillendirmek ve bir eşi daha olmayan dünyamızın geleceği için önemli bir adım atmak istiyorsanız hemen tıklayıp VitrA %100 geri dönüştürülmüş seramik lavabo çeşitlerini keşfedebilirsiniz.

* İçerik olarak yaklaşık %100’ü üretim sürecinde ortaya çıkan ve bertarafa giden atıklardan üretilmiştir.

* Bu içerik VitrA katkılarıyla hazırlanmıştır.

İlgili Makale