2019 yılının en çok okunan Explore Up yazıları: İlham veren keşifler, kültür-sanat ve seyahat önerileri

2019’un sona ermesine sayılı günler kaldı. Pek çoğumuz bugünlerde 2020 için dileklerimizi, hedeflerimizi belirlerken, bir yandan da bitmek üzere olan yılın değerlendirmesini yapıyoruz.

Geçtiğimiz yılı “Explore Up” bakış açısıyla değerlendirmek isteyenler için, işte 2019’un en çok okunan Explore Up yazıları:

Güne zinde, üretken ve keyifli bir başlangıç için: Burcunuza göre en etkili sabah rutini

Karakterinize uygun bir sabah rutini, gözlerinizi nasıl açarsanız açın daha iyi hissetmenizi ve güne harika başlamanızı sağlayabilir. Astrolog Kyle Thomas’a göre her burcun kendine özgü gücü ve enerjisini, doğru sabah rutiniyle birleştirerek güne üretken ve farkında bir başlangıç yapmaları mümkün.

Devamı: Güne zinde, üretken ve keyifli bir başlangıç için: Burcunuza göre en etkili sabah rutini

Netflix dizileri: Sıkılmadan izleyebileceğiniz en iyi 37 Netflix dizisi

Bu kadar çok dizi seçeneği arasından ilginize ve zevkinize uygun en iyi dizileri seçmenizi kolaylaştırabilmek için en iyi 37 Netflix dizisini sizler için derledik. Aksiyondan dramaya, gerilimden komediye birbirinden farklı türde pek çok dizi seçeneği bulabileceğiniz listenin sıralamasını biz IMDb puanlarına göre yaptık ancak zevkler ve renkler tartışılmaz diyerek seçimi size bırakıyoruz.

Devamı: Netflix dizileri: Sıkılmadan izleyebileceğiniz en iyi 37 Netflix dizisi

Dinlenmek, yenilenmek ve rahatlamak için: Burcunuza göre ideal akşam rutini

Tempolu iş saatleri, trafik, rutin işler derken pek çoğumuzun günü koşturmaca ile geçiyor. Durum böyle olunca, özellikle hafta içleri kendimize ayırabildiğimiz yegane zaman olan “akşamlar”dan beklentimiz de oldukça yüksek oluyor. Hobilere vakit ayırmak, evde yapılması gereken işleri halletmek ya da yalnız kalıp dinlenmek…

Devamı: Dinlenmek, yenilenmek ve rahatlamak için: Burcunuza göre ideal akşam rutini

Kuzey Afrika çıkarması: Fas’ın labirenti andıran sokakları için mini bir kılavuz

Yıllardır gitmek istediğim ülkeler listesinin en başında akıllı uslu oturan Fas, bu sene doğum günüm şerefine bana el sallamıştı. Notlarım arasında “Fas’a ya ilkbahar ya da sonbaharda gidilir” notumu da görünce hemen biletimi aldım. Sizin de aklınızda bulunsun Mayıs’ın ortalarından sonra Fas sıcakları gezmenize imkan vermeyecek kadar bastırıyor, kışın ise özellikle çöl turu düşünüyorsanız soğuktan dolayı zevkini kaybediyor.

Devamı: Kuzey Afrika çıkarması: Fas’ın labirenti andıran sokakları için mini bir kılavuz

Friends: Bazı diziler vardır yıllar geçse de üstünden her zaman ilk günkü tadı verir

Komedi dalında bugüne kadar yayınlanan en başarılı dizilerden birinin Friends olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. 1994-2004 yılları arasında 10 sezon yayınlanan diziyi defalarca izlememe rağmen, her seferinde ilk defa izliyormuşçasına heyecanlanıyor ve kahkahalara boğuluyor olmam benim için bunun en büyük kanıtlarından biri olabilir.

Devamı: Friends: Bazı diziler vardır yıllar geçse de üstünden her zaman ilk günkü tadı verir

Yükselen trend: Van Life

“Van Life” son dönemde sosyal medya başta olmak üzere sık sık karşımıza çıkan, dünyada hızla yükselen yepyeni bir trend. İngilizce’de panelvan araçlar için kullanılan “Van” ve hayat anlamına gelen “Life” kelimelerinin bir araya gelmesiyle oluşan bu yeni akımı bize, sosyal medyada Trail of Us ismi ile bilinen ve Türkiye’de Van Life’ın öncülerinden olan Burçin ve Erdi Vahid çifti 1,5 senelik deneyimlerine dayanarak kaleme aldı.

Devamı: Yükselen trend: Van Life

Gezegeni fotoğraflarla bir araya getiren müthiş çalışmalar: 2019 iPhone Fotoğraf Ödüllerini kazananlar açıklandı

2007’den bu yana her yıl dünya genelinde 140’tan fazla ülkeden iPhone fotoğrafçısının gönderdiği binlerce başvuru arasından en iyi fotoğrafların saygın jüri üyeleri tarafından çok adımlı bir süreç izlenerek belirlendiği iPhone Fotoğraf Ödülleri’nde 2019’un en iyi fotoğrafları ve kazananları açıklandı.

Devamı: Gezegeni fotoğraflarla bir araya getiren müthiş çalışmalar: 2019 iPhone Fotoğraf Ödüllerini kazananlar açıklandı

Kadınları dinlemek isteyenlere: Kadınların hikayesini anlatan 5 dizi önerisi

Farkında mısınız bilmem ama son zamanlarda yayınlanan yabancı dizilerde güçlü kadınların hayatlarını, yaşadıklarını ve birbirlerinden destek alınca neler başarabildiklerini izler olduk. Aslında o kadar başarılı diziler var ki kadın karakterleri ön plana çıkan, saymakla bitmez. Bu diziler arasında favorim olan 5 dizi var ki, gerek oyunculukları, gerekse senaryoları ile beni oldukça etkilemekte. Eğer bu diziler arasında henüz izlemedikleriniz varsa ilk fırsatta ekran başına geçmenizi öneririm.

Devamı: Kadınları dinlemek isteyenlere: Kadınların hikayesini anlatan 5 dizi önerisi

Haftanın tiyatro önerisi ve oyuncularla röportaj: Sevmekten Öldü Desinler

İstanbul’un kenar mahallelerinden pavyon ışıklarına uzanan çok özlediğimiz bir masal. Aslında oyun bir aşk hikayesi… Hayalleri olan Gönül ve hayatı olan Mustafa…

Devamı: Haftanın tiyatro önerisi ve oyuncularla röportaj: Sevmekten Öldü Desinler

Karadeniz’de melankolik ve masmavi bir şehir: Sinop

Bu sefer neredeyiz mi? Sinop! Birçoğumuzun rotasında pek olmuyor, yani direkt orası yer almıyor. Benim de olmazdı kabul, eğer yakın arkadaşım orada yaşamasaydı. O yüzden bu gezi oldu. Çok da güzel oldu. Çok sevdim. Bu melankolik şehre iyi ki gelmişim. Neden mi melankolik? Anlatacağım.

Devamı: Karadeniz’de melankolik ve masmavi bir şehir: Sinop

Beyaz yakalının yeni modası: Sahil kasabalarına göç

Uzunca bir seyahatten sonra yurda dönüş tam bir şok etkisi yarattı bende. Zaten dönecektim ama hayaller Kolombiya, gerçekler İzmir şeklinde bir moda girmiştim bile. İstanbul’da bir evim yoktu artık, üstüne tüm eşyalarım da depodaydı. Ailemin yanında birkaç ay dinlenip sonrasına bakarım diye düşünürken, Fethiye’nin sakin bir köşesinde yaşama kararı alan arkadaşımın yanına gitmemle bu göçün ilk adımlarını atmış oldum. Benim depoda eşyam, onun ise boş bir evi vardı. İşte şimdi güçleri birleştirme zamanıydı.

Devamı: Beyaz yakalının yeni modası: Sahil kasabalarına göç

 

Yeni nesil teknoloji haberleri, kültür sanat etkinlikleri, seyahat ve gezi rehberleri, extreme sporlar ile ilgili gelişmeler ve doğanın tüm güzellikleri Explore Up ile Uplifers’ta!

Uplifers
Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!