Dekorasyonunuza 2016 trendleriyle şıklık ve zerafet katın

2016’nın ilk ayını geride bırakmaya hazırlandığımız bugünlerde, yeni yılın hayatlarımıza getirdiği yenilikler de iyiden iyiye hissedilmeye başladık. Astrologlar tarafından “yenilenme yılı” olarak tanımlanan 2016’de, evinizde yenilikler yapmayı düşünüyorsanız sizin için derlediğimiz 2016 dekorasyon trendleri yazımıza mutlaka göz atın:

Siyah metal / ferforje mobilyalar

Çok uzun zamandır sadece bahçe mobilyası olarak algılanan koyu renkli metal mobilyalar 2016 dekorasyon trendleri arasında parlayan yıldızlardan. Yatak başlıklarından, masalara; sandalyelerden kütüphanelere kadar hemen yer yerde karşımıza çıkan bu materyal özellikle keskin geometrik formlarda kullanılıyor.

Siyah metal mobilyalar
Siyah metal mobilyalar

Yuvarlak hatlı mobilyalar

Geçtiğimiz sene piyasaya sürülen yeni nesil iPhone6 ve iPhone6S’de de tercih edilen yuvarlak hatlar neredeyse tüm tasarım dünyasını etkisi altına almış durumda. Mobilya tasarımcılarının da fazlasıyla etkilendiği bu akımdan nasibini alan yuvarlak hatlı mobilyalar bu sene evleri süsleyecek. 60’lı yıllarda yükselişe geçen pop-art akımına göndermeler yapan masalar ve sandalyeler özellikle bu trendin en popüler parçalarından.

İskandinav stili halı ve ev tekstili ürünleri

Siyah beyaz çizgili ya da geometrik desenli İskandinav stili halılar bu sene de gündemden düşmüyor. İnce ve yaz – kış kullanılmaya uygun olan bu halıları uygun stilde perde ve kırlentlerde kombinlemek de mümkün.

Rose gold aksesuarlar

Rose gold deyince aklımıza hep birbirinden şık kolyeler, küpeler ya da kol saatleri geliyor değil mi? Ancak moda dünyasını kasıp kavuran bu materyal 2016’da ev dekorasyonunda da zirveye oturacak gibi görünüyor. Özellikle avize, lamba ve küçük ev aksesuarlarında sıkça rastlayacağımız rose gold dokunuşlar evlere modern ve asil bir şıklık getiriyor.

Rose gold bir lamba
Rose gold bir lamba

Endüstriyel görünüm

İşte moda dünyasından dekorasyon alemine bir transfer daha! Son 2 yıla damgasını vuran steam – punk akımı ile hayatımıza giren endüstriyel tarz 2016 dekorasyon trendleri arasında da kendine önemli bir yer buluyor. Özellikle ham ahşap malzeme ile birlikte kullanılarak eklektik bir tarz yaratabileceğiniz bu endüstriyel mobilyalarla farklı ve cool bir ev yaratabilirsiniz.

Endüstriyel mobilyalar ve ahşabın uyumu
Endüstriyel mobilyalar ve ahşabın uyumu

Nostaljik aydınlatmalar

Bu sene keskin hatlı süper-modern aydınlatmaları rafa kaldıracağız gibi görünüyor. Eski yıllarda kullanılan fener ve kandil tipi lambaların modern yorumları bu sene çok moda. Rengarenk ve farklı malzemelerle tasarlanmış bu nostaljik lambalar evinize sıcak ve romantik bir hava katabilirsiniz.

Şömineler

2016’da nostalji ve romantizmin sahneye çıktığı bir trendimiz daha var: Şömineler! Bu sene sadece oturma odalarında değil, mutfaklarda ve hatta yatak odalarında bile pek çok farklı tarzda şömineye rastlamak mümkün olacak.

Şömineler hem işlevsel hem de çok romantiktir
Şömineler hem işlevsel hem de çok romantiktir

Mutfakta Retro esintiler

Büyükannelerimizin sevgiyle kurduğu sofraları anımsatan mutfak eşyaları 2016 dekorasyon trendlerinin en sempatik unsurlarından. Romantik desenler ve eskitilmiş antik görünümler sizi geçmiş güzel yıllara götürecek!

Çiniler ve el boyaması porselenler

Sadece mutfaklarda değil, duvarlarda ve evinizin aklınıza gelebilecek her köşesinde kullanabileceğiniz çiniler ve beyaz zemin üzerine çivit mavisi desenler içeren Viktoryan dönem porselenleri bu senenin en trendy parçaları arasında yer alıyor.

Benzer bir tabağı duvar aksesuarı olarak da kullanabilirsiniz
Benzer bir tabağı duvar aksesuarı olarak da kullanabilirsiniz

Kaynak:

Housebeautiful.com

Elledecor.com

Wsj.com

İlginizi çekebilecek diğer içerikler:

Doğanın bize öğrettiği harika dekorasyon fikirleri

Banyo dekorasyonu: Banyonuza modern ve yaratıcı bir hava getirecek iç dekorasyon fikirleri

Ev dekorasyonunda nostaljik esintiler

 

Uplifers
Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!