Rüyalarınızı hatırlayıp kontrol etmeniz için yapmanız gerekenler

Rüyalarını hatırlamayan ve yönetemeyen biri, uyanık yaşantısını da görmüyor ve hatırlamıyor.” Rob Nairn

Bu hafta, rüyalarımızı rahatlıkla hatırlayabilmek ve kontrol edebilmek için neler yapabiliriz, onları paylaşmak istiyorum. Öncelikle bir rüya günlüğümüz olmalı, sadece rüyalarımızı yazdığımız içimize sinen, sevimli bir defter edinmeliyiz. Rüyalarımızla ilgili inançlarımız varsa, onları değiştirmeliyiz, onların bize rehberlik ettiğini kabul etmek, önemsemek önemli bir adımdır.  Bu nedenle oradan gelen rehberliğe inanmalı ve güvenmeliyiz. Bunu, gördüğümüz rüyaları yazarak kendimize hatırlatabilir ve hissedebiliriz. Her sabah gördüğümüz rüyalara teşekkür ederek, önemsediğimizi göstermeliyiz. Rüyaların içimizdeki güvenilir kaynaktan geldiğini bilerek, bilen tarafımıza güvenmeliyiz. Sabah kalktığımızda rüyalarımızla ilgili olumsuz cümleler kullanmamalıyız. “Çok kötü bir rüyaydı, hatırlamak istemiyorum” gibi.

Her zaman destekleyen, güvendiğinizi belirten cümleler kurun. “Rüyalarımı hatırlıyorum, rüyalarıma inanıyorum, güveniyorum.

Bir düşünce ile ilgili ise niyet ederek yatmak, dua etmek, meditasyon yapmak, sakinleştirici ve rahatlatıcı nefes teknikleri gibi teknikler uygulamak, bize hem sağlıklı, beden, ruh ve zihin birlikteliği sağlar, hem de rüyalarımızı hatırlatır.

Rüyalarınızı hatırlayıp kontrol etmeniz için yapmanız gerekenler

Yatağınıza uzanır uzanmaz, sadece bir an önce uyumak amacı ile değil, uykudayken uyanık ve farkında olmak amacı ile yatmalıyız. Sabah kalktığınızda sakin, dinlenmiş, mutlu, enerjik kalkabilmek için özenle bir yatma ritüeli hazırlayarak, uyku ve rüya sürecine gereken, hak ettiği değeri vermeliyiz. Uykuya dalmak için, 10 dakika kadar yatağa erken girerek, dua, meditasyon, nefes gibi içe dönüş çalışmaları yaparak uykuya dalmaya özen göstermeliyiz.

Herkesin rahatlıkla uygulayabileceği nefes ve telkin çalışmasının küçük bir örneğini aşağıda paylaşıyorum:

Önce burnumuzdan kocaman derin nefes alalım, sakin, yavaş ve kontrollü şekilde ağzımızdan verelim nefesi… 10 tane acele etmeden bu şekilde nefes alıp, vermemiz sırasında, verme süremizi, alma süremizden biraz daha uzun tutmaya çalışalım. Tüm bedenimizin ayak parmak uçlarımızdan başlayarak, ayaklarımızın, bacaklarımızın, belimizin, sırtımızın, göğüs kafesimizin, kalbimizin, kollarımızın, ellerimizin, parmaklarımızın, omuzlarımızın, çenemizin ve başımızın gevşediğini; tek tek her birine odaklanarak rahatladıklarını, gevşediklerini hayal edelim. Sonrasında da kendimize şunları söyleyelim: “Huzur içinde yatağımda yatmış, uzanırken, bu gece bana içimdeki benin rehberlik edeceği aydınlığı, şifayı, gösterdiği yolu sevinçle, neşeyle, mutlulukla güvende ve sağlıklı olduğumu bilerek almayı kabul ediyor, onaylıyor ve izin veriyorum. Bilinçaltımın ve ruhumun iş birliğiyle farkında olmadıklarımı, seçimlerimi, gelişmemi, iyileşmemi sağlayacak sembolleri anlamayı, öğrenmeyi seçiyorum. Onları rahatlıkla hatırlarken, rüyamın içinde sakin, huzurlu ve mutluyum. Rüyamın içinde rüyada olduğumu biliyor, gördüğüm rüyanın farkında ve tüm olan bitenin detaylarını, seslerini, kokularını, görüntülerini, sayılarını, rehberlerimi hatırlıyor ve onaylıyorum. Sezgilerim bana rehberlik ediyor. Uyandığımda olan biteni defterime yazarak not alacağım şekilde hatırlamayı seçiyor, sorumluluklarımı alıyorum. Sabah uyandığımda kendimi dinlenmiş hissederken, yeni bir güne başlamanın heyecanı ve sevinciyle gözlerimi açmaya niyet ediyor, şükrediyorum.

Rüyalarınızı yorumlatmak ve rüyalarınızın rehberliğinde ilerlemek konusunda destek almak isterseniz [email protected]  mail adresinden detaylı bilgi alabilir, Facebook ve Instagram hesabımı takip edebilir, sorularınız için benimle iletişime geçebilirsiniz.

 

İlginizi çekebilir: Lusid rüya nasıl görülür: Rüyalarınızı kontrol edin

Serap Özdağ Spiritüel Nefes Terapisti
06 Temmuz 1978 tarihinde İstanbul’da doğdu. 2000 yılında Ankara Üniversitesi Kimya Mühendisliğinden mezun oldu. Uzun yıllar ilaç sektöründe çalıştı. İnsanların bedensel sağlığı üzerine çalışırken, ... Devam