Ruh biliminin kısa tarihi: Psikolojinin kökenlerine bir yolculuk yapmak ister misiniz?

Her ne kadar “ruh bilim” manasına gelse de, psikoloji günümüzde deneysel ve akılcı yöntemlere dayanan, insan doğasını bilimsel metodlarla açıklamaya çalışan bir bilim dalı. Yani zihin okuma, telepati, psişik yetenekler, astral seyahat gibi bilimselliği kanıtlanmamış, bilimsel olgulardan uzak ruhçu bir yaklaşım değil. Psikoloji günümüzde dizi ve filmlerin de etkisiyle iyice popülerleşti. Ve bugüne gelene kadar psikolojiye birçok yaklaşım oldu. İyi bir ruh sağlığı profesyonelinin, diğer insanları ve kendini daha yakından tanımak isteyen herkesin psikoloji tarihini de bilmesi gerekiyor. İşte bu nedenle online katılımlı “Psikolojinin Kökenleri” atölyesini düzenlemeye karar verdim.

THINK House ev sahipliğinde online (çevrimiçi) katılımlı olacak “Psikolojinin Kökenleri” atölyesinde, psikolojinin günlük hayatımız üzerindeki etkisine dair zengin bir kavrayış sunarak, psikoloji tarihindeki ekolleri, içinde yeşerdiği toplumsal ve düşünsel atmosfer ile ele almayı ve bu ekollerin, insan doğasına nasıl yaklaştıklarını anlamaya çalışacağız. Rehber düşünürlerimiz; Rene Descartes, George Berkeley, Wilhelm Wundt, John Watson, Ivan Pavlov ve Sigmund Freud olacak. Atölyede bilinç, bilinçaltı, indirgemecilik, yapısalcılık, içe bakış metodu, iç gözlem, işlevselcilik, davranışçılık, koşullu refleks, Gestalt psikolojisi, psikanaliz, hümanistik (insancıl) psikoloji, bilişsel psikoloji, algı ve evrimsel psikoloji kavramları üzerinden ilerleyerek, şu soruları yanıtlamaya çalışacağız:

  • Psikoloji nasıl bir ortamda doğdu?
  • Avrupa ve Amerika toplumlarının yapısı psikolojiyi nasıl etkiledi?
  • Psikoloji, hayatta nasıl kullanılmaya başlandı?
  • Savaşlar, psikolojinin gelişimini nasıl etkiledi?
  • Freud’un psikanalizi diğer psikoloji yaklaşımlarından neden farklıydı?
  • Psikolojideki gelişmeler satın alma davranışımızı nasıl şekillendirdi?
  • Bilgisayar bilimindeki gelişmeler psikolojiyi nasıl etkiledi?

Düşünce dünyanızı zenginleştirmek ve hayat yolculuğunda, yeni, derin ve ilham veren fikirlerle dönüşüm yaratmak istiyorsanız, çok yönlü bakış açısının önemini bilen bir şirket yöneticiyseniz, içerik üreticisi, eğitmen veya bireysel danışmanlık hizmeti sunan bir uzmansanız, konuşmalarınızda psikoloji dünyasından beslenmek istiyorsanız, kurumsal danışmanlık hizmeti sunan bir profesyonelseniz, felsefe, psikoloji ve psikolojik danışmanlık bölümü öğrenci veya mezunuysanız, psikoloji dünyasını ve ekollerini, tarihi gelişim süreci içinde incelemek istiyorsanız, atölyeme davetlisiniz.

THINK House ana müfredatı içinde yer alan atölyemizi bu ay 24 Aralık Perşembe akşamı 19.30-22.30 arasında online (çevrimiçi) gerçekleştireceğiz. Bilet almak isterseniz aşağıya linkini bırakıyorum. Atölyede görüşmek üzere!

https://www.biletix.com/etkinlik/ZDO30/ISTANBUL/tr

İlginizi çekebilir: Psikolojik danışma nedir: Neden psikolojik danışmanlık almalısınız?

Aysel Keskin Psikolojik Danışman
Merhaba ben Aysel Keskin. Psikolojik Danışman ve Psikoterapistim. 2006 yılında Marmara Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık bölümünden mezun olduktan sonra, Türk Deniz Kuvvetlerinde yedi senelik bir ... Devam