Kaz Dağları gezi rehberi: Yeşile ve maviye doymaya hazır olun

Kaz Dağları, bu coğrafyanın en özel ve en güzel yerlerinden biri. Yunan mitolojisi, Hristiyanlık, Alevilik, Sünnilik gibi tarih boyunca hemen her inanç Kaz Dağları’nın kutsal bir yer olduğuna inanmış. Belki de bu yüzden yakınlarında gezinmek dahi insana tarifsiz bir huzur veriyor. Peki Kaz Dağları tam olarak nerede?

Bu sorunun nedeni, çoğu insanın bölgeyi gezmek için nereden başlaması gerektiğini bilmemesi. Çünkü Kaz Dağları, Çanakkale ve Balıkesir’e yayılan çok geniş bir coğrafya. Dağın %10’luk bir bölümü milli park kapsamında yer alıyor, geri kalanı ise köylerin, maden ocaklarının bulunduğu orman ve yerleşim karışımı yerlerden oluşuyor. Dolayısıyla Edremit Körfezi olarak da adlandırılan bölgede gezip görülecek çok fazla yer var. Bu yazıda, elimizden geldiğince Kaz Dağları kapsamında mutlaka görülmesi yerleri açıklamaya çalışacağız. Atladığımız veya eklememizi istediğiniz bir yer olursa bizimle yorum olarak paylaşabilirsiniz… İşte Kaz Dağları gezi rehberiniz.

Kaz Dağları gezilecek yerler

Kaynak: cunkubaskasenyok

Ülkemiz için çok önemli bir değer olan Kaz Dağları, dünya için de son derece önemli bir biyosfer rezerv alanı. Düşünün ki burası, Alpler’den sonra dünyanın en önemli ikinci oksijen deposu olarak biliniyor. Kaz Dağları’ndaki oksijenin kaynağı ise dağlar değil, deniz yosunları. Denizde üretilen oksijen, dağların arasındaki kanyonlardan yukarı vakumlanıp belli bir yükselikte birikiyor. Bu bilgiyi, Kaz Dağları geziniz sırasında mutlaka anacaksınız. Çünkü bölgede nerede konaklarsanız konaklayın, dünyanın en huzurlu uykusunu uyuyorsunuz. Ayrıca yine gider gitmez iştahınız açılıyor. 🙂 Yani yüksek oksijeni bir şekilde vücudunuz neşe ve heyecanla karşılıyor. İşte oksijene doyacağınız ve doğanın tadını doyasıya çıkaracağınız Kaz Dağları’nda mutlaka görülmesi gereken yerler.

1. Kaz Dağları Milli Parkı

Elbette ilk önerimiz Kaz Dağları’nın tertemiz havasını ve benzersiz doğasını görmeniz. Kaz Dağları Milli Parkı’nı gezmek için Edremit’e bağlı Zeytinli Köyü’ne gitmeniz gerekiyor. Burada Kaz Dağları Tanıtım Ofisi var. Ofisin amacı alanı gezmek üzere rehber hizmeti almak. Rehbersiz de gezmek mümkün ancak endemik bitkiler, bölge ile efsaneler gibi detaylı bilgiler için rehberli geziler en iyisi. Bu noktada; rehber için alınan ücret Orman Bakanlığı’na gittiği için rehberinize bahşiş vermeyi unutmamanızı öneririz.

Rehberle yapacağınız Kaz Dağları turunu araçla yapıyorsunuz. Rehberiniz sizi birkaç farklı noktada durdurarak size bilgiler veriyor. Bu sırada milli parkın içinde yer alan ve dağ suyu akan çeşmelerden buz gibi su içerek serinlemek harika. Son nokta Kaz Dağları’ndaki zirvelerden biri olan Sarıkız Tepesi. Burada Sarıkız Türbesi olarak bilinen ve insanların çaput bağlayarak dilek diledikleri, taşlarla çevrili bir alan var. İster inanın ister inanmayın, burada dilenen dileklerin hızla gerçekleştiği söyleniyor. 🙂

Kazdağı Milli Parkı Telefon: 0224 241 72 00

2. Kazdağları köyleri

Kaynak: yoldaolmak

Kaz Dağları Milli Parkı’nı gezdikten sonra yakınlarda görebileceğiniz pek çok tarihi köy var. Bu köylerde tarih boyunca Rumlar, Yörükler, Türkmenler kardeş gibi yaşamış. Bu yüzden bölge hala bir kültür mozaiği durumunda. İşte mutlaka görmenizi önerdiğimiz Kaz Dağları köylerinden bazıları:

Adatepe Köyü, Ayvacık

Geçmişte Rumlarla Türklerin bir arada yaşadığı Adatepe Köyü yakın geçmişte hayalet bir köyken, bir grup şehirlinin keşfiyle bugünkü görkemli görünümüne kavuşmuş. Şimdilerde köydeki pek çok tarihi ev restore edilmiş durumda. Bu nedenle zaman geçirebileceğiniz birçok mekan ve konaklayabileceğiniz butik otel mevcut. Yaklaşık 1 saat içinde tamamını gezebileceğiniz köyün tarihi sokaklarında yürüyüş yapmayı ve köy girişindeki meşhur dondurmacıdan otlarla yapılmış -yanlış duymadınız otlarla; lavanta, kekik…- dondurma çeşitlerini denemeyi unutmayın.

Köyün yanı başındaki Zeus Altarı da kesinlikle görülmeye değer. Eşsiz bir manzarası olan bu tepe, iddiaya göre İlyada Destanı’nda bahsedilen, Zeus’un Truva Savaşı’nı izlediği tepe. Buradan kuşbakışı şekilde Edremit Körfezi, Küçükkuyu ve Midilli’yi görebiliyorsunuz.

Yeşilyurt Köyü, Ayvacık

Kaynak: gezilinki

Adatepe köyüne yaklaşık 10 dakika mesafede bulunan, geçmişte Rumlarla Türkmenlere ev sahipliği yapmış olan Yeşilyurt köyü de mutlaka görmeniz gereken yerlerden. Köyün restore edilmiş taş evleri ve özellikle manzarası gerçekten görülmeye değer. Burada da yine çok sayıda butik otel ve işletme mevcut. Ayrıca dışı taş, içi ahşap olan 700 yıllık tarihi camiyi de gezmeyi unutmayın.

Yeşilyurt köyünü gezdikten sonra, hemen yakınlardaki Zeytinyağı Müzesi‘ni de mutlaka görmelisiniz. Küçükkuyu’da bulunan müze, tarihi bir sabunhanenin dönüştürülmesiyle 2001 yılında hizmete açılmış. İçerisinde bölgedeki köylerden toplamış zeytin, zeytinyağı ve sabun üretimine ilişkin presler, taşıma saklama toplama aletleri gibi çeşitli gereçler sergileniyor. Müzenin yanında zeytinden üretilen yağ, sabun gibi şeyler alabileceğiniz bir de dükkan var. Ayrıca girişler ücretsiz.

Adres: Eski Sabunhane Binası, İlkokul yanı
Telefon: 0286 752 13 03 / 752 13 30

Tahtakuşlar Köyü, Güre

Bu köy de bir Türkmen köyü. Zamanında burada yaşayan Türkmenler ormanlarda ağaç işçiliğinde uzmanlaştıkları için “tahtacı” adıyla anılıyorlarmış. Bugün köyde, Orta Asya’dayken Türklerin uyguladığı birçok örf ve adet sürdüğü için buradan aynı zamanda “şaman köyü” olarak da bahsediliyor. Tahtakuşlar Köyü ile ilgili ilginç sayılabilecek bir diğer bilgi ise bir Kaz Dağları aşığı olan Tuncel Kurtiz’in öldükten sonra buraya gömülmek istemesi. Ancak ölümünden sonra ailesi bu konuda Çamlıbel’de karar kılmış…

Tahtakuşlar köyüne geldiğinizde atlamamanız gereken en önemli nokta Etnografya Müzesi. Alibey Kudar isimli bir öğretmen tarafından kurulan bu müze, dünya çapında birçok ödüle sahip! Müzenin içerisinde eski Türk boylarının kültürlerine dair hikayeler ve göçten bugüne geçirilen sosyolojik evrimi yansıtan pek çok detay bulunuyor. Daha da çekici olansa, müzeyi işleten ve kurucusu olan Alibey ile gezebiliyor olmak. Kendisinden pek çok değerli bilgi edinmek mümkün.

Kızılkeçili Köyü, Zeytinli-Güre

Kaz Dağları eteklerinde yer alan harika köylerden bir diğeri de Kızılkeçili. Tertemiz bir havası olan köyün meydanındaki dev çınarın altında bir çay bahçesi var. Çay bahçesi diyip geçmemek gerek çünkü buradaki atmosfer gerçekten görülmeye değer. Ne kadar sıcak bir havada giderseniz gidin harika bir esintiye sahip. Ayrıca çevresindeki gözlemecide yiyeceğiniz ballı tahinli gözlemenin tadı da hiçbir şeye benzemiyor.

3. Kaz Dağları mesire yerleri

Kaynak: yolcu360

Biraz da Kaz Dağları’nın doğal güzelliklerinden söz edelim. Yukarıdaki köylerden birinde veya Edremit’in herhangi bir yerinde konaklayarak aşağıdaki mesire yerlerinin tamamını kısa bir araba yolculuğuyla gezebilirsiniz. Edremit’te her yer birbirine çok yakın ve yollar da gerçekten çok konforlu. Bu nedenle gezeceğiniz onlarca yer arasında, kesinlikle yol yüzünden yorulmayacaksınız. İşte Kaz Dağları’nda mutlaka görmeniz gereken doğal güzelliklerden bazıları:

Hasanboğuldu ve Sütüven Şelaleleri

Zeytinli sınırları içerisinde bulunan bu mesire yerine Beyoba Köyü üzerinden ulaşılıyor. Varmaya 300 m yakınken Sütüven Şelalesi’ni görebilirsiniz. Burada yeme içme tesisi ve köylülerin sattıkları doğal ürünlerin bulunduğu bir pazar mevcut. Hasanboğuldu ise Kaz Dağları’ndan gelen buz gibi suyun oluşturduğu havuzda serinleyebileceğiniz bir güzellik. Turist sezonunda doğal olarak çok kalabalık zamanlarına denk gelmek mümkün. Eğer sakinlik isterseniz Eylül ortasından itibaren gezmenizi öneririz. Bir de tabii giderken mayonuzu yanınıza almanızı.

Mıhlı Çayı

Burası Kaz Dağları’nın Çanakkale tarafında kalan kısmına ait bir mesile alanı. Yine çayın bulunduğu alanda buz gibi suda yüzmek mümkün. İçeride bir de piknik alanı ve restoran bulunuyor.

Başdeğirmen Köprüsü

Mıhlı Çayı’nın üzerinde ancak başka bir yerde Roma döneminden kalan Başdeğirmen Köprüsü var. Yakınında değirmen olarak kullanılmış harika bir taş bina. Popüler mesire yerlerinden biri olduğu için tıpkı diğer doğal güzellikleri gibi burası da sezon da bir hayli kalabalık olabiliyor.

Şahinderesi Kanyonu

Kaynak: hurriyet

Çevresi endemik bitkilerle dolu, 27 km uzunluğundaki bu harika kanyonun iki farklı girişi var. Biri piknik alanı, diğeri ise Milli Park tarafından. Milli Park’tan girmek için yine rehber hizmeti almak gerekiyor. Kanyonda da yine yürüyüş yapabiliyor, buz gibi suya girebiliyorsunuz.

Ağlayan Şelale

Güre’ye gelmeden Yassıçalı’ya devam edildiğinde Ağlayan Şelale’ye varılıyor. Patlak Çınar adıyla da bilinen bu doğa harikası yerde park, restoran ve orman içinde masalar mevcut.

Kaz Dağları’nda ne yapılır?

Yukarıda Kaz Dağları’nda mutlaka görmeniz gereken yerleri detaylıca açıkladık. Peki bu yerleri görmek dışında Kaz Dağları ve çevresinde ne yapılır? Kaz Dağları geziniz kısa sürmeyecek, bizden söylemesi. Bu nedenle bu yazıdaki tüm bu aktivitelere en az 1 haftanızı ayırmanızı öneririz.

1. Doğanın kalbinde kamp yapın

Kaynak: pinterest

Kaz Dağları dendiğinde akla ilk gelen aktivite kamp yapmak. Çünkü bölgede benzersizlik güzellikte kamp alanları bulunuyor. İşte kamp için tercih edebileceğiniz seçeneklerden bazıları:

Milli park

Milli parkın içerisinde kamp için ayrılmış bir alan olsa da burada rehbersiz bulunamıyor, kafanıza göre kamp atamıyorsunuz. Bu güvenlik için doğru bir uygulama olsa da daha bireysel bir kamp deneyimi için aşağıdaki seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

Hızır Kamp, Mehmetalan Köyü

Türkiye’nin en iyi kamp alanları arasında gösterilen Hızır Kamp, iki akademisyen ve yerliler tarafından işletiliyor. Herkese hitap etmeyebilir çünkü kamp alanı olsa da sıklıkla inziva ve çeşitli beden atölyeleri için tercih edilmekte. Hızır Kamp’ta kendi çadırınızda, taş; ahşap; ağaç evlerde ve kiralık çadılarda olmak üzere üç farklı konaklama seçeneği var. Bölgede telefon çekmediği için iletişim için web sitesini deneyebilirsiniz.

Endes Kamp, Mehmetalan Köyü

Daha klasik bir kamp deneyimi için burayı tercih edebilirsiniz. Endes Kamp’ta da yine de hem çadır kamp hem de taş, ahşap evlerde konaklanabiliyor. Ayrıca her evin kendine ait bir bahçesi olduğunu da söyleyelim. Burada mangal ve kamp ateşi de yakmak mümkün.

Telefon: 0 266 377 17 11

Akeleos Kamp, Mehmetalan Köyü

Burada buz gibi bir derenin yanında ağaç evlerde veya orman içindeki çadırlarda konaklayabiliyorsunuz. İnternet yok ve telefon da genellikle çekmiyor.

Telefon: 0537 418 35 68

Kuzgun Kamp, Mehmetalan Köyü

Burası da yine kendi çadırınızda veya çadır kiralayarak konaklayabileceğiniz bir kamp alanı. Bireysel olarak ateş yakamasınız da ortak kamp ateşinden faydalanabiliyorsunuz. Çocuklardan ücret alınmayan kamp işletmesine ayrıca kendi yiyecek ve içeceklerinizi de getirebiliyorsunuz.

Telefon: 0536 991 52 90 / 0530 493 06 00

2. Serin ve tertemiz denizlere girin

Kaz Dağları çevresinde klasik bir anlayışa sahip bir tatil planlamak da mümkün. Hem hazır buralara gelmişken ve yakınlarınızda denize girebileceğiniz sayısız seçenek varken neden unutulmaz bir yaz tatili deneyimi yaşamayasınız ki? Kaz Dağları’ndaki doğal güzellikleri keşfetmek için Edremit’e bağlı herhangi bir yerde konaklayabileceğinizi daha önce belirtmiştik. Bununla birlikte Edremit Körfezi’nde yine aracınızla kısa süreli yolculuklar yaparak dağ suyu ile karışan buz gibi denizlere girebilirsiniz.

Akçay

Edremit merkeze 8 km mesafede bulunan bu harika ilçe, sakinlik arayanlar için oldukça ideal. Bölgede daha çok yazlık evler bulunuyor. Tertemiz bir havası var ve denizi de gerçekten sakin ancak buz gibi. Siz de denize girmek için Akçay sahili değerlendirebilir, dilerseniz burada konaklayabilirsiniz. Son olarak Akçay ziyaretiniz sırasında yakında bulunan Antandros Antik Kenti‘ni gezmeyi de unutmayın.

Güre

Akçay’ın 4 km ilerisinde bulunan bu tatil beldesi özellikle kaplıcalarıyla ünlü. Buradaki termal tesisler yıl boyunca açık. Merkezi son derece kalabalık ve çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Bununla birlikte uzun bir sahili var denizi elbette soğuğuyla canlandırıcı bir etkiye sahip.

Küçükkuyu

Kaz Dağları eteklerinde bulunan Küçükkuyu, Çanakkale’ye bağlı bir tatil beldesi. Özellikle Altınoluk ve Assos gibi daha popüler noktalara çok yakın. Dolayısıyla Kaz Dağları geziniz sırasında burayı da mutlaka görebilir, Assos ve Kadırga Koyları‘nda tertemiz denizlere girebilirsiniz.

Altınoluk

Edremit’e bağlı Altınoluk da mutlaka görmeniz gereken güzellikteki tatil beldelerinden. Truva ve Dikili arasında Işıklar Sahili olarak adlandırılan bölümde yer alıyor. Masmavi denizi, zeytin ağaçları ve her mevsim korunan yeşili size harika bir tatil deneyimi yaşatabilir. Ayrıca Altınoluk’taki çeşmelerden tertemiz dağ suyu aktığını da unutmadan söyleyelim.

3. Unutulmaz Ege lezzetlerini deneyimleyin

Daha önce Kaz Dağları rotasının iştah açtığını belirtmiştik. 🙂 Kaz Dağları geziniz boyunca gerçekten harika şeyler yiyeceksiniz. Hatta şöyle söyleyelim; bu rotada yiyeceğiniz klasik bir lezzet olan menemen dahi bölgenin domatesi ve zeytinyağı sebebiyle size unutulmaz bir yemek deneyimi yaşatacak. Lafı daha fazla uzatmadan en iyi Kaz Dağları mekanlarına geçelim.

Narlıköy Çınarları Nazım Usta’nın Yeri

Burası son derece samimi bir köy işletmesi. Köy kahvaltısı için de mutlaka denemeniz gereken yerlerden. Çünkü mekanın sahipleri kahvaltıyı, dağdan kendi topladıkları ürünlerle hazırlıyorlar. Envai çeşit lezzeti afiyetle yiyebileceğiniz mekanın bir de şahane bir manzarası var.

Telefon: 0532 223 30 74
Adres: Narlı, 10870 Edremit, Balıkesir

Zeytinbağı Restaurant

Kaynak: instagram.com/zeytinbagiotel

Burası Çamlıbel Köyü’nde Tuncel Kurtiz’in oteli olan Zeytinbağı’na ait bir restoran. Menüdeki her şey doğal ve ev yapımı. Yemekler daha çok Kaz Dağları’nın kendine özgü otları içeriyor. Ancak unutmadan mekanın yalnızca otel müşterilerine hizmet verdiğini de belirtelim.

Telefon: 0266 387 37 61 / 62
Adres: Çamlıbel Köyü, Edremit, Balıkesir

Lita Lokanta, Küçükkuyu

Kaz Dağları’nda tapas, taco gibi alternatif lezzetler denemek isterseniz Lita tam size göre. Mekanın dana yanağı taco, ördek bao, penne romesco, patates bravas gibi seçeneklerle dolu oldukça zengin bir menüsü var.

Telefon: 0535 509 59 70 / 0539 266 57 99
Adres: Sahil, Süleyman Sakallı Cad. 71A,Küçükkuyu, Ayvacık, Çanakkale

Yengeç Restoran Balık, Küçükkuyu

Kaynak: instagram.com/yengecrestaurant17

Küçükkuyu liman içinin en sevilen balıkçılarından biri olan bu mekan menüsünde benzersiz mezeler barındırıyor. Bunlardan en ünlüsü sütlü patlıcanı.

Telefon: 0286 752 58 59
Adres: Sahil Mah., Sahil Mah. Cemal Burnaz Caddesi No:36, Küçükkuyu, Ayvacık, Çanakkale

Trattoria Leo, Yeşilyurt

Burası Yeşilyurt Köyü’ndeki butik otel Casa Mila’nın restoranı. Mekanın menüsünde Türk ve İtalyan kahvaltısı, kokteyller, aperatifler, atıştırmalıklar, sürpriz günlük tatlar, makarnalar, yöresel lezzetlerle harmanlanmış etler ve pizzalar gibi seçenekler yer alıyor.

Telefon: 0539 211 27 27
Adres: Yeşilyurt, 17980 Yeşilyurt, Ayvacık, Çanakkale

Nadas Kaz Dağları, Ayvacık

Kaynak: instagram.com/nadaskazdaglari

Dünya mutfağından birçok lezzeti bulabileceğiniz bu şık mekan kahvaltıdan akşam yemeğine, pek çok seçenekle karşınızda. Elbette tüm lezzetlerini, bölgenin taze tatlarıyla hazırlıyor.

Telefon: 0286 752 11 17
Adres: No:203, Yeşilyurt, Ayvacık, Çanakkale

Pizza Mera, Ayvacık

Ayvacık’ın küçük köyü Cemaller’de bulunan Pizza Mera, günlük beş çeşit pizza çıkarıyor. Ve gerçekten enfes! Pizzadan sonra çikolatalı suflesi de mutlaka denenmeli.

Telefon: 0532 611 58 55
Adres: Cemaller Köy Meydanı, Ayvacık, Çanakkale

Hünnaphan, Adatepe

Kaynak: instagram.com/hunnaphanbutikotel

Adatepe’deki eski bir konağın avlusuna kurulan mekan, serpme kahvaltısıyla dikkat çekiyor. Elbette burada günün diğer saatlerinde de harika atıştırmalıklar bulmak mümkün.

Telefon: 0286 752 65 81
Adres: Adatepe Köyü Yolu, Adatepe, Ayvacık, Çanakkale

Assos Yıldız Restaurant, Behramkale

Assos’un en ünlü restoranlarından olan Yıldız Restaurant özellikle deniz ürünleriyle dikkat çekiyor. Siz de unutulmaz bir balık deneyimi için burayı tercih edebilirsiniz.

Telefon: 0286 721 70 25
Adres: Behramkale, İskele Mevkii, Ayvacık, Çanakkale

Radika Cafe, Yeşilyurt

Yine unutulmaz ev yemekleri yiyebileceğiniz bir mekan. Taze kahvaltısının yanı sıra günlük hazırlanan dolma, sarma, mantı, gözleme, zeytinyağlılar ve sıcak yemekleri de mükemmel. Ayrıca mekanın ev yapımı tatlılarını denemeyi de unutmayın.

Telefon: 0546 788 23 61
Adres: Yeşilyurt Köyü Yolu No:73, Yeşilyurt, Ayvacık, Çanakkale

Kaz Dağları’nda nerede kalınır?

Gördüğünüz gibi Kaz Dağları’nda yapacak çooooook şey var! Peki tüm bunları yaparken nerede konaklamalı? Kaz Dağları geziniz sırasında yukarıda sıraladığımız hemen tüm ilçe ve köylerde butik otel, termal spa, bungalov, kamp alanları, pansiyonlar bulunuyor. Dolayısıyla tamamen kişisel tercihlerinize göre bunlardan herhangi birini seçebilirsiniz. İşte tercih edebileceğiniz en iyi Kaz Dağları otellerinden bazıları.

1. Simurg Inn

Kaynak: instagram.com/simurginn

Kaz Dağları çevresinde konforlu ve lüks bir konaklama deneyimi için tercih edebileceğiniz Simurg Inn, Ayvacık’a bağlı Ahmetçe Köyü’nde yer alıyor. 15+ yaş üzeri konuk ağırlayan mekan sakinliğiyle insanı büyüleyecek cinsten. Siz de maviyle yeşili seyrederek kuş sesleri eşliğinde bir tatil hayal ediyorsanız burayı tercih edebilirsiniz.

Telefon: 0536 611 89 29
Adres: Ahmetçe Köyü No:2, 17860 Ayvacık, Çanakkale

2. Casa Mila

İçerisindeki restoran sebebiyle daha önce de bahsettiğimiz Casa Mila da harika bir konaklama seçeneği. Burada kendinizi evinizde gibi rahat hissedebilir ve tabii benzersiz İtalyan lezzetleri tadabilirsiniz.

Telefon: 0539 211 27 27
Adres: 17980 Yeşilyurt, Ayvacık, Çanakkale

3. Karye Müze Otel

Kaynak: karyemuzeotel

Yeşil bir doğanın içinde, tarihi taş bir binada bulunan Karye Müze Otel, şık dekorasyonu ve konforlu hizmet anlayışıyla Kaz Dağları tatilinizde kesinlikle tercih edebileceğiniz bir seçenek.

Telefon: 0286 752 54 56
Adres: 185, 17980 Ayvacık, Çanakkale

4. Nadas Kaz Dağları

Yine doğanın kalbinde, sakin bir mekan önerisiyle karşınızdayız. Daha önce restoranına yer verdiğimiz Nadas Kaz Dağları da size oldukça konforlu bir konaklama deneyimi sunacak cinsten.

Telefon: 0286 752 11 17
Adres: No:203, 17980 Yeşilyurt, Ayvacık, Çanakkale

5. İda Blue

Kaynak: instagram.com/adatepeidablue

Adatepe Köyü’nde konaklamanın harika olabileceğinden daha önce söz etmiştik. İşte bu şirin köyde bulunan İda Blue, sakinliğin ve huzurun adresi. Zeytin ağaçları ve çam ormanlarıyla çevrili bu harika otelde siz de keyifli bir konaklama deneyimi yaşayabilirsiniz.

Telefon: 0286 752 10 45
Adres: Adatepe Köyü Yolu No:87, 17980 Adatepe, Ayvacık, Çanakkale

6. Manici Çiftlik

Manici Çiftlik, Assos’a 11 km uzaklıkta yer alan bir konaklama seçeneği. Adından da anlaşılacağı gibi çiftlik deneyimini konaklama ile birleştiriyor. Siz de doğanın tam kalbinde benzersiz bir deneyim yaşamak için bu harika mekanı seçebilirsiniz.

Telefon: 0286 207 11 00
Adres: Köy Sokağı No 152-8, 17860 İlyasfakı, Ayvacık, Çanakkale

7. Çetmi Han

Kaynak: cetmihan

Çetmi Han da yine Yeşilyurt Köyü’nde bulunan 16 odalı bir taş otel. odalar hem dağ hem de deniz manzaralı. Siz de yarım pansiyon hizmet veren bu harika butik otelde konaklayarak Kaz Dağları’nın gezilecek yerlerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Telefon: 0286 752 61 69
Adres: Yeşilyurt Köyü, 17980 Ayvacık, Çanakkale

İlginizi çekebilir:

Uplifers
Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!