Kabus varsa çözümü de var: Daha huzurlu bir uyku için yapabilecekleriniz

Bazılarımıza, gördüğü rüyaların peşinden gitmek çılgınca geliyor olabilir fakat asıl çılgınlık kendi içimizden gelen bilgenin sesini duymamak olmalı bence.

Gün içinde ne kadar karmaşanın içinde olduğumuzu, hatta neye üzülüp neye kızdığımızı bile fark edemeyecek kadar zihin yorgunluğu yaşayabiliyoruz. Çoğumuz gerek iş yerinde gerekse evlerimizde bir işi yaparken farklı bir düşüncede buluyoruz kendimizi ya da aklımızın tamamen başka bir konuda olmasından dolayı bardağı nereye koyduğumuzu, gözlüğümüzü nerede bıraktığımızı unutuyoruz.

Şöyle arkanıza yaslanıp burundan derin nefesler aldığınızda ve zihninizi biraz sakinleştirdiğinizde ne kadar karışık bir zihinle zamanınızı geçirdiğinizi fark edebilirsiniz. Hiçbir canlı türü bu koşturmayı, bu robotlaştırılmış hayatın esiri olmayı hak etmiyor. Tam da bu yüzden tüm bu oyunları kenara bırakarak, egomuzdan, korkularımızdan, endişelerimizden sıyrılarak geçirdiğimiz uyku sürecinin kaliteli olması, sağlıklı bir şekilde tamamlanması çok önemli değil mi sizce de? Sağlıklı rüyalar görebilmek, zihnimizin oyunlarından arınmış mesajları alabilmek için kaliteli uyku süreci şart…

Fakat çoğumuz ya yaşıyor ya da duyuyoruz ki uykuya dalamamak, uyku apnesi, aşırı uyuma isteği gibi sıkıntılar çevremizde ya da kendimizde yoğun bir şekilde yaşanıyor. Tedavinin yanı sıra kendimiz için çaba göstererek iyileşmek de tedaviyi desteklemek açısından çok önemli.

Bu tarz şikayetleri yaşayanların en çok gördüğü rüyalar kabuslardır. Gerek düzenli ve sağlıklı uykuya geçemediklerinden, gerekse rüyaların daha önce verdiği yumuşak mesajlarda kendilerini bulamadıklarından, bazen de çocukluk travmalarından kaynaklanan sebeplerle kabusları uykularını daha da zor hale getirebilir.

Kabuslar en dualistik rüyalardan sayılır, taşıdığı duygu nedeni ile çok nettir. Rüyayı kabus haline getiren kişi, mekan ve zaman belirleyicidir. Farklı sembollerin peşine düşmemize gerek kalmadan belirgin şekilde korkumuz, kaygımız, travmamız kendini ortaya koyar.

Kabus varsa çözümü de vardır. O yüzden önce doğru nefes egzersizleri ile uykumuzu sağlıklı hale getirmeye odaklanmalıyız. Uyku öncesi meditasyon yapmak da bedeni rahatlatır… Nefes egzersizleri ile yavaşlattığınız zihniniz artık doğru mesajları iletmek için hazırdır.

Uyku öncesi yapacağınız hazırlık, uyku bozukluklarında yaşadığınız sıkıntının tedavisine önemli ölçüde destek olacaktır. Sonrasında temiz bir ajandaya gördüğünüz kabuslarınızı not alarak, onların size hangi korku, kaygı ya da travmanızı iyileştirmeye ihtiyacınız olduğunu söyleyen sesine kulak vermeniz yolunuzu açacaktır.

Farkındalığı bol rüyalar görmenizi dilerken, bir sonraki yazımda buluşmak üzere…

Rüyalarınızı yorumlatmak ve rüyalarınızın rehberliğinde ilerlemek konusunda eğitim almak isterseniz @nefesle.terapi Instagram hesabını takip edebilir, sorularınız için benimle iletişime geçebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Rüyada bir şeylerden kaçtığını görmek ne anlama geliyor olabilir?

Serap Özdağ Spiritüel Nefes Terapisti
06 Temmuz 1978 tarihinde İstanbul’da doğdu. 2000 yılında Ankara Üniversitesi Kimya Mühendisliğinden mezun oldu. Uzun yıllar ilaç sektöründe çalıştı. İnsanların bedensel sağlığı üzerine çalışırken, ... Devam