Hedefine ilerlerken attığın adımların sürekliliği, büyüklüğünden çok daha önemli

Yeni yıla girerken herkes bir şekilde hedeflerini belirliyor: spora başlamak, kilo vermek, istediği işi yapmak, işinde yükselmek. Hedefini belirleyen çoğu kişiyse ilk ayın sonu gelmeden pes ediyor, gözünde büyütmeye başlıyor, hatta çoğunlukla da gündelik olağan akışına kapılınca yeni hedeflerini unutuyor!
Hedeflerine bir anda kocaman bir adım ve çabayla kavuşabileceğini, bunu yapmazsan başaramayacağını düşünüyor ve bu yüzden sıklıkla pes ediyor olabilirsin.
Yeni hedeflerini koşuşturmacan arasında gündeminde tutmakta zorluk çekiyor olabilirsin.
Ama zihnine bir niyet düştüyse ve orada dönüp duruyorsa; bir şekilde ihtiyacın olan şeyler var ve sen onu deneyene kadar dönüp durmaya devam edecek demektir.

Yok saymaya devam mı edeceksin?
Denemeyi seçmeye ne dersin?

Denemenin yolu tek ve kocaman bir adımla ulaşacağın beklentisinden uzaklaşmak; küçük ve sürekli adımlara odaklanmaktır. Başta küçük adımlarla nasıl “büyük işler” başarabilirim ki diye düşünebilirsin. O halde gel birlikte hesaplayalım:
Her gün %1 daha iyi olduğunda 1 yılda 37 kat daha iyi olursun.
Matematiksel hesaplaması ise bu şekilde: 1,01365 = 37,78 !

%1 daha iyi olma hali hedefine göre her alanda uygulanabilir. Hedefin düzenli kitap okumaksa; haftada 1 gün ayırıp o gün 50 sayfa okumayı hedeflemek yerine her gün 5 sayfa kitap okuyabilirsin. Hedefin düzenli hareket etmekse; hafta sonu saatlerini ayırıp kilometrelerce yürümeyi hedeflemek yerine her gün 10 dakika yürüyebilirsin. Bir konuda uzman olmak istiyorsan; haftada 1 gün 3 saat boş kalmayı beklemek yerine her gün 15 dakika araştırma yapabilirsin. Birikim yapmak istiyor ama bir türlü başlayamıyor / yeterli gelirin olmadığından yakınıyorsan; her gün 10 TL daha az harcayarak bir kenarda biriktirebilirsin.
Aynı adımları her gün tekrar ederek hem davranış yapında hem düşünce yapında değişiklik yaratarak yeni bir alışkanlık oturtmaya başlarsın. İstediğin konuda süreklilik kazanarak bu davranışlar kimliğine, oluş haline entegre olmaya başlar. Yaptıkça iyi hissedersin ve açığa çıkan olumlu duyguları içselleştirirsin. Bu olma hali, bundan sonraki atacağın adımlarda da seni yüreklendirir.
Hedeflerini ve dönüşmek istediğin kişiyi sana yıl boyunca sürekli hatırlatacak ve her gün attığın küçük adımlarla bu hedeflerine ve kişiye ulaşmanı destekleyecek bir çalışma: Vizyon Panosu!

2023 Vizyon Panosu Atölyesi

Dünya çapında birçok sporcunun, ünlü kişinin de kullandığı, İngilizce’de Vision Board olarak geçen Vizyon Panosu; hedeflerini, hayallerini, isteklerini çeşitli görseller kullanarak zihninde somutlaştırmanın bir metodu.

Sadece bir hedef listesi yapmaktan çok daha fazlası olup, düzenli kullanıldığında görselleştirme tekniği ile hayallerini bilinçaltına yerleştiriyor. Böylece hayallerine ulaşabilmek için ihtiyacın olan kaynakları hayatına çekmeye başlıyorsun.

18 Aralık Pazar 11:00-14:00 arasında Zoom’da buluşuyoruz!

Önce teorik kısmını konuşup sonra kartonlarımız, renkli kalemlerimiz, görsellerimizle birlikte vizyon panolarımızı hazırlıyoruz!

2023 Vizyon Panosu Atölyesi Programı:

· Vizyon panosu nedir, nasıl işler?
· Vizyon panosu nasıl hazırlanır?
· Zihnimizi berraklaştırmak ve vizyonumuzu netleştirmek için nefes çalışması & meditasyon
· Vizyon panolarımızı oluşturma zamanı
· Vizyon panosu kullanma tüyoları
· Grup paylaşımı ve kapanış

Atölye katılımcıları arasından 3 kişiye 1 SEANS MINDFULNESS KOÇLUK SEANSI HEDİYE!

Atölye sonunda koşullara uygun şekilde vizyon panosunu tamamlayanlara, vizyonuna dair detayları birebir konuşabileceğimiz 1 saatlik Mindfulness Koçluk HEDİYE!
2023’te hayallerine beraber adım atalım diye!

Daha detaylı bilgi almak ve atölyeye kayıt olmak için bana mesaj at:
Instagram: momentbysibel
Email: [email protected]

İlginizi çekebilir: Önce “ol” sonra “yap”: Oluş halini değiştir, vizyonun gerçeğe dönüşsün

Sibel Okan - moment by Sibel Mindful Yoga Eğitmeni
Merhaba ben Sibel. Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümü mezunuyum. Daha önce özel sektörde pazarlama alanında çalıştım. Mühendislik eğitiminin bana katmış olduğu analitik düşünce yapısı ... Devam