Daha huzurlu sabahlar için: Uykuya dalmadan önce niyetlerinizi nasıl dillendirmelisiniz?

Sabah kalktığınızda kendinizi mutsuz hissediyor, yataktan çıkmak istemiyorsanız, akşam uykuya dalmadan önce burundan nefes alıp, ağızdan yavaşça verdiğiniz nefes egzersizini yapmalısınız. Bu egzersiz, kontrol etmekte zorlandığınız duygularınızdan arınmanızı sağlar. Bedeninizin ve ruhunuzun dinginleştiğini, sakinleştiğini hissettiğinizde derin bir nefes alıp, 5 saniye nefesinizi tutup niyet cümlelerinizi ifade edebilirsiniz. Kendinizi düzgün, net, anlaşılır istek cümleleri ile ifade etmelisiniz. Söylediğiniz cümlelerin, kullandığınız kelimelerin farkında olmalısınız. Niyetleriniz, duyan herkesin kolaylıkla anlayabileceği içerikte olmalıdır. Cümlelerinizi, niyetiniz şu an gerçekleşiyor gibi formüle etmelisiniz; “Çok sağlıklıyım” gibi…

Uykuya geçmeden önce yapacağınız bu çalışmada nefes alma sürecinde enerji alanınız dinginleşir ve rahatlar. Sonrasında söyleyeceğiniz telkin ya da niyet cümlelerine açık hale gelirsiniz. Nefes çalışması yapmanız, niyetinizde itiraz eden taraflarınızı, inançlarınızı etkisiz hale getirdiği için çok önemlidir.

Sabah niyet ettiğiniz durumlarla ilgili gördüğünüz rüyaları mutlaka not etmeli, rüyada gördüğünüz sembollerin anlamları üzerinde düşünmelisiniz.

Bir niyeti birkaç gece yaptıktan sonra, başka bir niyete geçebilirsiniz. Birkaç tane niyet varsa sırayla yapmamız daha uygundur, aynı anda söylemek rüyalarımızı çözmemizde zorlanmamıza neden olabilir. Sabah uyandığımızda rüyamızı tüm detaylarıyla hatırlamasak bile hissettiğimiz duygular, o niyetle ilgili bize hizmet eden bir seçimde olduğumuzu anlatır. Gördüğümüz sayılar ve renkler niyetimizle ilgili bilgiler verebilir. Bir rengin bizim hayatımızda farklı bir anlamı yok ise daha önceki yazılarımdan rüyalarda görülen renklerle ilgili bilgilerden faydalanabilirsiniz. Eğer sizin için bir sayının, rengin farklı bir anlamı var ise, öncelikli olan onu değerlendirmektir.

Rüyanız senaryo şeklinde olabilir. Orada dikkatinizi çeken sembolleri, gördüğünüz kişi isimlerini, hayvanları, rakamları, renkleri, yönünüz var ise yönünüzü yazmak yeterli olacaktır. Bugüne kadar paylaştığım yazılarda, tüm sembollerden kısaca bahsetmiştik. Yön de bunlardan biri… Bizim bir insan, hayvan ya da sembole karşı yönümüz varsa, örneğin “kedi benim sağımdaydı” ya da “ben kedinin sağındaydım” gibi, yönü de rüyanın sembolüne dahil etmek gerekmektedir. Rüyada görülen sağ taraf babayı, eril enerjiyi; sol taraf anneyi, dişil enerjiyi anlatır. Bir sonraki yazımda yönlerle ilgili daha detaylı bilgi paylaşacağım.

Farkındalığı bol rüyalar diliyorum. Rüyalarınızı yorumlatmak ve rüyalarınızın rehberliğinde ilerlemek konusunda destek almak isterseniz [email protected] mail adresinden detaylı bilgi alabilir, Instagram ve Facebook hesaplarını takip edebilir, sorularınız için benimle iletişime geçebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Kararsızlık yaşıyorsanız çözüm rüyanızda: “Ne istediğimi görüyor, duyuyor, hissediyorum.”

Serap Özdağ Spiritüel Nefes Terapisti
06 Temmuz 1978 tarihinde İstanbul’da doğdu. 2000 yılında Ankara Üniversitesi Kimya Mühendisliğinden mezun oldu. Uzun yıllar ilaç sektöründe çalıştı. İnsanların bedensel sağlığı üzerine çalışırken, ... Devam