Benim titreşimim benim gerçekliğim; “Hermetizm” sen nelere kadirsin

Enerji, bugün düşündükleriniz, hissettikleriniz, dalga boyu, evren, her şey aslında bir bütünün ayrılmaz parçaları. Peki bugün nerede duruyorsunuz? Siz evrene ne veriyorsunuz ve verdiklerinizle size neyin geri dönmesini bekliyorsunuz? Gelin hep birlikte bu yazıyı okurken, şu an  bu dakika “titreşimlerimizle kendi gerçekliğimizi yaratalım.”

Hermetizm, doğal ve doğaüstünün nasıl işlediğini anlatmayı amaçlayan Mısır kökenli eski bir felsefe.

Hermetizm, doğal ve doğaüstünün nasıl işlediğini anlatmayı amaçlayan Mısır kökenli eski bir felsefe. Öğretileri halen nesilden nesile aktarılmış ve yazılı metinlerle de binlerce kişiye ulaşmıştır.

Hermetizmin 7 ilkesi

Hermetik felsefe aslında bize içerisinde bulunduğumuz dünyaya yepyeni gözlerle bakmamızı sağlayacak ve bugüne kadarki deneyimlerimizi yeniden gözden geçirmemize neden olacak yedi temel ilkeye dayanıyor:

  1. Zihincilik ilkesi: Evren ve içerdiği her şey bir illüzyon. Her şey, kolektif zihnimizin bir yansımasıdır.
  2. Uyumluluk ilkesi: Benliğin ve yaşamın çeşitli seviyeleri arasında her zaman bir uyum hakimdir.
  3. Titreşim ilkesi; Hiçbir şey durmaz; her şey hareket eder, titreşir. Madde, enerji, zihin ve hatta ruh oluşumları arasındaki fark, büyük oranda farklı titreşim oranlarına bağlıdır.
  4. Kutupluk ilkesi: Herkesin ve her şeyin kutbu vardır. Hem kendimizin hem de başkalarının kutuplarını anlamak ve değiştirmek mümkündür.
  5. Ritim ilkesi: Her şey bir sarkaç gibi ileri ve geri hareket halindedir. Her zaman eylem ve tepki, ilerleme ve geri çekilme, yükselme ve alçalma vardır.
  6. Etki ve tepki ilkesi: Her şeyin altında yatan bir sebep olduğunu ve hiçbir şeyin tesadüf olmadığını anlatır.
  7. Cinsiyet ilkesi: Her şey maskülen ve feminen enerji içerir. Bu ilke olmadan hiçbir fiziksel, zihinsel veya spiritüel yaradılış mümkün değildir.

Hermetizmin yukarıda paylaştığım tüm ilkelerine genel olarak bakacak olursak, gerçekte ne düşünüyorsak, hayatımıza, işimize ve hatta ilişkilerimize nasıl bakıyorsak “o” olduğumuzu açık şekilde görebiliyoruz.

İlgili yazı: Felsefe neden hala gerekli?

Yarattığımız dünya aslında düşüncelerimizin bir ürünü; biz bu düşünceleri değiştirmeden, hiçbir şeyi değiştiremeyiz. Eğer hayattan istediklerinizi almakta başarısız olduğunuzu düşünüyorsanız, dönüp kendinize bugün bir sorun: ‘Tam olarak ne istediğinizi biliyor musunuz ya da isteklerinizi her gün değiştiriyor musunuz?’

Çünkü sizin titreşiminiz sizin gerçekliğiniz, bugün yepyeni bir titreşim sizinle olsun…

Pınar Özeken (Ulus)
2007 yılında Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü ile Kimya bölümlerini bitirdi. Aynı üniversitede Biyomedikal Mühendisliği ve İspanya Pompeu Fabra üniversitesinde master derecelerini ... Devam