Beats by Girlz Türkiye Festivali sona erdi

Şehrin nabzını tutan, Kasım ayını renklendiren harika bir festival sona erdi… İkinci senesinde bir şehir festivali olarak kurgulanan Beats By Girlz Türkiye Festivali #BuFestivalBizim diyerek katılımcılarını İstanbul’un farklı noktalarına yayılan dolu dolu bir programla ağırladı. 1-10 Kasım tarihlerinde gerçekleşen festivalde bu sene 15 konser, 9 konuşma, 5 atölye ve 2 stand-up gösterisinin yanı sıra çevrimiçi atölye ve etkinlikler de gerçekleşti.

Kalıpsız, kuralsız ve önyargısız

Yedikule Gazhane, İTÜ MİAM, İstanbul Kitapçısı Kadıköy Şubesi, Metrohan, Cemal Reşit Rey Konser Salonu ve Müze Gazhane’nin de yer aldığı mekanlarıyla 1-10 Kasım tarihleri arasında bir şehir festivali olarak gerçekleşen Beats By Girlz Türkiye Festivali, ikinci senesinde 20.000 ziyaretçi ağırladı. Farklı disiplinlerden 110’a yakın ismin yer aldığı konser, atölye ve konuşmalarla çevrim içi ve çevrim dışı olarak katılımcıların kalıpsız, kuralsız ve önyargısız bir şekilde birlikte deneyimlerini paylaştığı, birlikte öğrenip yine birlikte eğlendiği bir ortam yaratıldı.

İstanbul’un bir yakasından diğerine uzanan lokasyonlarıyla şehir festivaline dönüşen Beats By Girlz Türkiye Festivali İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İBB Kültür ve Kültür AŞ’nin katkılarıyla gerçekleşti. Festivalin ikinci senesinde ana destekçiler arasında Nescafé, RedBull, Vitruta, Mey Diageo ve Yves Rocher yer alırken festivalin sahne sponsorluğu ise Zuhal Müzik’e aitti. Uluslararası destekçiler arasında British Council’ın yer aldığı festival 1-10 Kasım tarihlerinde “eşit, kapsayıcı ve birlikte” mottosunu şehrin farklı kalabalıklarına duyurdu. Açık Radyo, Aposto, Argonotlar, artful living, calling, Dadanizm, dergy, Salçalı Gündem, Socrates Dergi, T24, Üretim Kaydı ve 20’lik ise festivalin medya destekçileri arasındaydı.

Müziğin sesi şehrin iki yakasında da yükseldi!

Festival 1 Kasım akşamı şarkıları ve özgün yorumuyla her daim ilham veren Zuhal Olcay ve anlattığı hareketli hikayeleriyle coğrafyalar arasında bir yolculuğa çıkaran Selin Sümbültepe konserleriyle Yedikule Gazhane’de coşku dolu bir açılış yaptı. 4-5 Kasım tarihlerinde ise müziğin sesi Müze Gazhane’de yükselmeye devam etti. 4 Kasım akşamı dingin vokalleriyle zihnimize işleyen Bade Nosa, bu coğrafyanın müzikal zenginliğine ve bu müziğin hassas ve karmaşık yapısına kulak veren Sinafi Trio ve nostaljik Türkçe pop’un güçlü seslerinden Eda Baba dinamik performanslarıyla Müze Gazhane sahnesindeydi. Haftanın son günü ise alternatif müzik sahnesinin çokyönlü isimlerinden Özge Ürer’in performansının ardından Kürtçe geleneksel müziğine ait ezgileri kendine has üslubuyla yorumlayan Ruken Yılmaz sahnedeydi. Festival 5 Kasım gecesini caz, funk, R&B ve pop müzik yorumcusu, piyanist ve besteci Duygu Soylu’nun büyüleyici sesiyle tamamladı.

Festival 8 Kasım akşamı da kalabalık bir izleyici kitlesiyle Müze Gazhane’yi doldurdu. Önce güçlü vokalleri ve melodik ezgileriyle Dilhan Şeşen ardından da geleneksel Anadolu müziğinin, saykedelyanın, surf rock’ın ve post-punk’ın zıtlıklarını fütürist yaklaşımıyla bir araya getiren Gaye Su Akyol muhteşem performanslarıyla sahnedeydi.

9 Kasım ise Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Beats By Girlz Türkiye ekibi için önemli bir yere sahip olan bir ‘‘güç birliği’’ne ev sahipliği yaptı: Türkiye müzik sahnesinin önemli sanatçılarından Feryal Öney ve Jülide Özçelik’in büyülü sesleri Beats By Girlz Türkiye’nin bir sanatçı gelişim projesi olan Benim Şehrim Benim Sesim orkestrasına eşlik ederek katılımcılara farklı türler ve coğrafyalar arasında gezinen, kadın hikayelerine vurgu yapan müzik dolu anlar yaşattı.

Genç kadın müzisyenleri desteklemek için festival ile güçlerini birleştiren Mey Diageo’nun katkılarıyla gerçekleşen pop up konser serisi kapsamında Nergis Fırtına ve Sirel Tunay İstanbul Kitapçısı Kadıköy Şubesi’nde sahne alırken Beyoğlu’nun yeni kültür-sanat mekanı Metrohan’da ise Şenceylik ve İdil Meşe serinin diğer konukları arasındaydı.

Müzikten yaratıcı endüstrilere pek çok alanda…

#BuFestivalBizim diyerek yola çıkan Beats By Girlz Türkiye Festivali’nin ikinci senesinin programında müzikten yaratıcı endüstrilere, güzellik algılarına uzanan birbirinden zengin içeriklerin yer aldığı çeşitli konuşma ve atölyeler vardı. İlham Verenler konuşma serisi kapsamında başarılı kariyer yolculuklarıyla ‘‘ilham veren’’ iki isim festivalin konuğu oldu: Spor yayıncısı Çağıl Özge Özkul’un moderatörlüğünü gerçekleştirdiği ilk oturumda eski milli voleybolcu Neslihan Demir spor kariyerinden öne çıkan anları anlattı. Serinin dijital içerik üreticisi Zeynep Ocak moderatörlüğündeki ikinci oturumunda ise festival kapsamında da sahne alan Gaye Su Akyol ile müzik kariyerinde yolculuğa çıkılan bir sohbet gerçekleştirildi.

Birlikte dinlediğimiz, ilham verici ve yenilikçi tartışma alanları açan konuşmalara ufak bir mola verip Aydan Uysal’ın yönettiği Hip Hop Dans Atölyesi’nde özgür hareketlerimiz eşliğinde hip hop dansının temel adımlarını birlikte öğrendik. Burcu Bilgen ile Oryantal Dans Atölyesi’nde özgün dans tekniklerini birlikte keşfettik. Burcu Koşar ile kafamızdaki sorular eşliğinde günlük ses kullanımı ve şarkı söyleme üzerine püf noktaları öğrendik, Ayşe Yörükoğlu ve Hakan Kurşun ile 3 boyutlu ses kayıt evrenine yolculuğa çıktık. 10 güne yayılan programında Valerie Dayan, Cansu Dengey, Seda Yılmaz, Kate Lowes, Ufuk Önen, Ceylân Önalp, Başar Ünder, Gökçe Uygun, Damla Özenç, Cansel Aslan, Eren Şenkardeş, Ceylan Özgün Özçelik, Ezgi Baltaş ve Gizem Bayıksel gibi alanında öne çıkan isimlerle farklı başlıklar altında bu sene de yeni tartışma alanları yarattı Beats By Girlz Türkiye Festivali.

İlginizi çekebilir: Beats by Girlz Türkiye Festivali 1-10 Kasım’da

Uplifers
Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!