Aradığınız cevapları rüyalarınızda bulmak için ne yapmalısınız?

Uyumadan önce niyet, telkin cümleleri kuruyorsanız ya da soru sorarak uyuyorsanız, ilk gece uykuda gördüklerimiz bizim kendi kendimizi ikna ettiğimiz, zaten bilinçaltında var olan inançlarımızın senaryoları olabilir. O nedenle bir durumla ilgili merakınızı gidermek için ya da henüz karar veremediğiniz bir durum için yol gösterici bir rüyaya ihtiyaç duyduğunuzda 3-4 gece peş peşe aynı cümlelerle çalışın. Dualarınızı, dileklerinizi, isteklerinizi tekrar edin. Çünkü aynı soruya, aynı konuya birden fazla gece uykusu ayırmak gerekiyor.

O niyetle ilgili ya da merak ettiğimiz durumla ilgili bilinçaltında mutlaka bir kayıt vardır. O kaydın ilk gece bizim karşımıza çıkabilecek bir senaryo olma ihtimali yüksek olduğu için birden fazla gece, uyumadan önce aynı cümleleri tekrar etmeliyiz.

Bilinçaltımız anne karnındayken, hatta annemiz anneannemizin karnındayken oluşmuş olabiliyor. Çünkü bebekler anne karnındayken annelerinin yaşadığı, şahitlik ettiği olayları da kendi yaşamış gibi sahiplenebiliyor. İlk bilinçaltı kayıtları böylece oluşmuş oluyor. Bilinçaltımızı bir kütüphane gibi düşünürsek belli bir yaşa gelene kadar her duygumuz için bir klasör oluştuğunu söylemek yanlış olmaz.

Bilinçaltı, bir duygunun ya da davranışın bizim için doğru ya da yanlış olmasını değerlendirmiyor. Sadece daha önceden tanıdığı için güvenli buluyor ve tek amacı da hayatta kalmak olduğu için aynısını yaparsa hayatına devam edeceğini düşünerek yol alıyor. O yüzden bazen dilimizde bazı deneyim ya da duyguları değiştirmek istediğimizi ifade etsek bile, içerdeki kütüphanedeki kayıt farklı bir dil konuşabiliyor. Tüm canlıların dürtüsel olarak hayatta kalma isteği vardır. Hayvanlar bunu sezgileriyle yaparlar. Biz insanlar ise öğrenerek yapabiliriz. İlk öğrendiklerimiz de çok önemlidir. Çünkü daha önce deneyimlenmiş ve hayatta kalmak açısından sorun yaratmamıştır. Hayat bir şekilde devam etmektedir.

Öğrendiklerimizi silemeyiz, yok edemeyiz fakat anlayabilir, kabul edebilir, yüzleşebilir ve dönüştürebiliriz. Rüyalarımız da bize tam da bu noktada önemli bir yol göstericilik yapıyor. Çünkü uykunun derinliklerinde ego, korku, kaygı olmadığı için duygularımız, beklentilerimiz, aslında ne isteyip ne istemediğimizle ilgili bilgiler çok rahat ve şeffaf bir şekilde akar. Bu yüzden uyku süreci çok değerlidir. Semboller çok iyi analiz edilmeli, sadece bir yorumla değerlendirilmemelidir. Ve bu semboller netleşene kadar uyanık yaşantımızda da takipte kalmaya dikkat etmeliyiz.

Rüyalar, içimizden, özümüzden gelmektedir, onların güvenilirliğini sorgulamak, saçma bulmak ya da önemsememek sadece bizi kendimizden uzaklaştırır. Bizim olan bu hayatın merkezine başkalarını koyarak illüzyonun içerisinde yaşamaya, kendi varlığımızla aramızdaki mesafeyi açmaya devam ederiz. Tüm bunlar bizi fiziksel ve ruhsal sağlığımızdan uzaklaştırır.

Farkındalıklı rüyalar diliyorum…

Rüyalarınızı yorumlatmak ve rüyalarınızın rehberliğinde ilerlemek konusunda eğitim almak isterseniz @nefesle.terapi Instagram hesabını takip edebilir, sorularınız için benimle iletişime geçebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Rüyaların uyku kalitesiyle ilişkisi: Yorgun uyanmamak için birkaç öneri

Serap Özdağ Spiritüel Nefes Terapisti
06 Temmuz 1978 tarihinde İstanbul’da doğdu. 2000 yılında Ankara Üniversitesi Kimya Mühendisliğinden mezun oldu. Uzun yıllar ilaç sektöründe çalıştı. İnsanların bedensel sağlığı üzerine çalışırken, ... Devam