2023 yazının en popüler 14 makyaj trendi

Yüzünüze yakışan makyaj stillerini çok iyi bilseniz de bu yaz bir değişikliğe ihtiyaç duyuyor olabilirsiniz. Neyse ki havaların ısınmasıyla birlikte gelen “makyaj rutinine yeni şeyler ekleme dürtüsü”ne karşılık, pek çok trend ortaya çıktı!

2023 yaz makyaj trendleri

Makyaj trendleri çoğunlukla her mevsimde değişiyor ama trendlerin güzel tarafı, onlardan ilhamla kendi tarzınıza uyarlayarak yeni bir şey yaratabilmeniz. Dolayısıyla 2023 yaz makyaj trendleri arasında mutlaka size hitap eden bir şey bulabileceksiniz. Yeni favori makyaj trendinizi bulmak için okumaya devam edin!

1. Görünmez kaşlar

Kaynak: Instagram: @starr_clare

Muhtemelen bildiğiniz gibi neredeyse yok gibi görünen kaşlar bir süredir çok trend. Hadid kardeşler, Halsey gibi güzellik trendlerine yön veren ünlülerde bu görünümü sık sık görüyoruz… Bu yüzden belki de deneme sırası sizdedir. Eğer bu trend size çok iddialı geliyorsa kaşlarınızın rengini tamamen açtırmak zorunda değilsiniz. Bunun yerine kendi renginde bir parça açtırarak belli belirsiz bir kaş görünümü de yaratabilirsiniz.

2. Takma kirpik görünümü

Yıl 2023 olsa da 80’lerin Grunge cazibesi hala hayatta. Bu yaz, gözlerde dramatik bir görüntü yaratmak çok trend. Takma kirpik mevsim için biraz ağır olacağından bunu maskara yardımıyla yakalayabilirsiniz. Kirpiklerinize hacim veren bir maskara seçimiyle siz de kolaylıkla onları daha dolgun gösterebilirsiniz. Takma kirpik etkisi yaratmak için ayrıca maskara fırçanızı dikey olarak uygulamayı da deneyebilirsiniz

3. Metalik göz makyajı

Kaynak: Instagram: @allanface

2023 yazında turuncu, mavi gibi canlı renklerde metalik görünen göz makyajları oldukça trend. Yani her gün partilere ve festivallere katılıyormuş gibi hazırlandığınızı düşünün. Bu trendi en iyi şekilde uygulamak için ise göz kapağınız için bir gölge seçin ve maskaranızı birkaç kat uygulayın.

4. Pembe yanaklar

Bu yazın allık trendi, bir parça cesaret istiyor. Çünkü şimdilerde daha az doğal kızarıklık yerine tıpkı koşudan yeni dönmüşcesine kızarmış yanaklar moda. Bu görünümü yakalamak için parlak pembe pigment içeren bir allık kullanmalısınız. Yani mercan, kahve ve şeftali tonlarını bu yaz için rafa kaldırıyoruz. Allığınızı birkaç kez uygulamaktan da hiç çekinmeyin. Çünkü bu trendin amacı, allığınızın kilometrelerce öteden bile görünmesini sağlamak!

5. Her şeyi pembe Barbie makyajı

 

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram’da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Glam By Majha (@glambymajha)’in paylaştığı bir gönderi

Barbiecore, 2023 yazının önemli bir makyaj trendi. Bu makyaj stili için farklı tonlarda pembelere ihtiyacınız olacak. Pembe ışıltılı göz farı, pembe allık ve tabii ki pembe ruj veya parlatıcı gibi; Barbie’nin temel ihtiyaçlarından söz ediyoruz. Barbiecore’un en harika yanı ise pembenin tek bir tonuna bağlı kalmayı gerektirmemesi. Açık pembe, fuşya, macenta gibi birbirinden farklı pembe tonlarını kullanmakta özgürsünüz.

6. Kalın dudak kalemi

Fark ettiyseniz her yıl değişen makyaj trendleri arasında mutlaka 90’lara ait bir görünüm yer alıyor. İşte 90’lara olan takıntımız, 2023’de de kendisini gösterecek. Bu yaz kalın ve dudak renginizden bir tık daha koyu dudak kalemi görünümü çok moda. Bu yüzden klasik kahverengi bir dudak kalemine yatırım yapmanın tam sırası.

7. Parıltılı cilt görünümü

Her ne kadar yaz aylarında sıcaktan ve nemden dolayı cildimiz yağlanmaya, yani parlamaya meyilli olsa da 2023 yazından bunu dert etmenize gerek yok. Başka bir ifadeyle, 2023 yazında parlamak kesinlikle sorun değil. Bu trendi uygulamak için parlak bitişli bir fondöten, krem allık, krem göz farı ve parlak dudaklar kullanabilirsiniz. Eğer yaz aylarında fondöten kullanmak istemezseniz parlak bitişli bir pudra da işe yarayabilir.

8. Disko makyajı

Kaynak: Instagram: @allanface

Göz çevresinde süslemeler ve ışıltıyı, son dönemde podyumlarda sıkça görüyorduk. İşte bu trend nihayet sokağa da iniyor. Hatta 2023 yaz makyaj trendleri arasında bundan daha fazlası var. Örneğin simli ve renkli göz farları, simli ve ışıltı dudakların üzerine bir de elmacık kemiklerinize biraz parıltı ve yaz mücevheri ekleyin. Bunun için her yerde bulabileceğiniz yapışkanlı yüz taşlarını kullanabilirsiniz.

9. Bronzluk ışıltısı

Bu yaz bronzlaşacak kadar tatil yapamasanız da bu trendi kaçırmak istemeyeceksiniz. Çünkü bronz cilt görünümü, 2023 yazının en trend görünümlerinden. Üstelik bunun için ihtiyacınız olan tek şey likit formda bir bronzer. Daha ışıltılı bir cilt görünümü için onu nemlendiricinizle karıştırarak uygulayabilirsiniz. Elbette yine de güneşte zaman geçirecekseniz SPF’nizi kullanmayı da unutmayın.

İlginizi çekebilir: Hangi güneş kremini seçmeniz gerektiğini biliyor musunuz?

10. Tersten makyaj (Underpainting) tekniği

 

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram’da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Nikki_Makeup (@nikki_makeup)’in paylaştığı bir gönderi

2023 yaz makyaj trendlerinden bir diğeri, underpainting veya tersten makyaj olarak bilinen teknik. Uygulayıcıları arasında Hailey Bieber ve Camila Morrone gibi ünlü isimler bulunan bu teknik, aşırı güçlü kontür görünümünü sevmeyenlerin çok hoşuna gidecek. Bu trend görünümü oluşturmak için kontürünüzü her zamanki gibi yapmak yerine (yani temel ten makyajının üzerine), fondötenden önce uygulamalısınız. Bu sayede çok daha doğal görünen bir kontür ortaya çıkacak. Son olarak bu tekniğin, bronzluk ışıltısı trendiyle mükemmel bir şekilde çalıştığını da belirtelim.

11. Bulut cilt görünümü

Cloud skin olarak bilinen bulut cilt, yani nefes alabilen ve neme dayanıklı görünen mat bitişli makyaj, bu yaz da çok popüler olacak. Bu görünüm için teninizde yumuşak bir parlaklık oluşturmalısınız. Bunu yapmak için ise matlaştırıcı bir makyaj bazı kullanmanızı öneririz. Böylece makyajınızı yaza dayanıklı bir hale getirmiş olacaksınız.

12. Kırmızı dudaklar

Kaynak: Instagram: @patrickta

2023 yazının trend görünümlerinden biri de özellikle bronz bir ciltle birleştirilmiş kırmızı dudaklar. Yalnızca bu yıl, bu klasik renge yeni bir bakış açısı katmak gerekiyor. Geçen yıl dudaklarda daha çok şeftaliye yakın tonlar gördük, 2023’te ise yoğun mercan ve kırmızının sürpriz geri dönüşünü göreceğiz. Siz de 2023 yazında trend bir görünüm yakalamak için mercan kırmızısı rujunuzu bir an önce hazırlayın deriz.

13. Gümüş tonlar

Bir süre önce TikTok’ta gördüğümüz üzere, gümüş ve buzlu tonlar yeniden yükselişte. Pariş Hilton ve Dua Lipa’yı parıltılı gümüş gözlerle sık sık görmeniz mümkün. Eğer tamamen gümüş bir makyaj görünümüne hazır değilseniz göz makyajı yerine soğuk tonlu bir allık ve ruj deneyerek başlayabilirsiniz. Bunu yapmak da makyaj görünümüzde benzer bir etki yaratacaktır.

14. Pastel gözler

 

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram’da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

KATIE JANE HUGHES (@katiejanehughes)’in paylaştığı bir gönderi

Pastel gözler aslında 2023 baharında başlayan ancak yaz mevsiminde de göreceğimiz bir makyaj trendi. Bu trende ayak uydurmak için göz kapaklarınıza tamamen parlak renkli bir göz farı uygulamanız yeterli. Eğer pastel göz farınızın küllü bir görünüm yarattığını düşünüyorsanız uygulamadan önce göz kapaklarınıza beyaz bir göz farı uygulayın.

Kaynaklar: thelist, byrdie, cosmopolitan, harpersbazaar

İlginizi çekebilir: 12 etkili tüyo ile yaz aylarında nasıl makyaj yapılır?

Uplifers
Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!