2019 yılının en çok okunan Feel Up yazıları: Farkında, mutlu ve iyi bir yaşam ön planda

2019’un sona ermesine sayılı günler kaldı. Pek çoğumuz bugünlerde 2020 için dileklerimizi, hedeflerimizi belirlerken, bir yandan da bitmek üzere olan yılın değerlendirmesini yapıyoruz.

Geçtiğimiz yılı “Feel Up” bakış açısıyla değerlendirmek isteyenler için, işte 2019’un en çok okunan Feel Up yazıları:

Sen kimsin: Kendinizi daha iyi tanımanıza yardımcı olacak 18 soru

Kendinizi tanımanın yolu, kendinize soracağınız etkili sorulardan ve bu sorulara dürüstçe, kendinizi yargılamadan ve sınırlandırmadan vereceğiniz cevaplardan geçiyor. Yazıda yer alan soruları belirli aralıklarla kendinize tekrar tekrar sorarak, kendinizdeki değişimleri de net olarak gözlemleyebilirsiniz. 

Devamı: Sen kimsin: Kendinizi daha iyi tanımanıza yardımcı olacak 18 soru

Zihin–ruh–beden dengesini sağlamak için: Bilim onaylı en sağlıklı rahatlama yöntemleri

rahatlamak için ne yapabiliriz? Her gün karşımıza defalarca çıkan spa indirimleri, masaj kampanyaları ya da sayısız tekniğe maruz kalmak bile başlı başına stres kaynağı olabilir. Yazımızın devamında 4 farklı karakter tipine özel rahatlama önerilerinin yanı sıra, bilim onaylı farklı rahatlama tekniklerini bulabilirsiniz.

Devamı: Zihin–ruh–beden dengesini sağlamak için: Bilim onaylı en sağlıklı rahatlama yöntemleri

İsveçlilerin lagom felsefesiyle tanıştınız mı: Lagom felsefesiyle yaşam için 6 öneri

Aslında biz de Türkçe’de de “azı karar” deriz, ama böyle söylememize rağmen içini pek dolduramayız. Evlerimiz kullanmadığımız eşyalarla dolu, kıtlık çıkacakmışçasına her şeyi yedekliyoruz, yapılacaklar listemiz bile o kadar dolu ki ne kendimize, ne de sevdiklerimize istediğimiz kadar zaman ayırabiliyoruz. Peki, lagom felsefesi neler içeriyor?

Devamı: İsveçlilerin lagom felsefesiyle tanıştınız mı: Lagom felsefesiyle yaşam için 6 öneri

Senin meditasyonun hangisi: Bilmeniz gereken 8 farklı meditasyon yöntemi

Eğer bağdaş kurup, oturmak sana göre değilse, meditasyon yapabileceğin birçok yöntem ve şekil olduğundan bahsetmek istiyorum. Haydi yazıda yer alan grafiği takip et ve senin için uygun olan meditasyonları denemeye hazırlan.

Devamı: Senin meditasyonun hangisi: Bilmeniz gereken 8 farklı meditasyon yöntemi

İç sesiniz geçmişten geliyor: Kendinizi kelimelerinizle zehirlemekten vazgeçin

Büyüdüğümüzde kendimize karşı nasıl davranışlar sergileyeceğimizin temelleri çocukluk yıllarımızda atılır. Çocukken ailemizden ve etrafımızdaki diğer otorite figürlerinden kendi hakkımızda duyduğumuz negatif lafları ister istemez içselleştiririz. Eğer bizi sık sık eleştiren bir aile ortamında yetiştiysek, büyüdüğümüzde kendimizi acımasızsa eleştiren yetişkinlere dönüşme olasılığımız yüksektir.

Devamı: İç sesiniz geçmişten geliyor: Kendinizi kelimelerinizle zehirlemekten vazgeçin

Mutluluk, farkındalık ve iyi yaşam peşinde olanlara özel bir hediye: Uplifers Mutluluk Kartları

“Kendini Tanı”, “Kendini Sev” ve “İyi Hisset” temaları üzerinden bir araya getirdiğimiz 52 karttan oluşan Uplifers Mutluluk Kartları; yeni yıldan önce hem kendiniz, hem de sevdikleriniz için oldukça keyifli bir hediye önerisi. Neden mi?

Devamı: Mutluluk, farkındalık ve iyi yaşam peşinde olanlara özel bir hediye: Uplifers Mutluluk Kartları

6 basit yöntemle olumsuz düşüncelerle baş edebilirsiniz

Gün içinde zihnimizden 40.000 – 60.000 civarında düşünce geçiyor. Anda olduğumuzda genelde olumlu hissediyoruz, ancak bilimsel araştırmalara göre zihnimiz ortalama %47 oranında anda değil; geçmişte ya da gelecekte… Dolayısıyla aklımızdan günde ortalama 25.000 civarında negatif düşünce geçmesi olası… 25000 olumsuz düşünce, bir o kadar olumsuz duygu yaratma potansiyeline sahip. Peki biz tüm bu olumsuz düşüncelerle nasıl baş edebiliriz?

Devamı: 6 basit yöntemle olumsuz düşüncelerle baş edebilirsiniz

İnsan en çok zaman geçirdiği beş kişinin ortalamasıdır: Sizin en yakınınızdaki 5 insan kim?

Son yıllarda yediğimize, içtiğimize, sporumuza dikkat ederken; çevremizdekilere ne kadar dikkat ettik acaba? Peki ya üstümüze, başımıza, sosyal medyamıza, like’ımıza önem verirken; en çok zaman geçirdiklerimize ne kadar önem verdik? Statüsüydü, arabasıydı, eviydi, koşuşturmacasıydı derken; çevremizdekilerin dertleri ne kadar bizim de derdimiz oldu?

Devamı: İnsan en çok zaman geçirdiği beş kişinin ortalamasıdır: Sizin en yakınınızdaki 5 insan kim?

Beyin gerçekle hayal arasındaki farkı bilmiyor: “Hayallerimi Yaratıyorum” meditasyonuyla beyninizi hackleyin

Kendi kendinize şimdi şöyle bir test yapın: Bu paragrafı okuduktan sonra gözlerinizi kısa bir süre için kapatın ve yemyeşil sulu bir elmayı ısırdığınızı hayal edin. Elinizde gerçekten bir elma olmadığı halde sadece hayal ederek şeklini, rengini zihninizde gördünüz ve kokusunu, tadını aldınız değil mi? Hatta ekşimsi tadın hayali ağzınızda tükürük bile salgılanmasına sebep olmuştur.

Devamı: Beyin gerçekle hayal arasındaki farkı bilmiyor: “Hayallerimi Yaratıyorum” meditasyonuyla beyninizi hackleyin

Aklınıza geldiğinde gülümsemenize neden olacak 50 küçük mutluluk anı

kucuk mutluluklar

Hayatın içinde inişler ve çıkışlar yaşayabiliriz ve bazı günler diğerlerinden daha zor geçebilir. Böyle zamanlarda gün içinde karşılaştığımız o küçük mutlulukları fark etmek de zorlaşabilir. Oysa her an çok kıymetli ve bizi mutlu eden pek çok şey etrafımızda kendiliğinden gerçekleşiyor; tek yapmamız gereken farkına varmak.

Devamı: Aklınıza geldiğinde gülümsemenize neden olacak 50 küçük mutluluk anı

Telaş döngüsünden kurtulun: Yavaşlamak bize neler kazandırır?

Sürekli bir yerlere yetişecekmiş gibi davrandığımda veya işlerimi yetiştiremeyeceğimi düşündüğümde zaten yetiştiremediğimi fark ettim. Sakin davrandığımda kafamın da daha berrak olduğunu, daha iyi kararlar alabildiğimi ve zamanımı daha efektif kullanabildiğimi fark ettim. Yerken, içerken, çalışırken, sohbet ederken, harcama yaparken bugün yavaşlamaya ne dersin?

Devamı: Telaş döngüsünden kurtulun: Yavaşlamak bize neler kazandırır?

Hayatın her alanında minimalizm: Sadeleşmek için düzenlemeniz ve temizlemeniz gereken ilk 15 şey

Yapılan araştırmalara göre dağınıklık, memnuniyetsizlik hissini pekiştirirken (1), vücudun kortizol tepkisi vermesine(2) ve fiziksel ve zihinsel sağlığın olumsuz etkilenmesine neden oluyor. Teknolojinin hayatımızın merkezinde olduğu günümüzde söz konusu olan tek dağınıklık, evlerimizdeki ya da gardıroplarımızdaki dağınıklık da değil; telefonunuzdaki kullanmadığınız uygulamalar, karışık bir takvim gibi dijital dağınıklıklar da stres duygusunu arttırabiliyor.

Devamı: Hayatın her alanında minimalizm: Sadeleşmek için düzenlemeniz ve temizlemeniz gereken ilk 15 şey

 

Kişisel gelişim önerileri, daha iyi hissetmeniz için psikoloji ve motivasyon alanında tavsiyeler, beyin ve zihin gelişimini arttırabileceğiniz uygulamalar ve başarılı olmanızı sağlayacak yazıları Feel Up’ta okuyun!

Uplifers
Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!