2017 Sonbahar – Kış sezonunun göz makyajı trendleri

Bakışlarımız, sandığımızdan çok daha fazla şey anlatır. Gözler, daha güçlü, etkileyici ve akılda kalıcı bir ilk izlenim için en önemli şeylerden biridir. Birinin ne hissettiğini, neye nasıl tepki verdiğini ilk gözlerinden anlarız. Gözlerin ve ifadelerin bu kadar önemli olması, kadınların göz makyajlarına neden daha fazla özen gösterdiklerini açıklar nitelikte. 

İmajınıza ve vermek istediğiniz etkiye bağlı olarak göz makyajı, duygusal, gotik, asi, eğlenceli, sanatsal ya da yenilikçi görünmenizi sağlayabilir. Üstelik göz makyajı sadece verdiği etkilerle değil, aynı zamanda göstermek istemediğiniz kusurları kapatmada da en etkili çözüm yolu. Yorgun göründüğünüzü düşündüğünüzde, hasta olduğunuzda ya da kendinizi yeterince öz güvenli hissetmediğiniz günlerde uygun bir göz makyajıyla, vermek istediğiniz ifadeyi kolaylıkla uygulayabilirsiniz. Göz makyajı uygularken kullanılan tekniklere her geçen gün yenileri ekleniyor. Sürekli değişen ve yenilenen göz makyajı trendlerine gelirsek, bu sezon da oldukça ilginç, radikal ve estetik seçeneklerle karşı karşıyayız. İşte sonbahar kış sezonunun göz makyajı trendleri:

İri gözler için kesintili eyeliner
Kesintili eyeliner çizgileriyle gözleriniz çok daha iri, bakışlarınız da çok daha etkileyici görünecek.

Göz makyajının birçok kadın tarafından tercih edilmesinin nedenlerinden biri de gözlerin daha iri ve dikkat çekici görünmesini sağlaması. Bu bağlamda kimi zaman tüm gözü çevreleyen smokey eye, kimi zaman da kalın ve kuyruklu eyeliner’lara başvurduk. Ancak bu kez daha iri gözler uygulayacağımız yöntem oldukça ilginç, trendi uygulamanın yoluysa çok basit; ince fırçalı bir eyeliner edinin ve gözünüzün hem üst hem de alt bölümüne yer yer boşluklar bırakarak ince çizgiler halinde sürün. Bu yöntemle çok kısa sürede iri gözlere ve etkileyici bakışlara sahip olacaksınız!

Rengarenk kirpikler
Podyumlardan günlük yaşama kolayca adapte olan renkli kirpikler, birçok kadının şimdiden favori göz makyaj tüyolarından biri haline geldi.

Okyanusun en güzel tonları, gün batımı turuncusu ve lavanta moru… Kirpiklerin bir göz makyajında ne kadar etkili olduğunu söylememize gerek yok. Hele ki kirpikleriniz doğadan aldığı renklerle parlıyorsa. Podyumlardan günlük yaşama kolayca adapte olan renkli kirpikler, birçok kadının şimdiden favori göz makyaj tüyolarından biri haline geldi. İster arkadaşlarınızla kahve içmeye giderken, isterseniz de bir davette biraz daha belirgin bir cilt makyajıyla uygulayabileceğiniz renkli rimeller, hem koyu hem de açık tenli insanlar için oldukça uygun bir seçenek.

Grafik çizgiler
Eğlenceli, enerjik ve yenilikçi bir göz makyajı için bu sezon grafik çizgiler her yerde.

Minimalizm hayatlarımıza hızlı bir şekilde dahil olmuşken, bu akımın makyaj trendlerine yansımasına şaşırmamak gerek. Marc Jacobs’dan Elie Saab’a birçok tasarımcının defilelerinde tercih ettiği bu grafik çizgilerden oluşan minimal göz makyajı trendini uygulamaksa çok basit. Göz makyajınızın tamamını uyguladıktan sonra, inceliği size kalmış asimetrik ya da simetrik çizgilerle makyajınıza kolaylıkla karizmatik bir hava katabilirsiniz. Bizim önerimiz özgür ve cesur davranmanız yönünde!

Parıltılı gözler
Işıltılı göz makyajınızın sofistike görünmesini istiyorsanız, yüzünüzün geri kalanında makyajınızı olabildiğince minimal tutmanızda fayda var.

Bir dönem bir hayli gerileyen parıltılı makyajlar geri döndü! Simli farlar, metalik göz kalemleri, altın rengi eyeliner’lar derken artık bakışlar ışıl ışıl. Bu trendi uygularken dikkat etmeniz gereken iki noktaya değinmeden geçmeyelim. Öncelikle parıltılı makyaj ürünlerini uygularken ellerinizden yardım alarak, kalıp halinde oluşacak parlak lekelerin önüne geçebilirsiniz. İkinci olarak da ışıltılı göz makyajınızın sofistike görünmesini istiyorsanız, yüzünüzün geri kalanında makyajınızı olabildiğince minimal tutmanızda fayda var.

Kırmızının tonları
Kahverengi ve toprak tonlarını sevenler için biraz daha cesur bir alternatif olan kırmızı tonları hızlı bir yükselişte

Bronz tonlarda uygulanan bir ten makyajıyla uyum içinde olan göz makyajı, her zaman için sağlıklı, bakımlı ve hoş bir hava yaratıyor; bu yüzden de geçtiğimiz sezon gözlerimizden kahverenginin tonları hiç eksik olmadı. Kahverengi ve toprak tonlarını sevenler için biraz daha cesur bir alternatif olan kırmızı tonları ise hızlı bir yükselişte. Diğer göz makyajı trendlerine göre uygulaması biraz daha zor ve riskli olmasının yanı sıra kırmızı göz makyajını doğru uygulandığınızda çok etkili bakışlara sahip olabilirsiniz.

Twiggy rüzgarı
1970’lerin moda ikonlarından Twiggy’nin dramatik ve abartılı alt kirpikleri günümüze kadar geldi.

Üst kirpiklerden fazla fazla bahsettik, gelelim alt kirpiklere… 1970’lerin moda ikonlarından Twiggy’nin dramatik ve abartılı alt kirpikleri günümüze kadar geldi. Bu trendi uygulamanın en belirgin püf noktası ise, tercihinizi alt kirpiklerinizi ayrık ve belirgin gösterecek rimellerden yana kullanmanız. Diğer yandan şeftali tonlarındaki blush‘lardan yardım alabilir ve makyajınızı romantik bir dokunuşla sonlandırabilirsiniz.

Işıltılı göz pınarları
Aydınlık ten makyajından sonra sıra aydınlık göz pınarlarına geldi.

Son dönemlerde bir hayli revaçta olan highlighter’lar yani aydınlatıcılar elmacık kemiklerinden uzaklaşıp, göz çevresine odaklanmaya başladı. Burnun gözlere yakınlaştığı iç taraflarıyla, göz pınarlarının birleştiği noktaya uygulanan şampanya tonlarındaki aydınlatıcılar basit, şık ve romantik bakışlar için mükemmel bir seçenek.

Güzel görünen bir makyaj ve sağlıklı bakışlar için makyaj temizleme

Makyaj temizleme bir trend olmasa da, bakışlarınızı ve ifadenizi makyaj tekniklerinden daha fazla koruyacak bu yöntemi ihmal edilmemesi gereken bir bakım rutini haline getirmelisiniz. Göz çevrenize iyi baktığınızda en güzel ifadenin zaten sahip olduğunuz ifade olduğunu ve bakışlarınızın “gerçek” sizi yansıttığını göreceksiniz. Gözlerinize iyi bakın!

Neutrogena Deep Clean

Yeni Geliştirilmiş Formülü ile Neutrogena® Deep Clean® Göz Makyaj Temizleyicisi ovuşturmaya gerek kalmadan suya dayanıklı maskarayı bile nazikçe temizler. Hassas kirpiklere zarar vermez. Böylece cildiniz canlı ve tertemiz görünür. Size de göz makyajı trendlerinin keyfini çıkarmak kalır!

 

Bu içerik Neutrogena‘nın katkılarıyla hazırlanmıştır. 

Uplifers
Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!