2017 kariyer hedefleri: Zirveye giden yolda hızlı bir başlangıç yapmaya ne dersiniz?

Yılbaşına bir aydan az bir süre kaldı ve hepimizin aklında yeni yılda neler yapacağımıza, nelere başlayacağımıza ve hangi hedeflere ulaşmak için çalışacağımıza dair fikirler şekillenmeye başladı. Bunlar arasında şüphesiz kariyer hedefleriniz de var. Peki 2017 kariyer hedeflerinizi gerçekleştirmeye neden şimdiden başlamıyorsunuz?

Uplifers olarak sizi yeni yıla en iyi şekilde hazırlamak için yeni yıl kararlarınızı gerçekleştirirken uygulayabileceğiniz önerilere sık sık yer veriyoruz. Bu yazıda da hayallerinizi gerçekleştirmek için atacağınız en önemli adımlardan olan kariyer hedeflerinize değineceğiz. Hayalleri gerçekleştirmenin vakti geldi. Planlamaya bugünden başlıyoruz.

İlginizi çekebilir: Gönüllü faaliyetlere katılmanın kariyerinize olumlu etkileri

Hedeflerinizi belirleyin

Başarılı bir kariyer zorlu bir yoldan geçer. Bunun için öncelikle yapmamız gereken neyi neden istediğimize karar vermek. Çünkü böylelikle daha amaç odaklı ve kararlı adımlar atabilirsiniz.

Kendinize karşı dürüst olmak en önemli başlangıç noktası. İstediğiniz kariyer ve onu neden istediğinizi iyi düşünün ve bunu temellendirin. Çok para kazanmak mı istiyorsunuz? Yoksa çok ünlü olmak mı? İsteklerinizin neye dayandığını bilin. Gideceğiniz yer aynı olsa da hangi noktadan yola çıktığınız çok önemli. Çünkü çıkış noktanız yol üstündeki motivasyonunuzu belirleyecek.

Başarılı bir kariyerin arkasında her zaman zorluklarla kat edilmiş bir yol vardır.
Başarılı bir kariyerin arkasında her zaman zorluklarla kat edilmiş bir yol vardır.
Önümüzdeki yılı planlayın

Sonrasında güçlü ve zayıf yanlarınıza odaklanın. Objektif olun. Ne çok acımasız bir şekilde yeteneklerinizi hakir görün ne de onları abartın. Hepsinden önemlisi, bu özelliklerinizden hangilerinin gelişime açık olduğuna karar verin ve istediğiniz kariyer doğrultusunda onları geliştirmeye başlayın.

Küçük hedefler belirlemenin önemi her yerde karşımıza çıkıyor. Motivasyonunuzu yüksek tutmak için bundan daha bir yöntem yok. Haftalık ve aylık hedefler belirleyin ve bunun için kendinizi ödüllendirin. Bu şekilde hem kat ettiğiniz yolu görebilir hem de gelişiminizdeki sağlamlaşan ve zayıf kalan yanları sıkı sıkıya takip edebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Kariyer yolculuğunda hedefsiz değilsiniz, hedef SİZsiniz

Yardım almaktan çekinmeyin

Daha önce sizin geçtiğiniz yoldan geçmiş, aynı hedefe yürümüş kişilerden ilham alın, mümkünse onlara danışın. Karşılaşabileceğiniz engelleri tanımanız ve hazırlıklı olmanız için size yardımcı olacaklardır.

Korkularınızla yüzleşin

İçinde bulunduğunuz sektörden mutsuzsanız veya okuduğunuz bölümden apayrı bir yolda yürümek istiyorsanız, korkmayın. Toplumda kabul gören bir meslekte yürümek yerine bambaşka bir yolda mı ilerlemek istiyorsunuz? Bir ressam veya dağ tırmanışçısı olmak istiyor olabilirsiniz. İçinde bulunduğumuz para dünyasında küçük yere sahip bu mesleklerle kendinizi kanıtlamak için çok çalışmak zorunda kalacak olabilirsiniz. Ancak ‘çok çalışmak’ zaten iyi bir kariyer için en başta göze aldığımız şey değil mi?

İstediğiniz kariyer doğrultusunda ortaya koyduklarınızdan korkmayın. Bir yazar mı olmak istiyorsunuz, bunun için yeni ve yaratıcı adımlar mı attınız? Onları paylaşmaktan korkmanız sizi sadece geriye götürecektir. Paylaşın  ve tavsiye alın. Çok mu kötü eleştiriliyorsunuz? Daha fazla insana danışın. Hepsi olumsuzsa bir şeyler ters gidiyordur. Yarattığınız şeye inanıyorsanız onun arkasında durun ve devam edin ya da unutun. Olumsuz yorumlar aldığınız bir yazı sizi başladığınız işi bırakmaya itiyorsa o adımı silin. Yeni bir yazı yazın ve devam edin. Bu tüm diğer kariyerler için geçerli.

Korkularınızı bertaraf edin

Amerikalı kişisel gelişim yazarı Tim Ferris’e göre sizi alıkoyan korkuları yenmek üç başlıkta toplanıyor:

  1. Ortaya çıkacağına inandığınız olumsuzluklar
  2. Bu olumsuzlukları ortadan kaldırabileceğiniz yöntemler
  3. Başladığınız, şu an bulunduğunuz noktaya geri dönmek için yapabilecekleriniz

Bu liste size korktuğunuz şeylerin ne kadar geçici ve düzeltilebilir olduğunu gösterecektir. Mümkün olduğunca detaylı yazmaya bakın.

İlginizi çekebilir: Çok yaşayanlardan evlilik, kariyer ve mutlu olmak üzerine 15 kadim öneri

Kaynak:

inc.com

lifehack.org

 

Uplifers
Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!