Titreşmek güzeldir, sizin frekansınız hangisi?

Hayatımız boyunca çok kere karşılaştığımız insanlar için içimizden şunları demişizdir: ‘Benim bu insana çok çabuk kanım ısındı’ veya ‘Ne kadar güzel anlaştık’ ya da ‘’Tam benim kafamda bir insan’ gibi… Peki kimilerimizin ‘’benzerlik’’,  ‘’iyi anlaşma’’ kimilerimizin ise aynı hamur ile yoğrulmuş olarak ifade edebileceği bu ‘’titreşim’’i hiç düşündünüz mü?

Sorunun cevabını belki bugüne kadar hiç haberdar olmadığınız bir yönden vereceğim; vücudunuzun yaydığı frekanstan! Evet yanlış okumadınız, vücudunuz sizin ruh haliniz ve genel oluşunuz itibariyle kocaman bir frekans yayıcı olarak çalışıyor. 

titreşim
Araştırmalara göre insan bedeni gündüz yaklaşık 62-68 mHz (megahertz ) arasında bir frekansta titreşiyor.

Bu alanda bugüne kadar birçok araştırma yapıldı. Bu araştırmalara göre insan bedeni gündüz yaklaşık 62-68 mHz (megahertz ) arasında bir frekansta titreşiyor.

Asıl önemli olan faktör ise, bu frekansın çevresel etkilere göre yükselip alçalabilmesi. Araştırmanın diğer bir bölümü gösteriyor ki, hastalık ve rahatsızlıklar bu frekansın 58 mHz’e yaklaşması ile oluşuyor. Yine çalışmalarda olumsuz düşüncelerin bu frekansı yaklaşık 15 mHz kadar düşürürebildiğini ve olumlu düşüncelerin ise 10 mHz kadar yükseltebildiğini ortaya koydu.

İlgili yazı: Beyin dalgalarıyla müzik yaratan kadın: Lisa Park

Çalışmalar daha da öteye gittiğinde, her organın kendine has bir titreşimi olduğu ve bu aralıklar dışına çıktığında ise hastalıkların oluştuğu gösteriliyor. Yani bugün pek umursamadığımız bu titreşimler aslında vücudumuzun olmazsa olmazı.

Bu alanda tüm çalışmaların temelinde ise Tesla ve frekanslar hakkındaki teorisi yer alıyor. Tesla frekansların yani titreşimlerin sırrını kısmen de olsa çözmüştü. Tesla’ya göre evren kocaman bir titreşimdi ve hepimiz bu titreşimin küçük birer yansımasıydık. Ya da başka bir deyişle evren bir gitar, bizler de onun telleriyiz ve diğer tüm tellerle birlikte her an titreşiyoruz.

Biz farkında olmasak da vücudumuz, ve tabi ki vücudumuz kadar duygusal dengemiz de oldukça önemli. Eğer bu yazıyı okuyorsanız siz de hangi frekansta titreştiğinizi, sağlığınızı, gün içerisinde aklınıza gelen binlerce olumlu/olumsuz düşünceyi yeniden değerlendirin. Siz hangi frekansa titreşiyorsunuz ve çevrenize nasıl bir frekans yayıyorsunuz?

Çünkü frekansınız sizsiniz ve frekansınızı siz belirliyorsunuz…

Pınar Özeken (Ulus)
2007 yılında Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü ile Kimya bölümlerini bitirdi. Aynı üniversitede Biyomedikal Mühendisliği ve İspanya Pompeu Fabra üniversitesinde master derecelerini ... Devam