Sakin ol ve telefonu yavaşça yere bırak

Yemek sohbetinin orta yerinde, yanınızdan bir an ayıramadığınız akıllı telefonunuzu aniden ortaya çıkarmanız zararsız gibi görünse de, Pew Research Center tarafından yapılan araştırmaya göre akıllı telefon bağımlılığı sosyal çevrelerde “itici” olarak nitelendiriliyor.

foto1
Tam Instagram’lık yemek değil mi?
Akıllı telefon bağımlılığı sosyal ilişkileri zayıflatıyor

3217 kişi üzerinde yapılan anketin sonuçları ise oldukça çarpıcı. Tamamı yetişkinlerden oluşan bu kitlenin %75’i uzun bir kuyrukta beklerken ya da toplu taşıma araçlarında akıllı telefonu ile meşgul olmayı kabul edilebilir buluyor. Ancak ankete katılanların %88’i yemek sırasında cep telefonu ile uğraşanları pek de hoş karşılamadıklarını belirtiyor.

Anketin sonuçları yemek masasında sosyalleşirken akıllı telefon ile meşgul olmayı pek sevmiyoruz gibi bir sonuç ortaya koysa da maalesef gerçekler pek de öyle değil. Çünkü öte yandan, aktif akıllı telefon kullanıcılarının %89’u, yemek başta olmak üzere, pek çok sosyal etkinlikte akıllı telefonları ile fazlaca haşır neşir olduklarını itiraf ediyorlar. Arkadaş grubuyla sosyalleşirken bile akıllı telefon bağımlılığından kurtulamayanların önemli bir kısmı, telefonlarını birlikte fotoğraf çekilip sosyal ağlara yükleme; ortak arkadaşlarla bağlantı kurma ya da sohbet esnasında geçen bir soru için arama motorlarına başvurduklarını söylüyorlar. Ayrıca yeni katıldıkları sosyal ortamdan sıkılanlar ya da utangaçlar için akıllı telefonların daimi bir can simidi olduğunu hepimiz biliyoruz!

Kızlarla kahve keyfi
Kızlarla kahve keyfi

Kısacası çoğumuz yemek masasında akıllı telefon kullanmayı itici bulsak bile pek çoğumuz bunu yapmaktan vazgeçemiyoruz. Bu yeni eğilim nedeniyle de, sosyal hayat anlayışımız ister istemez daha asosyal hal alıyor. Uplifers olarak bizler, sosyal hayatı, diyaloga dayalı ve en doğal haliyle yaşamanın mutluluk getirdiğine inanıyoruz. Peki ya siz?

 

İlginizi çekebilecek diğer içerikler:

Akıllı telefon bağımlılığına engel olacak zekice bir tasarım ortaya çıktı

Sosyal medyanın hayatımıza getirdiği en büyük yenilik: Yalnızlık

Dijital detoks beyinde ve bedende ne tür değişiklikler yaratıyor?

 

Uplifers
Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!