Farkındalığımızı artırmamızda bize ışık tutan yol göstericiler: Rüyalar

Her sabah uyandığımızda gece bir rüya gördüysek hatırladığımız kadarının bizde hissettirdiği duygularıyla kalkarız yataktan… Keyifli bir rüya gördüysek, mutlu ve neşeli hissederiz, eğer kabus gördüysek içimizde bir sıkıntıyla güne başlarız. Aklımızda kalan objeleri internete yazar anlamını araştırırız. Sonra sonucu yaşamayı bekleriz.

Aslında gördüğümüz rüyanın bize yol gösterici bir rehber olduğunu, o rehberin ışığında harekete geçmemiz gerektiğini düşünmeyiz. Rüyalarımız, farkındalığımızı arttırmamızda, bedenen ve ruhen sağlıklı insan olmamızda hız kazanmamız için bize ışık tutar. Gördüğümüz bir rüyayı unutamıyorsak, o gün içerisinde ya da takip eden birkaç gün içinde bize kendini bir şekilde hatırlatıyorsa, merak, heyecan, korku duygularını yaşatıyorsa gördüğümüz rüya rehber rüyadır.

Gördüğümüz rüyanın bize yol gösterici bir rehber olduğunu, o rehberin ışığında harekete geçmemiz gerektiğini düşünmeyiz.

İnsanlar bilinen tarihin başlarından beri rüyalara özen göstermiştir. Büyük tapınaklarda özel rüya odaları vardır. Aborjinler için rüyalar, insan yaşamı için değerli armağanlardır ve onlar rüya yorumlamayı ciddiyetle yaparlar. Bir Kızılderili, çözmek istediği bir sorunu için rüyaya yattığı zaman, çadırın kapısına kimsenin rahatsız etmemesi için bir işaret koyardı. İşareti görenler sessizce oradan uzaklaşırlardı.

Her rüya kişiye özeldir. Aynı rüya farklı kişilerde farklı yorumlanabilir. Görülen rüyaların doğru yorumlanmasıyla iyileşmeler, gelişmeler başlayabilir. Yeteneklerimizin farkına varır, bağımlı olduklarımızdan kurtulabiliriz. Uyanıkken anlamamız gerekenleri rüyalarımız bize anlatır.

Rüya görürken ego, korku, kaygı yoktur. O yüzden Öz’ümüzle iletişim halinde olduğumuz her bilgi bizi geliştiricidir. Rüyalarımızı amaçlarına göre değerlendirecek olursak; rehber rüyalar, geçmiş yaşam rüyaları, bilinçaltı rüyaları ve kabuslar olarak ayırabiliriz.

Farklı türleriyle rüyalar
Her rüya kişiye özeldir. Aynı rüya farklı kişilerde farklı yorumlanabilir. Görülen rüyaların doğru yorumlanmasıyla iyileşmeler, gelişmeler başlayabilir.

Rehber rüyalar: Gördüğümüz rüyanın diğerlerinden farklı olduğunu düşünüyorsak, bizde merak uyandırıyorsa, aynı rüyayı aralıklı olarak görüyorsak, yıllar önce gördüğümüz rüyayı hala hatırlıyorsak, bize yol gösteren rehber rüyadır. Rehber rüya o gün ya da takip eden günlerde kendini mutlaka hatırlatır. Sürekli yaşadığımızın durumların çözülmesini, öz güvenimizi arttıran durumları, yaratıcılığımızı geliştirecek çözümleri, yüksek benliğimiz rüyalarımız yoluyla bize iletir. Rehber rüyalarımızda gördüğümüz semboller çok önemlidir. Sayılar, hayvanlar, nesneler, insanlar, bulunduğunuz yer, hepsinin ayrı bir mesajı ve önemi vardır.

Geçmiş yaşam rüyaları: Zamanın ve tarihin farklı olduğu, kıyafetlerin, mekanın bir dönemi yansıttığı rüyalardır.  Kendimizi farklı bir cinsiyette de görebiliriz. Bazen kendimizi ölmüş olarak görebiliriz. Acı, ağrı ya da sıkıntı ile uyanabiliriz. Geçmiş yaşam rüyaları yorumlanmaz. Karma temizlenir, iyileşme sağlanır.

Bilinçaltı rüyaları: Gün içerisinde yaşadığımız, olumsuz duyguları bastırarak kendimizi ifade edemediğimiz durumlar için, uykuya yattığımızda bilinçaltımız bunu çözmeye çalışır. Uyurken daha rahat ve daha dengeli olduğumuz için değerlendirmede daha mantıklı olur.

Kabuslar: Sabah kalktığımızda kendimizi kötü, korkmuş, güvensiz ve tedirgin hissediyorsak, gece gördüğümüz kabusların büyük rolü vardır. Gece yatarken aldığımız alkol, ilaç, yemek ve izlediğimiz bir film de uykumuzun kalitesini etkiler. Bunların dışında kalmamıza rağmen kabus gördüysek, gerçekten acil bir değişim ve gelişim geçirmemizi gerekmektedir.   

Gördüğümüz rüyalar, aslında “üstün açık kalmıştır” ya da “ne yaşadın sen” sorularından daha fazla değer görmeyi hak ediyor. Rüyalarımız bizi eğitir, geliştirir. Yeter ki yüzleşmeye ve farkında olmaya niyetli olalım. Uyanıkken de uyumaya devam etmeyelim, gördüğümüz rüyaların farkında olmaya özen gösterelim.

 

İlginizi çekebilir: Rüyaların ve kabusların anatomisi

Serap Özdağ Spiritüel Nefes Terapisti
06 Temmuz 1978 tarihinde İstanbul’da doğdu. 2000 yılında Ankara Üniversitesi Kimya Mühendisliğinden mezun oldu. Uzun yıllar ilaç sektöründe çalıştı. İnsanların bedensel sağlığı üzerine çalışırken, ... Devam