Dinlenmek için zaman ayırıyor musun: Kendini de şarj etmen gerek

Bugün biraz yorgunluktan bahsedelim istiyorum. Hiç düşündün mü, yorgunluk senin için ne demek? Yorulduğunu nasıl anlıyorsun?

Mesela şimdi bir dursan, hatta gözlerini kapasan bir an için. Bedenini bir tarasan başından ayaklarına kadar. Belki bir nefes alıp verme süresi boyunca, öyle çok zaman ayırmana da gerek olmadan. Ne fark ediyorsun? Alnın nasıl? Çenen? Omuzlarında hangi hisler var? Veya belinde? Ya bacakların? Ayakların? Sadece bir bak bakalım, nasılsın? Yorgun musun?

Peki seni neler yoruyor, hiç düşündün mü? Hangi işler? Hangi düşünceler? Hangi durumlar? Hangi ilişkiler? Hangi konuşmalar?

Tek tek düşündüğünde kendin için, sana has birtakım şeyler fark etmeye başladığını göreceksin. Tek bir şeyin ya da zannettiğin gibi her şeyin değil de, belli durumlarda belli şeylerin seni yorduğunu belki… Her bir durumda da yorgunluğu farklı hissettiğini belki…

O zaman şimdi tekrar sormanın zamanı geldi. Yorgunluk senin için ne demek? Senin yorgunluğun, yorgunlukların nasıl? Fiziksel yorgunluğun, zihinsel yorgunluğun… Peki ya gönül yorgunluğun?

O zaman bir sonraki soru gelsin mi? Dinleniyor musun? Kendin için dinlenme alanları, zamanları yaratıyor musun günün içinde? Eğer yanıtın hayır ise veya “Uyuyorum işte daha ne olsun!” diyorsan ya da “İşten güçten vakit mi kalıyor ki?” diye düşünüyorsan bir daha düşün isterim.

Şu onsuz yaşayamadığımız cep telefonlarımızı bile şarja takıyoruz kesintisiz çalışabilmesi için. Yani bir süre için bile olsa dinlendiriyoruz. Hatta bazı uygulamaları kapatmamız gerekiyor zaman zaman, daha iyi çalışabilmesi için.

Peki ya kendimize ne yapıyoruz? Nasıl şarj oluyoruz? Sen kendini nasıl şarj ediyorsun? Nasıl dinlendiriyorsun?

Eğer bu yazıyı buraya kadar okuduysan teşekkür ederim öncelikle. Kendi iyiliğin ve esenliğin için zaman ayırdın demektir. Bu bazen ilk adım olabilir. Ve bir adım yeterli yolculuğa başlamak için…

Dinlenmekle ilgili fikir edinmek istersen şu postta daha fazla bilgi bulabilirsin

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Dr Eda Uslu-Mindfulness Lideri (@dredauslu)’in paylaştığı bir gönderi


Bir sonraki yazıda buluşana kadar Instagram hesabımdan daha fazla bilgiye ulaşabilir, DM üzerinden benimle iletişime geçebilirsin…

İlginizi çekebilir: Huzurlu bir yaşam için hayatına dahil etmen gereken 7 mindful tutum

Dr Eda Uslu Profesyonel Koç, CPCC & Mindfulness Lideri & Tıp Doktoru
Dr Eda Uslu, yürümek istediğiniz yolda sizi destekleyen, cesaretlendiren, anlayışla ve şefkatle yanınızda yürüyen dost. Siz en harika versiyonunuzu gerçekleştirmek için yolunuzda yürürken yanınızda ... Devam