2024 listenize ilham olacak fikirler

Uplifers geleneğim haline gelen yeni yılda yapılacaklar listesi yazımı bu sene de aksatmadım. Benim bu yılki listem oldukça uzun. Böyle olmasına çok mutluyum. Kendimi tanıdığımı, isteklerimin farkına vardığımı hissediyorum. Yılın en sevdiğim zamanı yeni yıl dönemidir.

İçim kıpır kıpır olur, düşündükçe mutlu olurum. Hem yeniden başlayacak bir güç verdiğine inanırım hem de yaşanan tüm olumsuz şeyler artık geride kalmış gibi hissederim. Durum sizde de böyle mi? Geçtiğimiz yıl hazırladığım listeye şöyle bir göz gezdirdim ve neredeyse tamamını hatta fazlasını yaptığımı gördüm. Aferin bana! Elbette durum her yıl böyle olmuyor. Ancak listemden yalnızca tek bir şeyi bile yapmış olsaydım yine kendimi sıkı sıkı kucaklar aferin Yağmur sana derdim.

Çünkü yıl içinde kendimize ne çok yükleniyoruz hiç düşündünüz mü? Yaptığımız şeyler için, yapmadığımız şeyler için… Kafamızın içinde ne çok konuşuyoruz. Düşünmeden durabildiğimiz tek bir an bile yok. Hatta dakikalar içinde birbirinden bağımsız ne çok şey geçiyor aklımızdan. Bu yılki hedeflerimden biri odaklanabilmek. Bunun için ciddi bir eğitim almayı düşünüyorum.

Hayatım boyunca hep birikim yapabilen bir insan oldum. Bunun sebebi gelirimin yüksek olması ya da harcamalarımın az olması değil. Yalnızca gereklilik konusunda daha öngörülü bir insan olmam sanırım. Elbette hepinizin bildiği gibi bu şartlarda yalnızca birikim yapmak yeterli değil. Bu yıl yatırım konusunda kendimi geliştirmek ve bu alanda başarılı insanların paylaşımlarına göz gezdirmek istiyorum. Bu konuda Udemy‘de oldukça iyi içerikler var, göz gezdirmenizi öneririm.

İki yıl önce çocuk yogası konusunda bir eğitmenlik eğitimi almıştım. Ancak hiç çocuklarla bunu deneyimleme fırsatım olmadı. Bu yılki hedeflerimden biri de çocuklar için bir yoga kursu açmak. Mevcut işime devam edeceğim için bu konuda ne kadar başarılı olabilirim, sürdürülebilir olur mu bilmiyorum ancak miniklerin hayatına dokunmayı çok isterim. Esnek beden, esnek zihin ve dengenin insan yaşamında mucizeler yarattığına şahit oldum. Çocuklarla bunu paylaşma fikri beni heyecanlandırıyor.

Sevdiğiniz insanların sağlığı söz konusu olduğunda tavrınız nasıl oluyor? Ben böyle durumlarda aceleci ve çözüm odaklı bir karaktere bürünüyorum. Eğer birinin herhangi bir şikayeti varsa hemen gerekli testleri yaptırması, doktoru görmesi konusunda oldukça ısrarcıyım. Fakat konu kendime gelince hiç de böyle olmadığımın, hatta 30 yaş üstü tüm kadınların yaptırması gereken testlerin hiçbirini yaptırmadığımın farkına vardım. Söz veriyorum 2024’te tüm bunları yaptıracağım.

2024 listeme sağlıklı besleneceğim, spor yapacağım gibi maddeler eklemedim. Çünkü bunlar yapılacaklar listemizin demirbaşları. Bizim rutin hayatımız. Bu nedenle listeye bakıp hatırlamamıza gerek yok. Beynimizin en nadide köşesine kazılı.

Yeni yılda sizlerle daha çok buluşmayı, röportajlarıma ağırlık vermeyi çok istiyorum. Geçtiğimiz yıllarda hazırladığım yazılara göz gezdirdim ve bu konuda daha istikrarlı olduğumu gördüm. Ancak bu sene geçtiğimiz yıllara oranla kendime daha fazla vakit ayırdığımı gözlemledim. Sanırım denge konusunda biraz durup düşünmeye ihtiyacım var.

Sevgili Uplifers okuyucuları, benim yeni yıl planlarımda tüm bunlara ek olarak okumak isteğim kitapların ve görmek istediğim ülkelerin listesi var. Unutmadan, her sabah erkenden kalkmak konusunda da bir rutin oluşturmaya çalışıyorum. Eğer sizde henüz kendinize bir liste yapmadıysanız şu an tam zamanı!

Kendinize bir liste oluşturun ve harekete geçin. Eğer listenizi hazırlamak konusunda zorlanıyorsanız geçmiş yazılarıma mutlaka göz gezdirin.

Bir sonraki yazıma kadar kendinize ve dünyaya iyi bakın. Yeni yılda görüşmek dileğiyle…

İlginizi çekebilir: Sabah 5 Kulübü’ne davetlisiniz!

Yağmur Aşık Mola
Yağmur Aşık Mola, 1993 yılında Aydın’da doğdu. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olduktan sonra çeşitli ajans ve gazetelerde muhabirlik yaptı. Halen bir kamu kurumunda ... Devam