2023 Venüs Aslan Retrosu: Neler beklemeliyiz?

Aşkın ve Paranın gezegeni, Jüpiter’den sonra zodyaktaki ikinci iyicil gezegen olan Venüs 22 Temmuz-5 Eylül 2023 tarihleri arasında Aslan burcunda retro hareketine başlıyor.

Venüs her 18 ayda bir retro yapar ve retro hareketi ortalama 40 gün sürer. Venüs Aslan burcunun 28 derecesinde retro hareketine başlayacak ve Aslan burcunun 12 derecesine kadar gerileyerek retro hareketini burada sonlandıracak.

22 Ağustos 2023 tarihinde Merkür de Başak burcunda retro pozisyona geçecek. Hem Venüs hem de Merkür retrosunun olduğu, çifte retro 2023 yaz dönemine damgasını vuracak.

Kolektif anlamda; para piyasalarının dengesiz olması, finansal varlıkların beklenmedik şekilde değer kaybetmesi söz konusu. Retronun Aslan burcunda olması sebebi ile altın elementi, mücevherler, borsa, kripto para, eğlence sektörü, sanat camiası, çocuklar, sporcular, liderlerle alakalı şok edici haberleri gündeme taşıyacağa benziyor…

Venüs retro hareketine Lilith kavuşumlu, Uranüs ile kare, Neptün ile ise 150’lik açıda başlayacak. Para ve aşk konularında beklenmeyen gelişmeler, şok edici hayal kırıklıkları ve sorunlar yaratacak. İhanetler, aldanmalar, aldatılmalar ana gündem konusu… Merkür retrosunun da eşlik etmesi ile birlikte geçmişte kalan, hesabı henüz kapanmamış toksik ilişkiler bir daha gündeme gelecek.

Venüs değer duygumuz ile alakalıdır. Venüs retrolarında maddi ve manevi değer duygularımız bir dizi testten geçer. Retro döneminde kendinize ya da herhangi bir şeye ne kadar değer verdiğinizi bilmeye odaklanmak faydalı olacaktır. Venüs’ün gölgesinde, bir dönem Merkür’ün de eşlik edeceği bu 40 günlük süreçte büyük kararlar almamak, büyük adımlar atmamak gerekir.

Nikah, nişan, evlilik, estetik operasyonlar, dekorasyon işleri, alım satım, finansal yatırımlar için uygun zaman dilimleri değildir. Bu dönemlerde başlayan işler retro bitiminde problemler çıkarır. Zararlı yatırımlar, tekrar eden estetik operasyonları, sorunlu giden evlilikler bu dönemde alınacak kararların kaçınılmaz sonu olacaktır. Evinize çok beğenerek aldığız bir mobilya retro bitiminde gözünüze çok çirkin görünebilir. Ya da retro döneminde başladığınız bir ilişkiden retro bitiminde pişmanlık duyabilirsiniz. Dolayısıyla bu dönemlerde hayatınızla ilgili keskin kararlar vermemek doğru olacaktır. Unutmayın ki keskin virajlar hata kabul etmez…

İlginizi çekebilir: Şansın gezegeni Jüpiter paranın burcu Boğa’da!

Çimen Halitoğlu Çakır Karma Astrolog
1985 Van doğumluyum. Lisans eğitimimi Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesinde 2011 senesinde tamamladım. Üniversite sonrası Turizm-Otel/Cafe-Restaurant işletmeciliği gibi alanlarda hizmet verdim. Yaşamı ve varoluşu sorgulamam ... Devam