2021 Yaratım Atölyesi başlıyor: Geleceğe yön vermeye var mısınız?

Evet, istediğiniz her şeyi yaratabilirsiniz, ancak nasıl yaratacağınızı biliyorsanız. Farkında mısınız hayal etmekten yorulmuş ne kadar çok insan var? Hayallere küsmüş ya da büyük hayaller kurmaktan korkan… Peki, bitmek bilmeyen depresyonların ve yaşamdan kopuşların temel sebebinin hayatımızın yeterince yaratıcı olamaması olduğunu söylesem?

Yaratıcılık her insanın doğuştan sahip olduğu bir güçtür ve bu gücü kullanmayı öğrenmemiz gerekiyor. Öğrenemediğimizde bu muazzam potansiyel içimizi kemiriyor ve bizi yaşamdan koparıyor. Hadi artık bunu değiştirelim! Depresyon ve yaşamaktan keyif almadığımız bir hayat kaderimiz olmasın! Gücüne sahip çıkıp geleceğe yön verenlerden olmaya var mısınız?

Nedir şu yaratıcılık ve neden yaratamıyoruz?

Bunun birkaç temel sebebi var. Hepsini atölyenin ilk günü detaylıca konuşacağız ancak gelin bu yazıda bir kaçına birlikte bakalım… 

Yaratıcı olmadığımızı düşünüyoruz: Dirençlerimizle karşılaştığımız için tıkandığımız ve yaratmakta zorlandığınız zamanlar tabiki olabilir. Ancak, bir insanın yaratma özelliğinin olmadığını düşünmek çok büyük bir yanlış anlamadır. Bu aşmamız gereken en önemli engellerimizden biri. Lütfen şunu bilin her insan yaratıcıdır! Sadece bazılarımız bu gücü nasıl kullanacağını bilirken bazıları bilmez. İnsan, doğanın bir parçasıdır ve bir insanın yaratıcı olamayacağını düşünmek doğanın yaratıcı olmadığını düşünmekle aynı şeydir.

Yaratıcılığı sanatsal bir uğraş sanıyoruz: Birçok insan yaratıcılığın sanatsal bir uğraştan ibaret olduğunu sanır ve kendini yaratıcı hissetmek için kurslardan kurslara koşar. Halbuki yaratıcılık yaşamımızın her anındadır. Bir arkadaşımızla sohbetimiz zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsak yaratıcı olduğu içindir. Yemek yaparken tarife birebir sadık kalmak yerine, yemeği içimizden gelenleri bir araya getirerek oluşturmak yaratıcıdır. Kendimizi hafiflik ve kolaylık içinde bulduğumuz her an yaratıcıyızdır… Ve bu anların hiç biri tesadüfen açığa çıkmaz, doğru şeyler yaptığımız için oluşur.

Yaratıcı kaslarımız aktif değil: Evet her insan yaratıcıdır ancak bazıları içindeki yaratım gücünü keşfetmiş ve kaslarını güçlendirerek yaratmayı öğrenmiştir. Maalesef bir çok insanın hayatı ise içindeki yaratım potansiyelini bastırmakla geçer. Yaşam onu hep oyuna çağırır ama o yaratıcı olmadığına o kadar inanmıştır ki kalbi rengarenk bir cümbüş içinde olsa da harekete geçemez. Halbuki ihtiyacı olan tek şey yaratımın doğasını öğrenmek ve yaratım kaslarını aktive etmek için yaratımın içinde olmaktır. Ve hayır bunun için işinizi bırakmanıza gerek yok.

Araçları amaca dönüştürerek yaratıcılığımızdan kopuyoruz: Yaratıcı olmak isteyen ancak kendisi için doğru aracı henüz bulamamış bir çok kişi ilk aşamalarda sürekli yeni araçlar dener. Dans kursları, şan dersleri, yazarlık atölyeleri… Yolculuğun başında bir çok farklı araçla tanışmak harikadır. Bu sayede kendinizi en rahat hissettiğiniz araçları keşfedebilirsiniz. Ancak, araçlar amaca dönüşmeye başlarsa o zaman yaratıcılıkla bağlantımız yeniden kopabilir. Yaratıcılığı bizden büyük bir şey gibi algılamaya başlarız ve bu bizi kendimizden uzaklaştırır.

Bir süre sonra vakit geçirmekten en çok hoşlandığınız aracı seçmeniz önemli çünkü kendi sesinizi bulabilmek için çok pratik yaparak onu bir uzvumuza dönüştürmeliyiz. Nasıl ki yemek yerken kaşığı nasıl tutacağınızı bilmediğiniz ilk çocukluk zamanlarında ağzınızı bulmak için çaba harcamanız gerektiyse bugün de bir araç seçip onu mümkün olan her fırsatta kullanarak aracımızla ilişkimizi geliştirmeliyiz. O zaman daha önce hiç görmediğiniz ama hep içinizde yaşayan o eşsiz renkleri dünyaya saçmaya başlayabilirsiniz.

Yaratımın doğasını tanımıyoruz: İçimizdeki muazzam yaratım gücünü kullanabilmek için yaratımın doğasını tanımalı ve yaratıcı olmanın ne demek olduğunu çok iyi anlamalıyız. Bu yolda yaptığımız en büyük hatalardan biri sadece hayal etmenin yeterli olduğunu sanmamız. Bunun kadar büyük diğer bir hata da yeterince büyük hayaller kuramıyor olmamızdır. Yaratımın bir formülü var ve bu mistik değil aksine fizik kuralları ile yazılmış bir formül. Doğaya ve başarılı insanların hayatlarına dikkatle baktığınızda ikisinin de aynı formülü uyguladığını görürsünüz. İhtiyacımız olan şey bu altın formüle ulaşmak ve onu uygulamaktır.

Başarı tesadüf değildir ve asla olmadı! Hayallerini yaşayan insanlar sadece şanslı insanlar değil onlar bu formülü takip ederek şansını yaratanlardır. Bu hayatta hiçbir şeyin öylesine “hazır” olarak kimseye verilmediğini görebiliyor musunuz? Bizim yaratmayı öğrenmemiz gerekiyor ve bugüne kadar bir çok kez buna giriştiniz ama başarılı olamadıysanız muhtemelen bu formülle henüz tanışmıyorsunuz. Atölyede sizinle bu formülü paylaşıyorum!

Yaratım atölyesi (26-27 Aralık 2020)

Herkes hayal ettiği hayatı yaratabilir, tabii eğer nasıl yapacağınızı biliyorsanız! 2021’de gerçekleşmeyen hayal kalmasın diye üç günlük kompakt ancak çok etkili bir atölye hazırladım. Hayalim daha çok insanın yaratımın doğasını öğrenmesi ve eşsizliğini yaşaması. Herkes hayalini yaşasa harika olmaz mıydı?

İki günlük bu atölyede yaratımla ilgili bir çok önemli noktanın üzerinden geçeceğiz. Yaratımın formülünü deşifre ederek neyin neden çalışmadığını anlayacağız. Hayal ettiklerimizi yaratabilmek için nasıl bir yol izlememiz gerektiğini keyifli ve ilham dolu bir sohbet ortamında öğreneceğiz. Birlikte yeni yıl için yaratım panolarımızı hazırlayacağız ve yaratım panosunun neden bu kadar önemli ve gerekli olduğunu kavrayacağız.
Geleceğe yön vermeye var mısınız?

Tarih: 26-27 Aralık 2020
Saatler: 13:00-15:30
(Buluşmalar online olarak Zoom üzerinden yürütülecektir.)

Özet program takvimi

1.Gün:
Neden Yaratamıyoruz? (Yaratımı baltalayan 10 temel hata)
Yaratımın Doğası ve Matematiği (İstediğiniz her şeyi yaratmanın altın formülü ve yaratım araçları)
2.Gün:
2021 Vizyon Panosu (Birlikte yeni yıl vizyonlarımızı oluşturuyoruz)

Bu atölyeyi dilerseniz hayallerini gerçekleştirmek isteyen bir arkadaşınıza da hediye edebilirsiniz. Detaylı bilgi ve kayıt için lütfen [email protected] adresime e-mail atın. Hakkımda daha detaylı bilgi için: www.digdemgirici.com

İlginizi çekebilir: Dünyayı değiştirecek tek şey sizde saklı: İçinizden doğacak cevabı keşfedin

Diğdem Girici Yoga Eğitmeni
İnanıyorum ki doğru bilgiye ulaşabilen ve bu bilgiyi hayatında doğru şekilde kullanmayı öğrenen her insan hayal ettiği yaşamı yaratabilir. İşte bu yüzden yazıyorum, yaşamımı ... Devam