2019 kapıda: Bu yıl “kendini sevme” yılı olsun mu?

Kendinizi ne kadar seviyorsunuz? Aynada gördüğünüz insandan ne kadar memnunsunuz? Herkes durmadan kendini sevmenin öneminden bahsediyor ama çok az kişi kendini sevmenin gerçek manasını idrak etmiş durumda. Kendine olan sevgin sadece dilinde mi, yoksa bu sevgi kendine olan davranışlarına yansıyor mu?

Örneğin kendine yeterince iyi bakıyor musun? Kendini sevmek için sadece “Kendimi seviyorum” demek yeterli değil. Şimdi kendine değer verdiğini, kendini sevdiğini göster. Daha iyi beslen örneğin. Vücuduna yararlı gelecek besinler tüket. Eğer yapmıyorsan spora başla. En azından günde 10-15 dakika yürü. Fiziksel ve de ruhsal olarak kendi iyiliğini isteyen biri gibi davran. Kendine gün içinde nefes alma alanları yarat. Vaktim yok deme lütfen. Sosyal medyaya vakti olan birinin, kendine de ayıracak bir on dakikası vardır mutlaka. Kendine günlük, haftalık ve aylık hedefler belirle. Ve onları gerçekleştir.

Dünya sana o kadar da iyi davranmayacak insanlarla dolu. Sen de onlardan biri olma. Dünya ile başa çıkman için senin kendine çok iyi davranman lazım. Kendine, en yakın arkadaşına davrandığın gibi davran. En yakın arkadaşına durmadan kötü laflar etsen senin yanında durur muydu? Kendine söylediğin laflara dikkat etmeye başla.

Hepimiz insanların kabalığından bahsediyoruz. Biz kendimize hoyratça davranırken, dış dünyadaki insanların kabalığından bahsetmek mantıksız. İyilik, kibarlık kendi içimizden başlar ve halka halka yayılır. Dünyanın daha iyi bir yer olmasını istiyorsan önce sen kendine iyi davranmalısın.

2019 yılını “Kendini Sevme” yılı ilan ettim. Yıl boyunca Instagram hesabımda kendini sevmeye yönelik psikoloji egzersizleri paylaşacağım. Sen de kendini önümüzdeki yıl daha fazla sevmek istiyorsan gel egzersizlerimizi birlikte yapalım. Hepimize bolluk, bereket, sağlık, aşk, huzur ve mutluluk dolu bir 2019 diliyorum. Gelecek sene görüşmek üzere.

Sorularınız için bana [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz. İyimser olmakla ilgili psikoloji egzersizlerini ise Instagram hesabımdan paylaşıyorum.

Bu yazının tüm hakları Rana Kutvan’a ve Uplifers’a aittir. İzinsiz ve uygun şekilde referans verilmeksizin kopyalanması, çoğaltılması ve başka mecralarda paylaşılması kesinlikle yasaktır.

İlginizi çekebilir: Neden kendimizi kötüleriz: Önce nedenlerini keşfedin, sonra vedalaşın

Psikolog Rana Kutvan Psikolog
İstanbul doğumlu olan Rana Kutvan lise öğrenimini Nişantaşı Kız Lisesi’nde tamamladı. Önce LCC’de bir sene akabinde de İstasyon Sanat Merkezi’nde iki sene süren bir ... Devam