2016 yılının en popüler ev bitkileri

Size de bitkiler ve çiçekler olmadan evler hep eksikmiş gibi geliyor mu? Elbette 90’lı yıllarda annelerimizin vazgeçemediği sahte sarmaşıklardan ya da dallı budaklı yeşil bitkilerden bahsetmiyoruz! Bu görünümden bin ışık yılı uzakta olan dekoratif ev bitkileri sayesinde, iç mekanları çok daha canlı ve şık göstermek mümkün. İşte 2016 yılında yıldızı parlayan başlıca ev bitkileri:

Uzun kaktüsler

İlk bakışta vahşi batıda geçen Hollywood filmlerini anımsatsa da, özellikle modern – minimalist iç mekanlarda uzun kaktüsler kullanmak son derece şık ve cool bir görünüm sağlıyor.

Yılan bitkisi

Yılan bitkisi
Yılan bitkisi

Yıllardır gündemden düşmeyen ve ülkemizde “paşa kılıcı” ve “kaynana dili” gibi isimlerle anılan yılan bitkisi, dikey ve derli toplu duran yaprakları sayesinde özellikle küçük mekanlar için ideal.

Renkli hava bitkisi (Tillandisia)

Hava bitkisi
Hava bitkisi

Bu senenin kuşkusuz en çok ilgi gören bitkilerinden olan hava bitkilerinin renkli olanları ile harika duvar düzenlemeleri yapmak mümkün.

Palmiye yaprağı bitkisi

Bu sene modadan tasarıma; gastronomiden, kişisel bakıma kadar her alanda tropik unsurlar içeren trendin izlerine rastlayabilirsiniz. Bu yüzden evinizde tropik rüzgarlar estirecek palmiye yaprağı bitkisini baş köşenizden eksik etmeyin.

Okaliptüs bitkisi

Hem havayı temizleme hem de ortama tazelik veren bir koku salgılama özelliğine sahip olan okaliptüs bitkisi özellikle banyo ve yatak odaları için son derece uygun. Narin görünümü sayesinde evinizin her yerine yerleştirebileceğiniz bu bitkinin bakımı da oldukça zahmetsiz.

Pilea Peperomioides (Chinese money plant)

Pilea Peperomioides
Pilea Peperomioides

Yuvarlak formlu şirin yaprakları sayesinde her daim güzel görünen ve kolayca büyüyen bu bitki, özellikle çalışma masaları ve mutfak tezgahı gibi kompakt alanlar için çok uygun.

Renkli kaktüsler

Renkli kaktüs
Renkli kaktüs

Kocaman bir saksı ya da renkli seramik bir tabak içine yerleştirebileceğiniz irili ufaklı rengarenk kaktüslerle, neşeli ve hoş bir aranjman yaratabilirsiniz.

Bonus: El yapımı kağıttan çiçekler

Bakım istemeyen çiçekler :)
Bakım istemeyen çiçekler 🙂

Canlı bitkileri “canlı” tutmakta zorlanan ve ev dekorasyonuna birazcık farklılık kazandırmak isteyenler bildiğimiz fon kartonu ve renkli kağıtlardan yapılan el yapımı ev bitkilerini tercih edebilirler. Bu bitkiler hem çok sempatik hem de bakım istemiyor 🙂

 

Kaynak: www.brit.co

Uplifers
Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!