Zihin Ruh Beden Festivali başlıyor

Mutlu bir hayat yaşamanın anahtarlarını paylaşmak üzere yerli ve yabancı 69 eğitmen, 100’e yakın seminer ve workshop ile 13-15 Mart tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde bir araya geliyor. Etkinlikle ilgili tüm detayları, Zihin Ruh Beden Festivali’nin koordinatörleri Gülferi Yıldırım, Yeşim Avunduk ve Selin Yıldırım’ a sorduk.

zihinruhbeden-afiş

Öncelikle sizleri tanımak isteriz. Kişisel gelişim alanıyla nasıl tanıştınız? Zihin Ruh Beden oluşumu nasıl ortaya çıktı?

Biz, kişisel gelişim yolunda birlikte yürüyen, kimi ticaret kimi iş hayatından profesyonel yöneticilik yapan bir grup kadınız. Kendi hayatlarımızda yaşadığımız dönüşümü daha geniş kitlelere ulaştırmak, mutlu, huzurlu, doyumlu bir hayat arayışında olan kişilere ışık yakmak amacıyla geçen sene bir festival düzenlemeye karar verdik. Fikir ile hayata geçmesi arasında sadece 2 ay vardı ve tamamen el yapımı diyebileceğimiz, herkesin bir ucundan tutarak gönülden çalıştığı bir organizasyonla 14-16 Mart 2014’de, 3 günde 50 eğitmenle 70 workshop yer alan 5000 ziyaretçinin katıldığı bir festival gerçekleştirdik. Şimdi ikincisini 13-15 Mart tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriyoruz.

Sizin için sağlıklı ve iyi yaşamın tanımı nedir? Bireyin hayatında zihin, ruh ve beden öğelerinin kendi içinde sağlıklı ve birbiriyle dengeli şekilde yer almasının önemi nedir?

Bizler; ne sadece zihnimiz, ne bedenimiz, ne de ruhumuzdan ibaretiz. İnsan bu üçünün bileşiminden oluşan eşsiz bir varlık. Hayat kalitemiz, bu 3 unsur bir bütün halinde dengede olduğunda, ancak en yüksek noktasında olabiliyor. Bu unsurları dengede tutmayı başarabilirsek doyumlu, huzurlu, sağlıklı ve kalitesi yüksek bir yaşam imkanına kavuşabiliriz.

Son yıllarda özellikle spiritüel ve sağlıklı yaşama dair konulara olan ilginin hızlı bir şekilde arttığını gözlemliyoruz. İnsanların ilgisindeki bu hızlı artışı neye bağlıyorsunuz?

Hepimiz mutlu bir hayatın peşinde koşuyoruz. Mutluluğu çoğu zaman maddi varlıklara sahip olduğumuzda yakalayacağımız yanılgısına düşüyoruz. Oysa günümüz insanı, artık alışveriş yapmakla, daha büyük evde oturup, daha lüks arabaya binmekle mutluluğun yakalanamadığının farkına varmaya başladı. İçimizle ve özümüzle olan bağlantımızı unuttukça hayatla bağımız koptu. Bunun sonucunda da her şeyi olduğu halde, hiçbir şeyi olmayan insanlara dönüştük. Artık insanlar, hayatlarındaki kısır döngünün dışına çıkarak, manevi konularda da tatmin olmak arayışına giriyor. Bu anlamda zihin, beden ve ruhsal konularda kendilerini geliştirmeye, kendilerini bulmaya ihtiyaçları var. Spiritüel alanda bir bilgi açlığı çekiyorlar. Bu festival, aslında tam bu noktada duran kişilere hitap ediyor. Hayatının hangi alanında olursa olsun, işinde, maddi konularda, evinde, aile veya arkadaşlarıyla ilişkilerinde, sağlığında hayal ettiği noktada olmadığını düşünen, hayatımda bir şeyler eksik diyen kişilerin kendilerine bir kapı arayabileceği, kendi içlerindeki dönüşümü başlatmak için kendilerine en yakın yol ile tanışabilecekleri bir festival olarak konumlanıyor.

Geçtiğimiz yıl Zihin Ruh Beden’de eğitimler, workshoplar ve fuaye alanı oldukça kalabalıktı. Festival katılımcılardan nasıl geri dönüşler aldınız? En çok ilgi gören workshoplar ve eğitimler neler oldu?

Geçen yıl; gerek akademik dünya, gerekse de kişisel gelişim alanından önde gelen 50 eğitmenin katılımıyla ilk kez düzenlenen festivalde hayata geçirilen birbirinden renkli 70 workshop, festivali izleyen 5 bin kişinin yoğun ilgisiyle karşılaşmıştı. Özellikle Aret Vartanyan, Prof. Dr. Jie Wang, Dr. Nurhayat Gül, Elçin Oflaz, Prof. Dr. Turgay Biçer, Prof. Dr. Kemal Nuri Özerkan, Metin Hara, Hazım Körmükçü, Prof. Dr. Kemal Nuri Özerkan, Hande Akın, Yeliz Rüzgâr gibi isimlerin verdiği seminerler büyük ilgi gördü.

zihinruhbeden-flyer1

Bu sene Zihin Ruh Beden’de bizi bekleyen yenilikler neler olacak? Workshoplar ve eğitmenler hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

Bu sene içlerinde Kanada ve İngiltere gibi ülkelerden eğitmenlerin bulunduğu yerli ve yabancı pek çok önemli isim bir araya geliyor. Yazar ve İnsana Güven Akademisi’nin kurucusu Metin Hara, mistik dans eğitmeni Blaire Lindsay, bütünsel yaşam koçu Yeliz Rüzgâr, yazar Işık Menderes, Ayurvedik yaşam eğitmeni Ebru Şinik, oyuncu ve aromaterapist Ayşe Tolga, iletişim ve ilişki uzmanı Hande Akın, ilaçsız tedavi uzmanı Dr. Metin Okucu, mora terapi ve beslenme uzmanı Liana Pesah, Melek koçu Beki İkela gibi ünlü uzmanlar katılacak. Festival kapsamında düzenlenecek seminerlerde dünyaca ünlü Hintli Kuantum Tıbbı uzmanı Dr. Sageeta Sahi, direkt enerji frekansı tedavisi ile psikolojik ve fiziksel rahatsızlıkları nasıl tedavi ettiğini anlatacak. Seminerlerde ayrıca Dr. Bülent Uran, Gülin Sarıyiğit, Orhan Kılıççı, Güler Pınarbaşı, Güzin Gürsoy ve Işıl Gence konunun önde gelen uzmanları da deneyimlerini aktaracak.

Üç gün sürecek festivalde, gün boyu yoga ve pilates aktiviteleri, sanatçılardan özgür sahne gösterileri, farklı tekniklerle ilişkilerden paraya, içsel huzurdan özgüvene varana kadar zihninizi, ruhunuzu ve bedeninizi meşgul eden her şeye çözüm bulacağınız workshoplar hayata geçirilecek. ‘Özgür Sahne’de gerçekleştirilecek müzik ve dans içerikli etkinliklerle neşelenirken, Love Dome’da sevgi temalı meditasyonlarla ruh eşinize ulaşma formülünü keşfedeceksiniz. Stargate Odası’nda ise dünyanın önde gelen astrologları 20 dakika içinde sizlerin kişisel yıldız haritanızı çıkaracak.

Festival alanında çok satan yazarların kitaplarından doğal taşlara, organik gıdadan kişisel gelişim eğitim kurumlarına, wellness konseptine odaklanmış hastanelerden spor merkezlerine, doğal güzellik ürünlerine, çeşitli terapilerden astrolojiye, tılsımlı mücevherlere, masajdan SPA’ya kadar zihninize, ruhunuza ve bedeninize iyi gelecek her şey bir arada yer alıyor.

Okuyucularımız festivale nasıl katılabilirler?

Festivale 18 yaşını doldurmuş herkes katılabilir. Katılmak isteyenlerin bir başvuru yapmasına gerek yok; internet sitemizden biletleri satın almaları, festivali ziyaret etmeleri için yeterli olacak. Festival biletlerine online olarak www.zihinruhbeden.org adresinden ulaşılabilecek. 13 Mart tarihine web sitemizden bilet alanlar, yüzde 10 indirim imkanından da yararlanacak. Festivalde bir günlük giriş biletleri 40 TL, iki günlük giriş biletleri 75 TL, üç günlük giriş biletleri ise 100 TL’den satışa sunulacak. 1 günlük giriş ve 1 workshop bilet bedeli ise 90 TL olacak.

zihinruhbeden-1.gun

zihinruhbeden-2.gun

zihinruhbeden-3.gun

Gülferi Yıldırım kimdir?

gulferiyıldırım

İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümü mezunuyum . Biyomedikal teknolojiler üzerine uzmanlığım ve İşletme dalında yüksek lisansım var. Profesyonel iş hayatıma Amerikan Summit Technologies Inc’de adım atarak, lazerle gözlükten kurtulma tedavilerini Türkiye’de ilk başlatan ekip arasında yer aldım. 1995 yılında Dünya Göz Hastanesi’nin kuruluş çalışmalarında görev alarak “markanın isim annesi” oldum. 2012 yılından bu yana Dünya Göz Yönetim Kurulu’nda şirket vizyon ve stratejilerine yön veriyorum. Ressam ve grafik sanatçılarıyla geliştirdiğimiz proje ile özel tasarım duvar kağıtları üreten Nishdecor isimli bir dekorasyon şirketim var. Aynı zamanda aile şirketimiz olan Sesin Turizm A.Ş.’de yönetim kurulu üyesiyim. Dünya Göz Vakfı bünyesinde görme engelli çocukların eğitimi alanında sosyal çalışmalar yürütmeye devam ediyorum. Can Berk adında bir oğlum var.

Yeşim Avunduk kimdir?

yesim_avunduk

İstanbul Teknik Üniversitesi mezunu olan Yeşim Avunduk, Yüksek İşletme Mühendisidir. 1989’dan beri fuar sektörünün her alanında aktif olarak çalışmaktadır. Güzellik&Bakım (1991) ve Artinternational (2013) fuarlarının kurucu ortağıdır. Geçmişte İnterteks Uluslararası Fuarcılık yönetim kurulu başkanlığını yapan Yeşim Avunduk, Fiera Milano ile gerçekleştirilen ortaklık sonucunda Fiera Milano İnterteks Genel Müdürü olarak görevine devam etmektedir. Aynı zamanda, İstanbul Ticaret Üniversitesinde Duygusal Zeka ve İş Performansı üzerine doktora tezi yazmaktadır.

Selin Yıldırım kimdir?

selin yıldırım

Bilkent Üniversitesi turizm bölümü ve Newport Üniversitesi işletme bölümünden mezun olan Yıldırım, 11 yıllık üst düzey turizm ve 15 yıllık sağlık sektör deneyimi ile birlikte, Türkiye’de sağlık turizminde geliştirmiş olduğu medikal turizm modeli dünya çapında kurumlar tarafından vaka çalışması olarak kullanılmış ve 2011 yılında “Dünya Medikal Turizminde İnnovasyon” ödülünü almıştır. Dünya Medikal Turizm Derneği, Amerika-Avrupa başkanlığı görevini halen sürdürmektedir. 15 yıldır yönetim ve yatırım danışmanlığı yapmakta olan Yıldırım, sağlık yatırımları konusunda Türkiye, İngiltere, Almanya, Hollanda başta olmak üzere birçok Avrupa, Orta Doğu ve BDT ülkelerinde deneyime sahiptir. İngiliz Ticaret Odası, uluslararası network ve iş geliştirme konularında sağlayacağı katkılarından dolayı Yönetim Kurulu Üyeliği teklif etmiştir ve son bir yıldır İngiltere ve Türkiye arasındaki işbirliğinin artması yönündeki inancı ile bu görevi yerine getirmiştir. Sağlıklı bir dünya geleceği için Türkiye’nin sağlıkta lider olacağına olan inancı ile Türkiye’nin sağlık politikalarına katkı sağlayacak çalışmalarda görev yapmaktadır. Yıldırım’ın aile şirketleri olan, Marmaris Sesin Hotel aracılığıyla hala turizmle bağları devam ederken, iç mimari ve dekorasyon şirketi Nishdecor’da yarattığı vizyon ile de Türkiye’de dekorasyon sektörüne farklı bir bakış açısı kazandırmıştır. Master profesyonel koçluk, NLP ve yaşam koçluğu alanında sertifikalara sahip olan ve birçok kişisel gelişim eğitimleri almış olan Yıldırım, adrenalin içeren sporlar, scuba dalış, motor cross, yeni ülkelere yolculuk yapmak ve tasavvuf gibi zihnini, bedenini ve ruhunu yükselten öğretilere ve çalışmalara ilgi duymaktadır. Yıldırım, dünya çocuklarına daha iyi bir gelecek için çalışan her türlü organizasyona da gönüllü destek vermektedir. Turcomoney Ekonomi ve Finans dergisindeki aylık Selin’den köşesinde, her ay bazen iş dünyasının gerçeklerini, bazen insan olmanın özünde yatan değeri kaleme almaktadır. Aslı Melike ve Zeynep Ece adında ikiz kızlarından aldığı hayat enerjisinin tüm başarısının arkasındaki en büyük faktör olduğuna ve anneliğin sahip olduğu en değerli unvan olduğuna inanır.

Uplifers
Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!