2014 yılının 7 sağlıklı beslenme trendi

Avokado
Sağlıklı Beslenmek için Öneriler

Sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda her yıl birbirinden farklı trendler daha sağlıklı bir yaşama adım atmak isteyenler tarafından deneniyor. Bu girişimlerin bazıları başarılı olup geniş kitleler tarafından benimsenirken, bazıları çok fazla ilgi görmüyor. Bu aşamada yiyeceklerin ya da beslenme şeklinin popülerliğini etkileyen birçok farklı faktör söz konusu olabiliyor.

Uplifers olarak Foodnetwork’ün 2014 yılında popüler olabilecek yiyecekler ve beslenme davranışlarıyla ilgili yayınlamış olduğu yazıyı sizler için derledik.

İşte 2014 yılında es geçmemeniz gereken 7 beslenme alışkanlığı;

1. Karalahana tahtını karnabahara bırakıyor

karnabahaar

2014 Yılında karnabaharın sofralarımızda daha fazla yer alacağını görüyoruz. Bu yeşil ve lifli besin, hem restoranlarda hem kendi mutfağımızda birçok farklı şekilde karşımıza çıkacak.

2. Yerli ve sürdürülebilir gıdalar

yerli gıdalar

National Restaurant Association (Ulusal Restoranlar Birliği)’nin 2014 mutfak raporuna göre, yerli ürünler artık hazır ve ithal gıdalara göre çok daha fazla ilgi görmeye başladı. Ülke içinde üretilmiş, taze ve bekletilmemiş etler ve deniz ürünleri ise listenin başında yer alıyor.

3. Daha küçük porsiyonlar, daha uygun fiyatlar

küçük porsiyonlar
Ulusal Restoranlar Birliği’nin 2014 araştırması, 2014 yılında beslenme adına atılacak en büyük adımın porsiyonların tekrar düzenlenmesi olduğunu söylüyor. Artık tüketiciler daha küçük porsiyonlardaki öğünleri tercih ediyor ve büyük porsiyonları gereksiz tüketim olarak görüyorlar.

4. Protein yönünden zengin kahvaltılar

proteinler

ConAgra Foods gıda şirketi tarafından yapılmış olan bir araştırma, kahvaltı edenlerin %82’sinin evde kahvaltı etmeyi tercih ettiklerini ortaya koymuş. Bunun en büyük sebebi ise bireylerin kahvaltıda tüketecekleri şeylerin farklılıklar göstermesi ve protein konusunda artan bir tüketim olması. Yoğurt ve yumurta, kahvaltıda en çok tüketilen protein kaynaklarının başında geliyor.

5. Ev yapımı gazoz

ev yapımı soda

Dışarıdan aldığınız tüm şekerli, gazlı ve asitli içecekleri unutun! Gelişen teknoloji ve ev tipi gaz enjekte etme cihazları sayesinde meyve suyundan alkole, bitki çayından kahveye dilediğiniz her şeyi gazlı hale getirebilirsiniz. Özellikle gazlı ve asitli içeceklere bayılan çocuklara sağlıklı alternatifler üretmek isteyenler için oldukça faydalı bir keşif olabilir.

6. Alerji karşıtı beslenme

glutensiz beslenme

2013 yılının öne çıkan trendlerinden glütensiz beslenmeye olan ilgi, yiyecek hassasiyeti ve alerjilerine karşı bilincin arttığının bir göstergesi niteliğinde. 2014 yılında marketlerde, restoranlarda, hatta pazarlarda alerji karşıtı ürünler satılmaya başlanacak.

7. Kırmızı biber

kırmızı biber

Google raporlarına göre 2013 yılının en çok aratılan kelimelerinden biri “chili”, yanı kırmızı biber. Kırmızı biberin geçen sene de bu sene de popüler olmasının tek sebebi, artık klasikleşmiş bir yiyecek olması ve neredeyse her yemek kombininde kullanılabilmesi.

Uplifers
Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!