Üniversite öğrencilerinin hayatını kolaylaştıracak 10 uygulama

Bugünlerde hemen her şey için bir online uygulama var. Giderek hayatımızın her alanında kullanmaya başladığımız uygulamalar sayesinde, artık yaptığımız birçok iş çok daha kolay. Öte yandan uygulamaların sağladığı bu kolaylıklara en çok üniversitede ihtiyaç duyulmaya başlandığını söyleyebiliriz. Dışarıdaki hayata atılan ilk adım olarak sayılabilecek üniversite, ilk defa bütçemizi ayarlamaya başladığımız, sosyal yaşamla sorumlulukları dengede tutmayı öğrendiğimiz ve ilk defa kendi ayaklarımızın üstünde durmaya çalıştığımız yıllar anlamına geliyor. Tam da bu yüzden Uplifers olarak üniversite öğrencilerinin hayatını kolaylaştıracak uygulamaları araştırdık. İşte oldukça kullanışlı 10 uygulama:

Any.do

Milyonlarca insan yapacakları işleri organize etmek için Any.do’yu kullanıyor. Bir yapılacaklar listesine ihtiyacı olan öğrenciler için son derece kullanışlı olan bu uygulamaya, diğer cihazlarla senkronize edilebilme özelliği sayesinde, birçok yerden erişim sağlayabilirsiniz. Uygulamaya kaydettiğiniz işleriniz arasında öncelikli olanları belirleyebilir, bitirdiklerinizi silebilirsiniz.

Dropbox

Dropbox sayesinde notlarınızı ve ödevlerinizi kaybetme korkusundan kurtulabilirsiniz. Video, fotoğraf ve yazılı belge dahil tüm dokümanlarınızı bulut sistemine kaydederek, istediğiniz her an her yerden kullanabileceğiniz Dropbox’a erişim sağlayabilmek için tek ihtiyacınız olan şey, bir internet bağlantısı olacak.

üniversite öğrencilerinin hayatını kolaylaştıracak uygulamalar
Uygulamaların sağladığı bu kolaylıklara en çok üniversitede ihtiyaç duyulmaya başlandığını söyleyebiliriz.

Scribd

Dünyanın en büyük online kütüphanesi olan Scribd, tüm dünyadan öğrencilere online kaynak sağlıyor. İstediğiniz türden notlar, kitaplar ve belgelerle kendi kişisel kütüphanenizi yaratabilmenizi sağlayan bu uygulama, aynı zamanda bu bilgileri arkadaşlarınızla paylaşmanıza da imkan tanıyor.

İlginizi çekebilir: Kullanımı kolay en iyi 10 yemek yapma uygulaması

CliffsNotes

Özellikle edebiyat bölümünde okuyan öğrenciler için kullanışlı olan CliffsNotes, okuduğunuz kitaplardaki karakter, tema ve kurgularla ilgili bilgiler sağlıyor ve ayrıca kitapların özetlerine de yer veriyor. Aynı zamanda sesli özelliği de bulunan uygulama, edebiyat sınavlarına hazırlananlar için birebir.

iTunes U

Apple kullanan bir öğrenciyseniz, dünya genelindeki birçok üniversiteden ücretsiz online ders alma imkanı sunan iTunes U’dan mutlaka faydalanmalısınız. Dünyanın en iyi üniversitelerinden ders alma imkanı sunan iTunes U, kendi üniversite çalışmalarınıza da katkıda bulunacaktır.

SelfControl

Ders çalışırken dikkatinizin çok dağınık olmasından ve kendinizi devamlı sosyal medya hesaplarınızı kontrol ederken bulmaktan mı yakınıyorsunuz? Bu tür dikkat dağıtıcı unsurların etkisini en aza indirmek için yaratılan SelfControl, belirli bir süre boyunca belli bazı internet sitelerine erişiminizi engelliyor.

İlginizi çekebilir: Her kitapseverin mutlaka bilmesi gereken 10 kitap uygulaması

TED

Dünyanın en ünlü ve ilham verici insanları, TED sayesinde cep telefonunuza geliyor. Tüm dünya genelinde verilen konferansların kaliteli video görüntülerine erişmenizi sağlayan TED uygulamasıyla hikayeleriyle ve anlattıklarıyla size birçok konuda yön gösterecek eğitimciler, sanatçılar, iş insanları ve daha birçok kişiyi tanıyıp dinlemeniz mümkün.

Duolingo

Üniversitede yabancı dil eğitimi alıyorsanız, Duolingo’nun sunduklarından mutlaka faydalanmalısınız. Yeni kelimeler öğrenmenizi, dil bilginizi geliştirmeniz için farklı ödevler yapmanızı ve sınavlara hazırlanmanızı sağlayan bu dil öğrenme uygulaması, farklı seviyelerde çalışma imkanı da sunuyor.

Venmo

Banka hesabınızı cep telefonunuza bağlayarak nakitle uğraşmadan para transferi yapabilmenizi sağlayan Venmo sayesinde faturalarınızı rahatlıkla ödeyebilir, ailenizle aranızda kolayca para alışverişi yapabilirsiniz.

Mint.com

Üniversitedeyken birçok öğrenci parayla ilgili sıkıntılar yaşar. Üstelik bazen yeterince paranız olduğunda bile sosyal aktiviteler, ders materyalleri derken bir anda sıfırı görebilmeniz mümkün olabiliyor. Mint.com ise paranızı nelere harcadığınızı ve bütçenizi kolaylıkla kontrol edebilmenizi sağlayan bir uygulama. Bu bütçe denkleştirme uygulaması sayesinde harcamalarınızı kategorize ederek ay sonunda neye ne kadar para verdiğinizi görebiliyor ve bütçenizi düzenleyebiliyorsunuz.

İlginizi çekebilir: Seyahat severler için harika bir uygulama: Passport Index

Kaynak:

topuniversities.com

lifehack.org

Uplifers
Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!