Spotify, TOG iş birliğiyle depremden etkilenen üniversite öğrencilerine burs sağlıyor

Ülkemizde yaşanan büyük deprem felaketi sonrası özellikle depremden birinci dereceden etkilenen şehirlerdeki öğrencilerin eğitim hayatları sekteye uğradı ve binlerce öğrencinin akademik hayatı tehlikeye girdi. Spotify ise bu konuda bir şeyler yapmak için Toplum Gönüllüleri Vakfı ile ele ele vererek deprem felaketinin yarattığı yıkımı hafifletmek için önemli bir adım attı.

Audio streaming platformu Spotify, ülkemizde yıkıcı depremlerden etkilenen bölgelerdeki üniversite öğrencilerini desteklemek amacıyla Spotify Gençliğin Sesi Programını duyurdu. Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) iş birliğiyle yürütülen program, bölgede deprem felaketinden etkilenen 200 üniversite öğrencisinin bir yıl boyunca desteklenmesine katkıda bulunmak üzere tamamen Spotify tarafından karşılanan bir burs paketinden oluşuyor.

Spotify, deprem felaketinin hemen ardından şirket içinde bir bağış programı başlatmış ve ek olarak Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) ihtiyaç duyulan bölgelerde yürüttüğü yardım çabalarına odaklanma çağrısını desteklemişti. Hayata geçirilen Gençliğin Sesi Bursu ile Spotify, depremden etkilenen illerdeki üniversite öğrencilerinin akademik eğitimlerine devam edebilmelerini sağlayarak destek vermeye devam ediyor.

Ülke genelindeki üniversite öğrencilerinin yüzde 17,5’i etkilendi

Deprem, yaklaşık 13,5 milyon kişinin yaşadığı Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğu Bölgeleri’ndeki 11 ili ağır şekilde etkiledi. Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) verilerine göre depremden etkilenen 630.000’den fazla öğrenci bulunuyor. Yapılan açıklamaya göre bu 11 ilde 376.770 öğrenci depremden doğrudan etkilendi. Öte yandan 11 ilde ikametleri olup Türkiye’nin başka illerinde eğitim alan 299.397 üniversite öğrencisi bulunuyor. YÖK’ün açıkladığı veriler, bölgede ikametgahı olan veya bölgede eğitim alan toplam 631.430’un üzerinde öğrenci olduğunu gösteriyor ki tüm Türkiye’deki öğrenci sayısına kıyasla bu oran yüzde 17,5’e denk geliyor.*

Spotify’ın Global Eşitlik ve Sosyal Etki Başkan Yardımcısı Elizabeth Nieto konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “TOG ile birlikte yıkıcı depremlerin ardından yardıma ihtiyaç duyan üniversite öğrencilerine destek sağlayabilmenin gururunu yaşıyoruz. Spotify Gençliğin Sesi Programı kapsamında sağladığımız burs fonuyla, öğrencilerin akademik yolculuklarının devamını getirebilmeleri için gereken yardım ve desteği sağlamayı amaçlıyoruz.”

Toplum Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü Ayşe Kırımlı, “TOG olarak 21 yıldır gençleri güçlendirerek eğitimlerine ve gelecek hayallerine katkı sağlıyoruz. Depremin hemen ardından oluşturduğumuz Afet Burs Fonuyla da depremden etkilenen gençler için harekete geçerek onların eğitim hayatlarına destek olmayı amaçladık. Spotify; başlatmış olduğu program kapsamında Afet Burs Fonu’na katkıda bulunarak 200 gence burs desteği vermemize olanak sağladı. Spotify gibi gençlere ve eğitime inanan değerli paydaşlarımızla birlikte, gençler için değer yaratmak gurur verici” açıklamasını yaptı.

Daha fazla bilgi almak ve Toplum Gönüllüleri’nin projelerine başvurmak için TOG’un bağış kampanyası sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

* Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar’ın 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar dönemine ilişkin basın açılaması:   https://www.yok.gov.tr/Sayfalar/Haberler/2023/yok-baskani-ozvar-in-2022-2023-akademik-yili-bahar-donemine-iliskin-aciklamasi.aspx

Uplifers
Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!