Sosyopat nedir? Sosyopatları tanıyabilmeniz için 7 ipucu

İnsanının ruhunun derinlemesine incelendiği psikolojide öne çıkan belli kişilik özellikleri oluyor ve bunlar kimi zaman kişisel kimi zaman toplumsal yönde sorunlara yol açabiliyor. Sosyopat tabiri de yıllardır duyduğumuz psikolojik bir bozukluk olarak karşımıza çıkıyor. Peki sosyopat nedir?

Sosyopat ne demek?

Sosyopatlık genellikle, aşk, suçluluk, utanç ya da pişmanlık gibi sosyal duyguların eksikliğiyle karakterize edilen psikolojik bir bozukluktur. Sosyopat kişiler, ahlaki sorumlulukların ve vicdan duygusunun eksikliğini çeker.

Uplifers olarak, manipülasyon ve ele geçirme konusunda oldukça başarılı olan sosyopatları tanımanıza yardımcı olacak ipuçlarını bir araya getirdik.

Sosyopat nedir?

Sosyopatlar, çevresindekileri etkileme ve manipüle etme konusunda uzmandır. Yaptıkları ve anlattıkları şeylerin inandırıcı kılarlar. İstediklerine ulaşma yolunda karşılarındakini manipüle etmekten çekinmezler ve bu yol açacağı zararları önemsemezler. Sosyopatların kurbanlarına soğuk kanlı şekilde yaklaşabilmeleri, ahlaki değerlerden yoksunlukları sayesinde olur.

Sosyopat Nedir?

 

Sosyopatları tanıyabilmek için:

1. Bu kişinin çevresiyle olan iletişimini ve günlük yaşantısını gözlemleyin. Sosyopatlar genellikle ilgi çekici ve cazibeli kişilerdir. Bu karakterleri, davranışlarını başkalarını etkileyebilmek için tasarlamalarına yardımcı olur.

2. Sahtekarlık, düzenbazlık ve aldatma, sosyopatların sık sık sergilediği davranışlardır. Kurbanlarını etkileyebilmek için, belirli duyguları taklit etmekten çekinmezler.

3. Sosyopat olduğunu düşündüğünüz kişinin,  amaçlarına ulaşma yolunda neleri gözden çıkarabildiklerini gözlemleyin. Sosyopatlara göre, dünya genellikle kendi çevrelerinde döner ve ihtiyaçlarını karşılamak için yapamayacakları bir şey yoktur.

4. Sosyopat olduğunu düşündüğünüz kişiden gelen bilginin doğruluğunu araştırın. Sosyopatlar, inandırıcılık konusunda oldukça yeteneklidir ve hikayeler üzerinde titizlikle çalışırlar.

5. Sosyopatlar, çevresindeki kişileri erkileyebilmek için deneyimlerini abartırlar. Kendilerine verdikleri değer, her şeyin üstündedir.

6. Yanlış bir şey yaptıklarında, suçluluk ya da pişmanlık hissetmezler. Duygularının eksikliği ve pişmanlığı ifade edememek, genellikle sosyopat eğilimlerin göstergesidir.

7. Sosyopat kişiler, davranışlarının yol açabileceği sonuçların bilincinde olurlar. Davranışlarının hatalı ya da sosyal açıdan kabul edilemez olması, çok umurlarında olmaz.

Uplifers
Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!