Saf tanıklık: Uyanıklık anında hissettiklerinizden arının

Derin uyku sırasında, ben duygusu ve günlük hayatımızı dolduran diğer hiçbir şey önemli değildir. Uyandığımızda ben duygumuzu ve diğer durumları önemseriz. Rüyalarımızı hatırlamakta zorlanıyorsak, genellikle gün içinde olan bitenin de farkında değilizdir. İyi bir gözlemci, izleyici olabilmek için, rüyalarımızı daha iyi hatırlayabilmek için, uyanıkken de tanık olabilmemiz gerekmektedir. Başlarda bu özelliğimizi geliştirmemiz için özel ve dikkat gerektiren destekleyici çalışmalar yapmak iyi olacaktır. Saf tanıklık dediğimiz bu durumda iken, uyanıklık anında hissettiklerimizden arınmış halde oluruz. Bedeni hissetmeden, kendinin farkında olma durumudur. Günün herhangi bir zamanında ya da uykuya geçmeden önce yapabileceğimiz bir farkındalık çalışmasını yazının devamında paylaşacağım. Öncelikli olarak saf tanıklık durumu yapabileceğimiz nefes uygulamasını paylaşmak istiyorum. Çalışmaya başlarken hem çalışmanın getirilerine hem de çalışma için harcayacağınız zamana istekli olmak önemlidir. Lütfen çalışmayı, aceleye getirilmiş, sıkıştırılmış zaman dilimine sığdırmaya çalışmayalım. Burundan derin nefes alıp, ağzınızdan uzun sürede vermelisiniz nefesinizi. Nefes verme süresi, nefes alma süresinden daha uzun olmalıdır. 2 saniyede aldığınız nefesi, 4 saniyede yavaşça vermelisiniz. Çalışmanın devam eden süreçlerinde iki saniyede alınan nefes sırasıyla 3, 4, 5, 6, 7 saniyede ve uzun sürede verilmelidir. Verme sürelerini kademeli olarak artırmalısınız. Çalışma sırasında gözleriniz mutlaka kapalı olmalıdır. Zihninizden geçenlerin sadece seyircisi olarak, olan bitene müdahale etmeye ya da nedenini anlamaya, bahane üretmeye çalışmadan farkında olun. Ne kadar süreceğine çalışma sırasında siz karar verebilirsiniz. Bu çalışmayı düzenli olarak yaptığınızda gün içerisinde sizin farkındalığınızı artıracaktır.

Saf tanıklık: Uyanıklık anında hissettiklerinizden arının

Önce bir farkındalık çalışmasını nasıl yapabiliriz, onu yazalım. Bu tarz içsel çalışmalarda, önce nefes egzersizi yapmak, daha kolay ve daha sağlıklı bir çalışma gerçekleştirmenizi sağlayacaktır. Burnunuzdan alacağınız derin diyafram nefesini, ağzınızdan yavaşça, uzun sürede verin. Bu şekilde acele etmeden 10 tane nefes alın, verin. Günün herhangi bir vaktinde biraz durun ve kendinizi dinleyin. Gergin misiniz, kızgın mısınız, kırgın mısınız, neşeli misiniz, mutlu musunuz, şüpheci misiniz, endişeli misiniz? Kendinizi dinleyin. Kendi iç sesinizin, bedeninizin, zihninizin, ruhunuzun size ulaşmasına izin verin. Sonra yavaşça etraftaki canlı cansız her şeyi inceleyin. İnsanlara, hayvanlara, bitkilere, nesnelere tüm ayrıntılara bakın. Sonra gözlerinizi kapatın ve az önce incelediğiniz bütün detayları, hatırlayabildiğiniz kadar gözünüzün önünden geçirmeye çalışın. Tekrar başlangıçtaki nefes egzersizini yaparak çalışmayı sonlandırın.

Rüyalarınızı yorumlatmak ve rüyalarınızın rehberliğinde ilerlemek konusunda destek almak isterseniz [email protected]  mail adresinden detaylı bilgi alabilir, Instagram hesabını takip edebilir, sorularınız için benimle iletişime geçebilirsiniz.

 

İlginizi çekebilir: Rüyalarınızı hatırlamak ve dinlendirici bir uyku için: Yüksek benlik çalışması

Serap Özdağ Spiritüel Nefes Terapisti
06 Temmuz 1978 tarihinde İstanbul’da doğdu. 2000 yılında Ankara Üniversitesi Kimya Mühendisliğinden mezun oldu. Uzun yıllar ilaç sektöründe çalıştı. İnsanların bedensel sağlığı üzerine çalışırken, ... Devam