Lüsid rüya nedir, rüyalar sadece uykudayken mi görülür?

Araştırmacılar, rüyaların uzun süreler sadece uykudayken yani bilinçsizken görüldüğünü düşünmüşler. Fakat bu düşünceler, Dr. Keith Hearne, Dr. Stephen Laberge gibi araştırmacı doktorların çalışmalarıyla değişti. Şimdiki bilgiye göre, insanlar rüya görürken bilinçli de olabilirler. Fakat araştırmacıların ilave ettikleri bilgiye göre Tibetli Rahipler bunu zaten bildikleri ve kendini tanımak için uyguladıkları…

Kendini Bilmek, kendini anlamak ve duymakla başlıyor. Bu görev eskiden şu an olduğundan çok daha önemliydi. Tibetli rüya görenler, herhangi bir durumu rüyada görerek var edeceklerini düşünüyorlardı. Hiçbir şeyin tekdüze olmadığını, değiştirilebilir olduğunu deneyimleyerek öğreniyorlardı. Fizikteki anlamı ile baktığımız, odaklandığımız bir durumun maddeye dönüşmesi, bakmadığımız, ilgilenmediğimiz bir durumun ise dalgacık olarak kaldığını anlatıyorlardı. Yaşamak istedikleri durumu, bilinçli olarak rüyalarına dahil ederek maddeleştirme yani gerçekleştirme üzerine çalışıyorlardı.

Peki Lüsid rüya nedir: Rüya görenin, rüya gördüğünün farkında olması, bilmesi… Bilinçli rüya görmek bazılarımız için kendiliğinden olsa da çoğunlukla çalışmak ve egzersiz yapmak gerekmektedir. Belki de öncelikle rüyalara değer vermeyi öğrenmek, gördüğü rüyaları takip etmek, bilincinde olmak gibi aşamaları da olabilir. Diğer rüyalardan farklıdır. Ama rehber yani haberci rüyalara gereken özeni göstermeden bilinçli rüya görmenin mümkün olmadığını düşünüyorum. Lüsid bir rüyada kişi rüya gördüğünün farkındadır, detaylar ve tüm rüya canlıdır, “sanki gerçek gibiydi” diye ifade edilir. Kişi uyandıktan sonra rüyadan çok etkilendiği için hemen hatırlar ve heyecanlanır.

Rüyaları kontrol etmekle ilgili Jayne Gackenbach ve Jane Bosveld, lüsid rüyalarda insanların gizli isteklerinin ortaya çıktığını, kendilerinden bile sakladıkları korkularını gösterdiğini, kendi bilinçlerinin sınırlarını keşfettiklerini anlatıyorlar.

Lüsid rüya görmek için egzersiz yapmak isteyenlere mutlaka önce bedenlerini dinginleştirmelerini öneririm. Barok müzik dinlemek, meditasyon yapmak,nefes egzersizi çalışmak, dua etmek, ibadet etmek gibi herkesin kendi inancına göre rahatlayarak egzersizleri yapması daha sağlıklı ve başarılı olacaktır.

Şifa olsun,

Farkındalığı bol rüyalar görmenizi dilerken, bir sonraki yazımda buluşmak üzere…

Rüyalarınızı yorumlatmak ve rüyalarınızın rehberliğinde ilerlemek konusunda destek almak isterseniz [email protected]  mail adresinden detaylı bilgi alabilir, @nefesle.terapi Instagram hesabını takip edebilir, sorularınız için benimle iletişime geçebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Zorlu duygularınızın şifasını uykunuzda bulabilirsiniz

Serap Özdağ Spiritüel Nefes Terapisti
06 Temmuz 1978 tarihinde İstanbul’da doğdu. 2000 yılında Ankara Üniversitesi Kimya Mühendisliğinden mezun oldu. Uzun yıllar ilaç sektöründe çalıştı. İnsanların bedensel sağlığı üzerine çalışırken, ... Devam