Kışlık kıyafetler nasıl saklanmalı?: Etkili ipuçları ve pratik çözümler

Kışlıkları kaldırma mevsimi neredeyse geldi. Kısa bir süre sonra, üşümemek için kat kat giyindiğimiz günler geride kalacak. Bununla birlikte yün hırkalarımız, uzun kabanlarımız gelecek kışa kadar kullanım dışı olacak. Soğuk havalara karşı dayanıklı, sağlam bir kış gardırobuna sahip olmak harika olsa da onları giymediğimizde dolabımızda ciddi yer kaplayabilirler. Bu nedenle bir süreliğine kullanım dışı olan atkılar, eldivenler, kazaklar, paltolar için doğru saklama çözümleri bulmak, faydalı olabilir… Siz de kışlık kıyafetler nasıl saklanmalı, merak ediyorsanız okumaya devam edin.

Kışlık kıyafetler nasıl saklanmalı?

Kışlık kıyafetlerinizi kaldırmadan önce sırasıyla aşağıdaki adımları izleyin.

1. Gardırobunuzu düzenleyin

Yapmanız gereken ilk şey, kış gardırobunuzu düzenlemek. Bunun önce öncelikle artık giymediğiniz kış stillerini bir kenara bırakın ve kendinizi fazlalıkları depolama zahmetinden kurtarın. Giymediğiniz giysileri unutmak üzere bir kenara atmayın, onları satmayı veya bağışlamayı deneyin. Belirli öğeler için bir gelecek görüyorsanız, eski kazakları veya tişörtleri sürdürülebilir bir şekilde onararak, yeniden işleyerek hayata kazandırın.

2. Yıkayın ve temizleyin

Kışlıkları kaldırmadan önceki ikinci adım, gelecek sezon için saklamayı planladığınız kışlık gardırop ürünlerini yıkamak ve temizlemek. Bu, eşyalarınızı saklarken aralarına güvelerin veya diğer zararlıların sızmasını önler. Giysilerinizi kokusuz bir deterjanla yıkamaya öncelik verin. Bu sayede haşereler eşyalarınıza çekilmeyecek, ayrıca en sevdiğiniz ceketinizin bir sonraki sefer giyilmeye hazır olacağını bileceksiniz. Eğer hassas giysileri saklıyorsanız, etiketlerde yer alan yıkama talimatlarına uymalısınız. Kışlık ayakkabılar ve botları, sterilize edilmiş bir bezle iyice silmeyi unutmayın.

3. Organizasyonel araçlar edinin

Daha sonra, depolayacağınız eşyaları organize etmek üzere çeşitli araçlara yatırım yapın. Edineceğiniz araçlara bakmadan önce, kullanılmayan kışlık eşyalarınızı nerede saklayacağınıza karar vermek isteyebilirsiniz. Kışlıklarınızı ister yatağınızın altında, ister tavan arasında ister ardiyede saklayın; size yardımcı olabilecek pek çok araç var. Bu noktada farklı koşullara sahip giysilerin farklı saklama çözümleri gerektireceğini unutmayın. Aşınma, yırtılma ve takılmaları önlemek için daha hassas parçaları kağıtlara sarabilirsiniz. Elinizde bulunan daha dayanıklı parçaları güzelce katlamanız veya bir giysi çantasında saklamanız yeterli olacaktır.

En iyi kıyafet saklama yöntemleri hangileri?

Kışlık kıyafetler nasıl saklanmalı, açıklamaya devam ediyoruz. Özellikle, kışlık montlar nasıl saklanır, çok fazla yer kapladıkları için merak ediyor olabilirsiniz. Aşağıda, kışlıklarınızı güvenli bir şekilde saklamak için ihtiyacınız olabilecek kıyafet saklama yöntemlerini bulacaksınız.

1. Giysi çantaları

Giysi çantaları, montlar ve kabanlar gibi hacimli kışlık kıyafetleri saklamak için bolca alana sahip olmanızı sağlar. Bu tür çantaların bazılarının iç kısmında, daha fazla dayanıklılık depolama sağlamak amacıyla ekstra raflar bile vardır.

2. Kutular

Şeffaf, hava koşullarına dayanıklı sızdırmaz plastik kutular, üzerlerine etiket yapıştırmak ve içinde ne olduğunu görmek için harikadır. Bu sayede aylar sonra bile, kutularda hangi kıyafetlerinizi sakladığınızı biliyor olursunuz.

3. Vakumlu poşetler

Söz konusu büyük ve hacimli giysiler olduğunda, vakum poşetler gerçekten kurtarıcı olabilir. Bu tür poşetler, hava koşullarına dayanıklılık konusunda da çok iyidir, depolamayı kolay ve endişesiz hale getirir. Kışlıklarınızı depoladığınız vakum poşetleri, yatağınızın altında veya ardiyenizde saklayabilir, eşyalarınızın dış etkenlerden korunduğundan emin olabilirsiniz.

4. Yatak altı kutuları

Yüksekliği az ve yatak altlarına girmeye müsait olan eşya kutuları sayesinde, kaldırdığınız kıyafetler artık gözden ırak olmayacak. Bu sayede serin günlerde aralarından bir parça çekmeniz gerektiğinde ona kolayca erişebileceksiniz. Bu çözüm ayrıca sezon dışında alanınızı düzenli tutmanızı sağlar.

5. Elbise askıları

Eğer kışlıklarınızı depolamak için daha sağlam askılar edinirseniz, ardiyedeki ağır paltolarınızı güvenli bir şekilde saklayabilirsiniz.

6. Güve kovucu tabletler

Kışlıklarınızı sakladığınız alanlara yerleştireceğiniz güve kovucu tabletleri, değerli eşyalarınızı korumak için kullanabilirsiniz.

7. Ayakkabı şekillendiriciler

Kışlık çizme ve botlarınızı saklarken, ezilmemeleri için içlerine şekillendiriciler yerleştirin. Bu iş için eski buruşuk gazeteler veya kağıt havlu ruloları bile işinizi görebilir.

8. Elbise askılıkları

Eğer kışlıklarınızı kaldırmak için belirli bir alanınız yoksa, eşek askılık olarak da adlandırılan ekstra askılıklar size alan sağlayabilir.

Kışlık kıyafetleri saklamanın püf noktaları

Kışlık kıyafetler nasıl saklanmalı, artık biliyorsunuz. Yukarıdaki, kıyafet saklama poşeti gibi farklı kıyafet saklama yöntemleri ile siz de kışlık kıyafetlerinizi etkili ve güvenli bir şekilde kaldırabilirsiniz. Son olarak bu konuda bilmeniz gereken bazı püf noktalarını paylaşalım:

  • Katlama konusunda ustalaşın: Giysilerinizi daha iyi korumak için onları buruşturmayın veya dağınık bir şekilde kaldırmayın. Sonuçta onları yeniden giyeceksiniz.
  • Yaratıcı olun: Kışlıkları kaldırırken kaynak ve alan konusunda yetersiz kalırsanız, eşyalarınızı saklamak için boş valizleri veya elinizin altındaki diğer kutuları kullanın.
  • Neyi, nereye sakladığınızı bilin: Daha büyük paltolar, kayak malzemeleri ve yer kaplayan parçalar, en iyi şekilde vakumlu giysi poşetlerindeki askılarda saklanır. Bu sayede, neyi nereye sakladığınızı kolayca görebilirsiniz.
  • Paltoların şeklini korumak için sağlam askılara asın: Kışlık montlar nasıl saklanır? Eğer bir dolapta yeriniz varsa paltolarınızı asın. Yer kısıtlamanız varsa, onları giysi poşetlerine koyarak tozdan koruyun.
  • Kazakları asmayın: Bunu yapmak, kumaşların esnemesine ve şeklini kaybetmesine neden olur.
  • Kıyafetleri kötü koşullarda saklamaktan kaçının: Örneğin çok soğuk bir garaj, rutubetli bir bodrum veya açık bir balkon gibi alanların değişen sıcaklıkları ve nem seviyeleri vardır. Kumaşların ısı ve nemden zarar görmesini önlemek için giysileri, serin ve kuru bir yerde saklanmalıdır.
  • Kışlık aksesuarlarınızı bir arada saklayın: Kışlık şapkaları, eldivenleri, şalları bir saklama kutusuna veya bir sepete koyabilirsiniz. Eğer şifonyerinizde yer varsa onları bir çekmecede de saklayabilirsiniz.
  • Giysilerinizi taze kokulu tutun: Giysileriniz ne kadar temiz olursa olsun, tekrar çıkardığınızda havasız ihtimali var. Bu kokuyu önlemenin en iyi yollarından biri, giysi çantasına veya saklama kabına birkaç kurutma kağıdı koymaktır. Ayrıca hoş kokulu bir kese veya kurutulmuş lavanta da ekleyebilirsiniz.

Kaynaklar: brit.co, insider, hayden-hill

İlginizi çekebilir: Giysilerinizin ömrünü uzatmak için dikkat etmeniz gerekenler

Uplifers
Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!