Kendi fotoğraf hikayelerinizi oluşturmanıza yardımcı olabilecek 10 pratik öneri

Son günlerde sosyal medyada sıklıkla denk geldiğimiz fotoğraf hikayeleri, hepimizin hayatında var olan sıkıntıların ya güzel anların anlık karelere gün gün yansıtılmasıyla oluşturuluyor.

fotoğraf hikayesi

Çok zor durumda olsak da, kendimizi boşlukta hissetsek de problemlerle başa çıkma konusunda hepimizin kullandığı farklı stratejiler ve durumlar var. Fotoğraf çekmek de özellikle son zamanlarda bir çok kişinin terapi yöntemlerinden biri haline geldi.

Hayatınızın özel anlarında, içinden çıkamayacağınız durumlarla karşılaştığınızda ya da kendinizi kötü hissettiğinizde süreci fotoğraflayarak oldukça başarılı projeler ortaya çıkarabilmeniz mümkün.

Fotoğraflarınıza kendinizden bir şeyler katabilmenize ve kendi fotoğraf projenizi oluşturmanıza yardımcı olabileceğiniz düşündüğümüz pratik ve yaratıcı önerileri sizler için derledik.

Hangi konu üzerine fotoğraf çekmek istediğinizi belirleyin

Odaklanmak istediğiniz konuyu iyi belirleyin ve yalnızca bu konu üzerinde odaklanıp orada kalmaya çalışın. Sevgilinizle ayrılmanız, çocuğunuzun olması, ya da başka bir şehre taşınmak zorunda olmak gibi bir çok farklı değişim fotoğraf projenizin konusunu oluşturabilir.

Çok zor durumda kaldığınızı hissettiğiniz anlarınızı fotoğraflamaya çalışın

Sizi üzen ya da sinirlendiren kişilere ya da durumlara odaklanmak yerine o an yakalayabileceğiniz en güzel karenin ne olduğunu düşünün. İlk bakışta saçma ya da anlamsız gelse de, gelecekte bu anlarda çektiğiniz fotoğraflara baktığınızda zayıf değil güçlü yönlerinizi kolaylıkla görebileceksiniz.

30 gün boyunca her gün bir fotoğraf çekin

Bunu bir yatırım süreci olarak görün. Her geçen gün gölgelere, ışığa, kompozisyonlara, objelere ve olaylara daha fazla aşina olduğunuzu ve daha iyi fotoğraflar çektiğinizi göreceksiniz.

Detayları gözden kaçırmayın

Fotoğrafta anlatmak istediğiniz şeyler dışında var olan her şeyi ortadan kaldırmaya çalışın. En az şeyle en çok fikir aktarabileceğiniz fotoğraflar çekmeye önem gösterin.

Işıkla oynayın

Fotoğrafın daha çarpıcı, daha doğal ya da daha duygusal oluşu büyük ölçüde ışığı nasıl yansıttığınızla ilgilidir. Bu nedenle ışığın açısını ve yönünü iyi ayarlamaya çalışın.

Aceleci davranmayın

Her an onlarca fotoğraf çekmenize gerek yok. Her gün bir fotoğraf çekecek şekilde kendinizi aktarmak istediğiniz düşünceye odaklayın.

Konu üzerine düşünün

Vermek istediğiniz duyguyu doğru olarak yansıtabilmek için konunuzu benimseyin. Yalnızca kamerayı ayarlayıp fotoğraf çekmek yerine odaklanmanız gereken noktalara önem verin.

Fotoğraflarınızı düzenli saklayın

Tüm fotoğraflarınızı dosyalayarak ve etiketleyerek saklayın. Tarih sırasına göre dizmek en kullanışlı ve pratik yöntemdir. Bu dosyaları girip kontrol ettiğinizde zamanla beklemediğiniz kadar güzel sonuçlar elde ettiğinizi görebilirsiniz.

Fotoğraflarınızı paylaşın

Fotoğraflarınızı günlük olarak Instagram’da paylaşın ve kafanızdaki fotoğraf projesinin adıyla hashtagler koyun. Bu şekilde çevrenizdeki kişilerin de projenize katılmak istediğini ve sizi desteklediğini görecek, motivasyonunuzun sürekli canlı kalmasını sağlayacaksınız.

Pes etmeyin

Fotoğraf projelerinizi kısa süreli tutmak yerine mümkün olabildiğince uzun soluklu ve etkileyici işler yapmaya çalışın. Kısa projelerle uğraşırken yavaş yavaş uzun soluklu projeler için de çalışmaya devam edin.  Bazı günlerde yoğunluğunuz yüzünden fotoğraf çekememiş olsanız da pes etmeyin ve çalışmaya devam edin. Bu sizin projeniz ve nasıl olacağına siz karar vereceksiniz.

Uplifers
Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!