Işıl ışıl, bembeyaz dişler için doğru diş fırçalama ve diş bakımı yöntemleri nedir?

Dişler, işlevi kadar fiziksel etkisiyle de dış görünüşümüzün en önemli parçalarından biri. Yüzümüzün şeklini, bakışlarımızı, duruşumuzu ve hatta ruh halimizi doğrudan etkileyen dişlerimizin sağlıklı ve güzel görünmesi çok önemli. Mutlu olmak için kahkahaya, güzel görünmek için estetik bir gülümsemeye, tüm bunları yapabilmek içinse sağlıklı ve bembeyaz dişlere ihtiyacımız var.

Dişlerinizin ışıl ışıl parlaması ve bembeyaz olması için düzenli diş bakımını ve rutin kontrollerinizi aksatmamanız şart. Diğer yandan ağız temizliğine önem vermeniz ve dişlerinizi doğru şekilde fırçalamanız gerekiyor.

Sağlıkla parlayan dişler için doğru diş fırçalama yöntemleri

Ağız bakımı söz konusu olduğunda, ilk kural “günde en az 2 kez dişlerimizi fırçalamak”. Ancak dişlerinizi kaç kez ya da ne kadar süreyle fırçaladığınız kadar, nasıl fırçaladığınız da önemli. Çünkü doğru tekniği ve doğru malzemeleri kullanmadığınız sürece dişlerinizin beyazlığını korumanız mümkün değil.

Diş yapınızı tanıyın.

Doğru diş fırçalama yöntemini keşfetmek için, öncelikle diş yapınızın farkında olmalısınız. Çok sert bir diş fırçası ya da yoğun beyazlatıcı diş macunu kullanıyorsanız, diş fırçalarken gerekenden fazla basınç uyguluyorsanız, diş yüzeyinize zarar vermeniz kaçınılmaz.

Doğru araçları keşfedin.

Diş yüzeyi zarar gördüğünde daha pürüzlü hale gelecek ve leke tutmaya başlayacaktır. Bu nedenle diş hekiminize danışarak diş yapınızı öğrenmelisiniz. Diş hekiminizden ağzınız ve dişleriniz için en uygun diş fırçası, diş macunu ve ağız çalkalama suyu önerilerini almayı ihmal etmeyin.

İdeal fırçalama yöntemini öğrenin.

Dişlerinizi fırçalarken ağzınızın her bölgesine aynı özeni gösteremiyor olabilirsiniz. Fırçalama esnasında az basınç uygulayarak tam temizlenme sağlanmasını engelleyebiliyor, fazla basınç uygulayarak ya da gereğinden uzun fırçalayarak diş minesine zarar verebilirsiniz. Diş yapınıza en uygun fırçalama yöntemini keşfetmek için diş hekiminize danışabilir, akıllı bir diş fırçası kullanımına başlayabilirsiniz.

Şarjlı diş fırçası kullanın.

Diş yapınız ne olursa olsun, basınç sensörlü şarjlı diş fırçaları ile dişlerinizin ihtiyaç duyduğu bakımı sağlamanız mümkün. Şarjlı diş fırçaları, yuvarlak ve küçük fırça başlıkları sayesinde ağızda manuel diş fırçasının ulaşamayacağı yerlere ulaşır; diş yüzeyinde mükemmel temizlik sağlarken diş minenize zarar vermeden dişlerinizi beyazlatmanıza yardım eder.

Oral B Genius 9000 ile tanışın.

Oral-B GENIUS dişlerinizi diş hekiminizin tavsiye ettiği biçimde fırçalamanıza yardımcı olan akıllı bir diş fırçalama sistemidir. Dişlerinizi fazla sert fırçaladığınız zaman sizi uyaran bir basınç sensörüne sahiptir. Diş hekimliği aletlerinden ilham alan yuvarlatılmış fırça başlığı ile her bir dişi çevreleyerek daha derinlemesine temizlik sağlar. Ayrıca, hiçbir bölgeyi gözden kaçırmamanız için geliştirilen Pozisyon Algılama teknolojisi ile hangi bölgeleri fırçaladığınızı gözlemleyebilir; zamanlayıcı özelliği ile dişlerinizi tam olarak gereken süre boyunca fırçaladığınıza emin olabilirsiniz. GENIUS, dişleriniz için üstün bir temizlik sunuyor.

Gelelim ışıl ışıl, bembeyaz dişler için uygulayabileceğiniz diğer bakım yöntemlerine:

Diş bakım rutininizde karbonata yer açın.

Karbonat, kimyasal içerikli olmadığı için dişlere zarar vermeyen, en doğal diş beyazlatma yöntemlerinden biri. Pratik bir leke çıkarıcı olan karbonatla özellikle diş yüzeyindeki kahve, sigara ve şarap gibi lekeleri kolayca temizleyebilirsiniz. Bir hafta gibi kısa bir süre boyunca ağız bakım rutininize karbonat eklediğinizde, gözle görülür bir renk değişimi olduğunu fark edebilirsiniz.

Karbonatın kullanımı da oldukça basit; diş fırçanızı ıslattıktan ya da diş macunu sürdükten sonra toz halindeki karbonata batırın ve dişlerinizi fırçalayın. Diş yüzeyine zarar vermemek için 1 hafta bu kürü uyguladıktan sonra 1 hafta dinlenmeye bırakmayı unutmayın.

Yemeklerden sonra ağzınızı bol suyla çalkalayın.

Yoğun renk içeren yiyecek ve içecekler ağızda uzun süre kaldığında dişlerinizde leke oluşturabilir. Özellikle kahve, çay gibi koyu renkli içecekler ve pancar, kırmızı lahana, yeşil sebzeler gibi renk veren yiyecekler tükettikten sonra dişlerinizi suyla çalkalamak ya da bol su içmek, dişlerinizin beyazlığını ve temizliğini korumanıza yardımcı olacaktır.

Beslenme düzeninizi gözden geçirin.
People hangout together at coffee shop

Dişlerin en büyük düşmanlarından biri asit oranı yüksek yiyecek ve içecekler, diş minesini yumuşatarak dişlerinize zarar verir. Diğer yandan içerdikleri yüksek şeker miktarı nedeniyle dişlerinizin lekelenmesine ve çürümesine de neden olur. Asitli içecekler tükettikten hemen sonra bol su içerek ya da ağzınızı çalkalayarak ağzınızdaki asit oranını dengeleyebilirsiniz.

Sıcak içeceklerin düzenli tüketimi de dişlerinizin lekelenmesine neden olan faktörlerden bir diğeri. Sıcak içecekleri aşırıya kaçmadan ve mümkünse süt ekleyerek tüketin. Aşırı sıcak bir şey yiyip içtikten hemen sonra soğuk şeyler tüketmeyin.

Beslenme alışkanlığı olmasa da, sigara tüketimi de dişlerinizi zamanla sarartır ve içeriğindeki katran nedeniyle dişlerinizde lekeler oluşmasına neden olur. Bu nedenle sigara alışkanlığınızdan bir an önce kurtulmaya çalışın.

Işıl ışıl, bembeyaz dişler için Oral-B GENIUS ile hemen tanışın.

 

Doğru diş fırçalama yöntemleri ve etkili diş bakım önerilerini aktardığımız bu içerik Oral-B GENIUS katkılarıyla hazırlanmıştır.

Uplifers
Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!