Beeing Hope projesi, NFT koleksiyonu ile ‘Arılara Umut Ol’mayı hedefliyor

Geçtiğimiz yıl Akdeniz ve Ege’de günlerce süren orman yangınları, iklim krizinin neden olduğu kuraklığın ve küresel ısınmanın nasıl çevresel bir felakete dönüşebileceğini hepimize gösterdi. Türkiye genelinde yaklaşık 200 bin hektar ormanlık alan yangınlardan dolayı yok olurken, ekolojik dengenin bozulmasına sebep olan bu felaket binlerce canlının evsiz kalmasına neden oldu. İnsanın çevreye verdiği zararın kaçınılmaz bir sonucu olarak artan orman yangınlarından dolayı Türkiye’deki biyoçeşitlilik, daha önce benzeri görülmemiş şekilde tehdit altında. Yaşanan yangınlarda yok olan binlerce bal arısı nedeniyle Türkiye’ye özgü en büyük kültürel ve ekonomik değerlerden biri olan çam balı üretimi de durma noktasına geldi. 

1984’ten beri sürdürülebilir bir gelecek için biyoçeşitliliği korumaya yönelik adımlar atan ve Akdeniz’den ilham alan Le Petit Marseillais, National Geographic Türkiye Dergisi iş birliğiyle ‘Beeing Hope – Arılara Umut Ol’ isimli büyük bir sosyal sorumluluk projesi başlatarak Türkiye’nin sosyal sorumluluk temalı ilk NFT projesini hayata geçirdi. ‘Beeing Hope – Arılara Umut Ol’ projesi zarar gören ekosistemin yenilenmesini, biyoçeşitliliğin sürdürülebilmesinde en önemli aktörlerden biri olan arıların yok oluşunu engellemeyi ve çam balı üretiminin devam etmesini sağlayarak bölgenin ekonomik ve kültürel geleceğini de desteklemeyi hedefliyor.

Beeing Hope NFT koleksiyonu

Farklı disiplinlerden 28 sanatçının 10080 eserinin bir araya geldiği ‘Beeing Hope – Arılara Umut  Ol’ sosyal sorumluluk projesi, sanatı ve teknolojiyi bir araya getirerek arılara umut olmayı ve ekolojik dengenin korunmasıyla ilgili farkındalık kazandırılmasını amaçlıyor. Proje ile aynı ismi taşıyan “beeinghopenft” NFT koleksiyonu, Türkiye’de multidisipliner bir yaklaşımla ve sosyal sorumluluk amacıyla oluşturulan ilk koleksiyon olmasıyla dikkat çekiyor.

Bölgede yaşanan durumu yerinde inceleyen, yerel üreticilerle görüşen, akademisyenlerden ve yerli halktan bilgi alan ve bu kapsamlı deneyimden ilhamla eserlerine hayat veren illüstratörler, grafik tasarımcılar, fotoğrafçılar, heykeltıraşlar, animasyon ve ses sanatçılarının üretimiyle ortaya çıkan eserlerin küçük bir kısmı daha nadir ve yüksek değere sahipken, her bir sanatçı projede tam 360 eserle yer alıyor. 

Sanat dünyasında oldukça yeni bir trend olan NFT’yi sosyal sorumluluk amaçlı kullanan ilk örneklerden biri olmasıyla tüm dünyada ses getiren ‘’Beeing Hope – Arılara Umut  Ol” projesindeki NFT eserleri 11 Şubat akşamı beeinghope.io üzerinden satışa sunuldu ve eserlerin satışı hala devam ediyor. Projede yer alan 28 sanatçıyla ilgili bilgileri, koleksiyonda yer alan eserleri ve proje detaylarını beeinghope.io adresinde ve projenin InstagramTwitter hesaplarında bulabilirsiniz. 

İlginizi çekebilir: NFT nedir?: Milyon dolarlara satılabilen kripto sanat eserleri

Uplifers
Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!