2024 yılına Merkür Retrosu ile giriş yapıyoruz: 12 Aralık-3 Ocak Merkür Retrosu

2023 yılını uğurlamaya hazırlanırken Merkür de Oğlak burcunda yılın son retrosunu yapmaya hazırlanıyor. Zihnin ve iletişimin gezegeni Merkür’ün 12 Aralık 2023 tarihinde başlayacak olan retrosu 3 Ocak 2024 tarihinde sona erecek.

2023 yılına girerken Merkür Oğlak burcunda retro yapmıştı. 2024 yılına da yine Merkür’ün Oğlak burcundaki retrosu ile giriş yapacağız. Merkür, iletişim biçimimiz, zihinsel yapımız, teknoloji, iletişim araçları, haberleşme, medya, basın, eğitim, ticaret, seyahat konularıyla ilgilidir. Mitolojide tanrıların habercisi Hermes’dir.

Merkür’ün retro zamanları iletişim aksaklıkları yaşanır. Yanlış anlaşılmalara ve karmaşalara sebebiyet verir. İletişim ve ulaşımda gecikmeler yaşanır. Merkür’ün retro olduğu zamanlar yeni anlaşmalar, sözleşmeler, alım satım işleri için uygun zamanlar değildir. Biraz daha içe dönük, daha durağan, zamanın daha yavaş aktığı zamanlardır. Bu dönemlerde yeni bir işe başlamak ya da yeni bir şey satın almak yerine devam eden işler tamamlanmalıdır. Uzun zamandır devam eden işleri tamamlamak ve sonuçlandırmak için verimli zamanlardır.

Retro zamanları geçmişten konuların da gündeme geldiği zamanlardır. Geçmişte gündeme gelen bir konu bir daha gündeme gelebilir. Böyle bir durumda konunun üzerinde durmak, analiz yapmak, konuyu çözüme ulastırmak faydalıdır. Aksi takdir de bir sonraki Merkür retrosunda bir daha karşımıza çıkabilir.

Merkür 12 Aralıkta 8° Oğlak burcunda retroya başlayacak ve 23 Aralık tarihinde Yay burcuna geçiş yaparak geri hareketini Yay burcunda tamamlayacaktır. Dolayısıyla Merkür retrosunu iki ayrı zaman dilimi olarak ele almak gereklidir.

  • 12 Aralık-23 Aralık tarihleri arasında Oğlak burcu retrosu,
  • 23 Aralık-3 Ocak tarihleri arasında Yay burcu retrosu.

Merkür’ün Oğlak burcunda retro olduğu tarihlerde iletişimde kısıtlanmalar ve engellemeler meydana gelir. Otorite figürleri, yöneticiler, üst kademelerdeki kişilerle alakalı geçmişten gelen bir takım konular gündemi meşgul edebilir. Yay burcunda retro olduğu zaman diliminde ise eğitim, inançlar, üniversiteler, dini yapılar, seyahatler, uluslararası anlaşma ve sözleşmeler konusunda problemler meydana gelebilir.

Merkür retrosunun en problemli zaman dilimi gerileyen Merkür’ün Marsla kavuştuğu 26-30 Aralık tarihleri. Bu tarihler arasında retro Merkür Mars ile kavuşup Neptün ile de oldukça sert bir kontak kuracak. Bu tarihler arasında aldanma, aldatılma, kandırılma, dolandırıcılıklara karşı çok temkinli olmak gerekir. Geçmişte tulmayan sözler, gerçekleştirilmemiş vaadler sebebi ile zorlukların yaşanması olası. Bu tarihler aralığında ağızdan çıkan her söze dikkat etmek, iletişimde ve ticarette dürüstlük ilkesinden sapmamak oldukça önemli. Bununla birlikte iletişimde fevri olmak, düşünmeden konuşmak, öfke ile hareket etmek kaybetmeye sebep verir.

Merkür retrosundan en çok etkilenecek burçlar ise;

  • 12 Aralık-23 Aralık tarihleri arasında Oğlak, Yengeç, Koç ve Terazi burçları olurken,
  • 23 Aralık-3 Ocak tarihleri arasında da Yay, İkizler, Başak ve Balık burçları olacaktır.

İlginizi çekebilir: 2 yıllık yeni mücadele döngümüz: Mars-Güneş kavuşumu sidonik döngüsü

Çimen Halitoğlu Çakır Karma Astrolog
1985 Van doğumluyum. Lisans eğitimimi Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesinde 2011 senesinde tamamladım. Üniversite sonrası Turizm-Otel/Cafe-Restaurant işletmeciliği gibi alanlarda hizmet verdim. Yaşamı ve varoluşu sorgulamam ... Devam