Time Dergisi 2023 yılının en iyi 10 filmini listeledi

Sinemaseverleri heyecanlandıran o harika liste açıklandı! Time Dergisi, 2023 yılının en iyi filmlerini açıkladı. Birbirinden etkileyici ve çarpıcı hikayelere sahip filmlerden şahane bir izleme listesi oluşturabilirsiniz. Sinema dünyasına damgasını vuran yapımların arasında unutulmaz bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Ödüllü, uluslararası, romantik, korku, duygusal, gerilim dolu… Tüm duygularınızı harekete geçirecek filmleri keşfetmek için okumaya devam edin. İşte en iyi 2023 filmleri:

Fallen Leaves

Fallen Leaves Trailer #1 (2023)

(IMDb: 7.6)

Aşk, romantizm, alkolizm, talihsizlikler, kötü olaylar ve yaşama devam etme mücadelesi… Romantizm, komedi ve drama, hepsi bir arada. Aki Kaurismäki tarafından yazılan ve yönetilen Finlandiya-Almanya yapımı olan komedi-drama filmi Fallen Leaves, listenin başında yer alıyor. Günümüz Helsinkisinde yaşayan ve aşkı arayan iki yalnız ruhu tesadüfen buluşturan kader ve onların mutluluğa giden yolunda karşılaştıklarını anlatan bu film, Kaurismäki’nin 20. uzun metraj filmi ve bir üçlemenin son yapımı. Büyük beğeni toplayan film, TIME’ın listesinin başında olmasının yanı sıra National Board of Review tarafından 2023’ün en iyi beş uluslararası filminden biri seçildi. Mucizelere inanmaya devam etmek için bir umut ışığı arıyorsanız, bu filmi sakın kaçırmayın. Etrafınızdaki umutsuzluğa rağmen, peri masallarında hissedebilir, umudu bir yerlerden bulabilirsiniz, tıpkı Fallen Leaves’de olduğu gibi…

Maestro

Maestro | Official Trailer | Netflix

(IMDb: 7.2)

Listenin ikinci sırasında, yine aşk var! Maestro, Amerikalı besteci, bir müzik duayeni olan Leonard Bernstein ile eşi Felicia Montealegre arasındaki karmaşık ilişkiyi anlatan bir biyografik drama filmi ve National Board of Review tarafından 2023’ün en iyi 10 filminden biri seçildi. Yıldız yönetmen Bradley Cooper’ın ellerinden çıkan filmin her bir sahnesi fazlasıyla etkileyici, ayrıca her bir sahne adeta müzikle ruhu besliyor. Karakterlerin duygu durumlarını aktarışları o kadar başarılı ki adeta onlarla birlikte izleyici de ruh halindeki yükseliş ve düşüşlere ortak oluyor. Bir aşk hikayesinin yanı sıra bir hayat mücadelesine de tanıklık ediyor, görsellikle ve müzikle kendinizi adeta kara bulutlarla kaplı ama sıcak bir yolculuğun içerisinde hissediyorsunuz. Yılın ‘en’lerini yakalamak istiyorsanız Maestro’yu izlemeden yıla veda etmeyin.

The Zone of Interest

The Zone of Interest | Official Trailer HD | A24

(IMDb: 8.1)

Anlatılmaz yaşanır bir film, adeta bir baş yapıt, çarpıcı, gerçek bir hayat aktarımı: The Zone of Interest! Kelimelerin yetmediği, eleştirmenlerden tam not alan, tarihin gerçeklerini bir bir yüzümüze vuran ve insan olmanın her yönünü tüm çıplaklığı ile anlatan, hayatı sorgulatan efsanevi bir yapım. Auschwitz komutanı Rudolf Höss ve eşi Hedwig, geniş bahçeli evlerinde çocukları için rüya gibi bir hayat kurmaya çalışıyorlar, evlerinin yanında ise, bahçe duvarının ötesinde tam tersi bir dünya yaşanıyor. Ne mi oluyor? Yahudiler katlediliyor. Korku, gerilim, savaş, tarih, en çok da gerçeklik, hepsi bu filmde.

Priscilla

Priscilla | Official Trailer HD | A24

(IMDb: 7.0)

Elvis Presley’in şarkılarını sever misiniz? Peki ya kendisini? Bir başka biyografik drama filmi: Priscilla. Genç Priscilla Beaulieu’nun Elvis Presley ile tanışmasını ve sonrasında ikisinin de hayatının nasıl değiştiğini konu alan bu film, bir rock starının dönüşümünü de gözler önüne seriyor. Aşk, romantizm, ihtiras… Karmaşık bir romantik ilişkiyi en derinlerine kadar işleyen filmde müziğin büyülü kollarına da kendinizi bırakıyor, adeta bambaşka alemlere yolculuğa çıkıyorsunuz. Hayatın, sürprizlerle -kimi zaman iyi kimi zaman kötü- dolu olduğunu hatırlatan bu yapımı sakın kaçırmayın.

Revoir Paris

Revoir Paris Trailer #1 (2023)

(IMDb: 6.9)

Bir travmanın izleri ne kadar kalıcı olabilir, hiç mi silinmez, hep mi orada kalır, yoksa derinlerde bir yerde zamanı geldiğinde ortaya çıkmayı mı bekler? Travmanın izlerini anlatan çarpıcı bir başka yapım daha; Revoir Paris. Bir bistrodaki terör saldırısından sağ kurtulduktan üç ay sonra hala yaşadığı travmanın etkisi altında olan genç kadın, o gece yaşananları hatırlamıyor ve yaşamına devam edebilmek için anılarının izini sürüyor. Bu yolculukta da akıl almaz şeyler yaşıyor. Kendini bulmak mı zor, geçmişi aşmak mı, düşündürücü bir film…

Past Lives

Past Lives | Official Trailer HD | A24

(IMDb: 8.0)

Kaybolan aşklar, unutulmayan çocukluk anıları, değişen benlikler… Hayatın dönüşüm yolculuğunu en gerçekçi bakış açısıyla anlatan, listenin en sıcak aşk filmi: Past Lives. Romantik, hüzünlü, yürek burkan ama bir yandan da umut ışığını söndürmemeye çalışan bu film, sizi gerçek aşkın denizlerinde bir yolculuğa çıkaracak. Geçmişin burukluğu, çocukluğun silinmeyen izleri, aşkın gücü ve daha pek çok insanı insanca anlatan değeri başarılı bir şekilde işleyen Past Lives’da kendinizden bir şeyler bulacağınıza emin olabilirsiniz.

Killers of the Flower Moon

Killers of the Flower Moon | Official Trailer 2 (2023 Movie)

(IMDb: 8.0)

Dünyaca ünlü usta oyuncular Leonardo DiCaprio ve Robert De Niro’nun yer aldığı bir yapımdan daha iyi çok az şey olabilir… Başarılı film Killers of the Flower Moon da bunlardan biri. 1920’lerin Oklahoma’sında geçen film, kabile topraklarında petrol bulunmasının ardından Osage Ulusu’ndaki Osage üyelerinin ve akrabalarının öldürüldüğü bir dizi cinayete odaklanıyor. Akıl almaz gelişmeler, gizli işler, saklı yürütülen anlaşmalar ve toplumsal çarpıklık… Dünya genelinde çok büyük ses getiren ve film sektöründeki çok büyük bütçelerden birine sahip film, aynı zamanda Ulusal İnceleme Kurulu’nda En İyi Film ödülünü alırken, Scorsese ve Gladstone Yönetmen ve Kadın Oyuncu ödülünü kazandı.

Are You There God? It’s Me, Margaret.

ARE YOU THERE, GOD? IT’S ME, MARGARET Official Trailer (2023)

(IMDb: 7.4)

Judy Blume’un 1970 tarihli aynı adlı romanından uyarlanan, Kelly Fremon Craig tarafından yazılan ve yönetilen Amerikan komedi-drama filmi Are You There God? It’s Me, Margaret listenin en gözde yapımlarından biri. 11 yaşındaki Margaret, New York City’den New Jersey banliyösüne taşınacağı ve arkadaşlarından uzaklaşacağı için üzgündür. Üzüntüsünü ve endişelerini aşabilmek içinse Tanrı ile konuşmaya başlar ve olaylar gelişir. Margaret’ın büyüme sancıları, yaşadıkları, ergenlik hikayeleri, çevresinde olup bitenler, sıcak ve samimi bir dille anlatan bu filmi kaçırmayın.

Dreamin’ Wild

DREAMIN' WILD Official Trailer (2023)

(IMDb: 6.5)

Biraz daha müzik alır mısınız? Listenin bir başka biyografi filmi; Dreamin’ Wild. Müzik ikilisi Donnie ve Joe Emerson’ın 1970’lerde bir plak çıkarabilmek için ne uğraşlar verdiğini anlatan film, başrollerinde Casey Affleck, Noah Jupe, Zooey Deschanel gibi ünlü isimleri ağırlıyor. İlham dolu bir hikayeye tanıklık etmek, ruhunuzu müzikle doyurmak isterseniz bu efsanevi filmi mutlaka izleme listenize ekleyin.

Passages

PASSAGES | Official Trailer | Now Streaming

(IMDb: 6.8)

Harika bir Fransız filmi; romantik drama türündeki unutulmaz yapım: Passages. Başrollerinde Franz Rogowski, Ben Whishaw ve Adèle Exarchopoulos’un yer aldığı aşk üçlüsünü konu alan filmde, eşcinsel bir evliliğin bir kadının araya girmesi ile nasıl krize sürüklendiği anlatılıyor. Çekici, çarpıcı ve sürükleyici bu Fransız yapımını kaçırmayın.

İlginizi çekebilir: İstanbul İçin Son Çağrı: Evlilikte ben ve biz olmak üzerine harika bir yapım

Uplifers
Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!