2023 Jüpiter Boğa Burcu Retrosu: ‘Tüm gökyüzü ilahi adalet için el ele verdi’

Jüpiter, 5 Eylül 2023 tarihinden 1 Ocak 2024 tarihine kadar Boğa burcunda retro pozisyonda olacak! Jüpiter galakside adaleti, bilgiyi, genişlemeyi, cömertliği, başarıyı, iyi niyeti, genişlemeyi, şansı, bolluğu ve bereketi simgeler.

Sembolündeki yarım daire ruh ve zihni, haç işareti ise madde dünyasını simgeler. Sembol ruh’un ve zihnin madde boyutu olan dünya alanında çeşitli deneyimler yaşayarak büyümesi ve farkındalık geliştirmesi gerektiğini göstermektedir. Jüpiter zodyaktaki bir turunu 12 senede tamamlar. Her burçta 12-13 ay civarı kalır. Yılda 1 defa retro yapar ve retrosu yaklaşık 3-3,5 ay civarı sürer.

Boğa burcu denilince ise akla ilk gelen elbetteki para, güvenlik, konfor, lüks gibi maddi değer ve yapılar. Boğa burcunun gölge yanında abartılılı bir şekilde maddeye verilen değer, açgözlülük, oburluk, dar görüşlülük, cinsellik, haz ve keyife fazla düşkünlük vardır.

Bu sene bol retrolu bir yaz ve sonbahar dönemi olduğundan daha önceki yazılarımda söz etmiştim. Retro dönemleri zaman yavaş akar, geçmiş eylemler gözden geçirilir. Geçmişte yapılan tüm yanlışlar, hatalar, günahlar, sevaplar hepsiyle ilgili derin bir muhakema sürecidir aslında…

Bu seneki Jüpiter retrosu anlam bakımından öylesine derin ki…

Venüs retrodan çıkmaya hazırlanıp durağan pozisyona geçerken Jüpiter de durağan pozisyona geçiyor. Venüs retrodan çıkarken ise Jüpiter retroya giriyor. Jüpiter retroyu ise Venüs yönetimindeki Boğa burcunda Menkar sabit yıldızının üzerinde yapıyor.

Menkar yıldız sabitesi Satürn karakterinde zorlu bir yıldız. Üzüntü, sağlık problemleri ve maddi çöküşlerle ilgili… Satürn ise Jüpiter’in retro yaptığı süre boyunca Fomalhaut hattında retro ve Jüpiter’in retrosunun tamamlandığı gün ise Satürn Fomalhaut hattında ileri pozisyonda! Fomalhaut 3 derece Balık burcunda bulunan 4 büyük kraliyet yıldızından biri. Güneyin gözcüsü bununla birlikte 4 büyük melekten biri olan Cebrail’i temsil eder.

İşin özü sevgili dostlar: “Tüm gökyüzü ilahi adalet için el ele veriyor…”

Jüpiter Boğa retrosu 7 büyük günahla ilgilidir: Şehvet, açgözlülük, kibir, kıskançlık, oburluk, öfke ve tembellik. Madde dünyasında takılıp kalan ve bunun neticesinde mana alemini unutanlarla ilgilidir.

Jüpiter her şeyden önce adaletin gezegenidir. Her ne kadar şans fırsat gezegeni olarak bilinse de kibrin hakim olduğu, adaletin olmadığı yerde Pluto ve Satürn den çok daha sert yıkımlar yaşatır.

Jüpiter’in boğa burcundaki retrosu diğer gezegenlerle, yıldız sabiteleri ile etkileşimi der ki; “Sen evrene ne verdiysen onu alacaksın.”

Sahip olduğun maddi değerlerle kibirlendin mi? Maddesel yaşama taparak elindeki imkanları sadece zevk ve sefa için mi kullandın? Başkasının parasına, toprağına, malına, mülküne göz mü diktin? Sahip olduklarınla güç gösterisi mi yaptın? Ezdin, sömürdün, aşağıladın mı? Kibre mi kapıldın? Peki ya cinsellik gibi hazlar? Maddesel dünyanın zevklerine mi aldandın?

O zaman; “Ahlaksızlığın, oburluluğun, açgözlülüğün ve kibrin bedelini ödeme zamanı…”

Bireysel hayatlarımızın yanı sıra tüm dünyada para piyasaları ve finansal konularla ilgili Jüpiter’in boğa burcundaki retrosu sonbahar ve kış döneminin bir hayli çetin geçeceğini işaret etmekte. Bu dönemde Satürn’ün de Fomalhaut hattında olması pek çok büyük şirketin iflas haberlerini duyacağımızın habercisi.

Sahip olunan ancak kıymet bilmez şekilde fütursuzca kullanılan kaynakların, üretmeden tüketmenin bedelinin ödeneceği oldukça karmik zamanlardan geçiyoruz.

Jüpiter yazılı olmayan ahlak kurallarını simgeler. Jüpiter’in boğa burcundaki retrosunu bir arınma firsatı olarak görmek gerekir. İnzivaya çekilip kişinin kendi içsel arzuları ve eylemleri ile yüzleşmesi, nefsi terbiye etmek, açgözlülüğün yol açtığı ahlaki deformasyonu onarmaya çalışmak faydalı olacaktır.

Kötü bir işin en gizli şahidi vicdandır. Şimdi vicdanı gözleyen gizli gözcülerin konuşma zamanı…

İlginizi çekebilir: Merkür Başak burcu retrosu: Kendinle yüzleşmeye var mısın?

Çimen Halitoğlu Çakır Karma Astrolog
1985 Van doğumluyum. Lisans eğitimimi Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesinde 2011 senesinde tamamladım. Üniversite sonrası Turizm-Otel/Cafe-Restaurant işletmeciliği gibi alanlarda hizmet verdim. Yaşamı ve varoluşu sorgulamam ... Devam