2022/2023 Sonbahar-Kış trendleri ve öne çıkan parçalar

Moda endüstrisinden güçlü sesler yükseliyor; pandeminin etkisi son birkaç yıl moda dünyasının odağını ev giyimine çevirmişken artık şık pijamaların modası geçiyor ve bomba gibi bir sezon geliyor! 2022/2023 sonbahar kış modası trendlerinde göz alıcı pembeler, parıltılı pullar, dikkat çeken leopar desenler ve çok daha fazlası dikkat çekiyor. İster yalnızca moda dünyasında neler olduğunu öğrenmek isteyin ister trendleri takip eden kombinler yaratmak bu sezonun öne çıkan detayları ilginizi çekebilir. İşte moda rüzgarları estiren, şık dokunuşlarla dolu, ilham veren trendler:

Sportif lüks

Gelin, bu yıl sezonun en dikkat çeken trendi ile başlayalım: Sportif lüks. Eşofmanınızın altına topuklu ayakkabı giymenin çılgınca olduğunu düşünüyorsanız bu trend fikrinizi değiştirebilir. Modaya yön veren markalardan biri olan Prada’nın çıkardığı sportif atletler, joggerlar, şişme yelekler, spor çantalar şık dokunuşlarla buluşurken Gucci ve Adidas arasında gerçekleşen ve çok ses getiren işbirliği de sportif lüks tarzını perçinliyor. İkonik çizgili eşofmanların küçük baget çantalarla birlikte kullanıldığı, tenis eteklerinin şık bluzlerle giyildiğini ya da joggerların altına giyilmiş topuklu ayakkabıları bu sezon görmeye alışacağız gibi…

Alla beni pulla beni

Genellikle payetli kıyafetler dolabın arkasında özel bir günü bekler; parti ya da yılbaşı zamanları için ayrılır. Ama noel tarzını seviyorsanız bu trend tam size göre! Işıltılar, simler, pullar… Parıltı ve ihtişamın bir araya geldiği yılbaşı ruhu bu sezon moda ile buluşuyor. Metalik renkli parçalardan tepeden tırnağa payetli elbiselere sonbahar ve kışın daha ‘parlak’ geçeceği kesin… Pul detaylı aksesuarlardan simli ayakkabılara, parlayan eteklerden yanar döner renkli bluzlere cesur ve dikkat çekici parçalar ön planda olacak.

Pembe, gönlüm sende

Sezonun en çok dikkat çeken rengi sıcak pembe! Pembenin her tonunu her parçada görmeye alışın; çünkü kazaklardan montlara, elbiselerden aksesuarlara feminen çizgiler gül kurusu, blush, magenta, toz pembelerle canlanacak. Klasik pembe giyim tarzınızda çok sık tercih ettiğiniz bir renk olmasa da pembenin onlarca tonundan birini beğeneceğinize eminiz. İster baştan aşağı tonsürton pembe tercih edin, ister küçük bir pembe dokunuş ekleyin fark etmez, kolayca bu trende ayak uydurabilirsiniz.

Karamel tonlar

Favori renkleriniz arasında kahverengi varsa ve gardırobunuzda bu renk yoğunluktaysa moda rüzgarlarına kapılabilirsiniz. Kahverenginin sakinleştirici, nötr tonları iyi oluşu destekleyen bir giyim tarzıyla bu yıl karşımıza çıkıyor. Hem sonbaharın geçişini stilinize yansıtacak hem de şıklığı karamel dokunuşlarla birleştirecek bu trend ile kahverengi ceketleri, hasır renk gömlekleri, camel çantaları, taba botları kombinlerinize ekleyebilirsiniz.

Back-to-school

Lise etekleriniz ya da okul ceketleriniz duruyorsa yaşadınız! Çünkü bu yıl back-to-school zamanı geldi! Yani okula dönüş modu başladı… Okul modu yani öğrenci stili hem podyumları hem sokakları süsleyecek. Pileli etekler, jile elbiseler, beyaz gömlekler, koyu renk ceketler, ekoseler, yakalı kazaklar ve çok daha fazlası dört bir yandan kampüs havası estirecek. Kravatlar da gömleklerin ve hatta yuvarlak yaka sweatshirtlerin üzerine eklenecek. Okul formalarınız hala duruyorsa hemen gözden geçirmek isteyebilirsiniz.

Leopar desenler

Bir görünüp bir kaybolan trendlerden biri şüphesiz ki leopar… Ve bu sezon yine karşımızda! Leopar baskılı kıyafetler pek tarzınız olmasa da modaya ayak uydurmak istiyorsanız küçük bir leopar desenli çapraz askılı çanta, trendi zarif ve şık bir şekilde kombinlerinize uydurmanıza yardımcı olabilir.  Her daim şık dokunuş olan leoparı bu sezon etrafınızda gördükçe ufak ufak bu tarza ısınabilirsiniz. Leopar baskılı kemerler de oldukça revaçta, bizden söylemesi.

Blazer, biker, bomber ceketler

Zamansız modanın en önemli parçası blazer ceketler bu sonbahar ve kış aylarında da ön planda olacak. Şık blazerları, biker ve bomber ceketler takip edecek. İster spor ister şık kombinlerin ayrılmaz parçası olan bu ceketler, birçok ünlü markanın en kritik sezon parçaları arasında. Mini eteklerle buluşan bomber ceketlerden kovboy çizmelerle birleşen biker ceketlere her taraftan şıklık rüzgarları esecek gibi… Üstelik ceketlerdeki kürk ve tüy detayları da göz dolduracak.

Deri görünümlü parçalar

Tıpkı leopar gibi podyumlardan ne kadar uzak kalırsa kalsın daha güçlü bir şekilde geri gelen deri trendi bu sezon da karşımızda. Deri etekler, ceketler, çantalar, aksesuarlar, kabanlar, trençkotlar, çizmeler ve çok daha fazlası hem şık hem çarpıcı görünümlerin en kritik parçası olacak. Deri demişken doğa dostu alternatifleri de unutmamak gerek. Son yıllarda oldukça popüler hale gelen vegan derilerden üretilen kıyafet ve aksesuarlar da oldukça revaçta. Doğaya saygılı, hayvan dostu bir moda anlayışı için vegan deriden üretilen şık parçaları da tercih edebilir; güçlü bir stil yaratmak veya kombinlerinizi tatlı sert bir dokunuşla noktalamak için bu sonbahar ve önümüzdeki kış aylarında deri görünümlü parçalardan ilham alabilirsiniz.

Klasik ve minimal

Back-to-basics; yani temel parçalara dönüş… Her ne kadar simler, payetler, sıcak pembeler, iddialı deri ceketler ön planda olsa da zamansız modanın öncü parçaları düz renk tişörtler, uzun trençkotlar düz kesim siyah kotlar da şıklık yarışında bu sezon sıkça karşımıza çıkacak.

İlginizi çekebilir: Yazlık kıyafetleri sonbahara uyarlamanıza yardımcı olacak anahtar parçalar

Uplifers
Kaliteli ve mutlu yaşam koçunuz!